PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sirke ve tuz

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:17
Muharrem ayının ilk günü bir şişe sirke ve bir paket tuz alınır dolaba saklanır bir yıl boyunca.
eve bolluk ve bereket gelir ertesi yıl bu takım sadaka olarak birine verilir ve yenisi alınır biz bunu ninelerimizden beri yaparız .gelenek gibidir bizde.
bir yıl unutmuştum yapmayı bereketsiz bir yıl olunca aklıma gelmişti yapmadığım bir daha asla unutmadım.
inanç işte:0511:
(feng_shui olurmu?):0399:

isobel
28-10-2009, 00:19
sirkeylen tuzu karıştırıyozmu, yoksam öylece şişesiylen koyuyosmu

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:21
yok hayatım öyle koyuyoruz kendi ambalajlarında .
yap bunu mutlaka .ama zamanı gelince çıkar evden yenisini koy muharremin ilk günü

isobel
28-10-2009, 00:23
ne zaman o:)

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:26
bak şimdi takvimi al eline aylar var ya recep şaban ramazan gibi birde muharrem var müslümle karıştırma sakın:0399:
işte o zaman neyse ben senin için bi bakiim

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:27
[sıze=5]17 aralık perşembe[/sıze]

isobel
28-10-2009, 00:29
evde takvim yotu iyi oldu bak, tamamdır o tarihte sirke ve tuz aliniy dolaba koniliy, her yolu deniyos bulcaz parayı kesin:)
Bugün büüüyle garip yazmak istiyo canım:)

Furina
28-10-2009, 00:30
Bende merak ettim hangi gün o :D

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:31
yok kıııs yaanış annadın bu para getirmiyo beeee

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:32
canımın içi tekrar yazıyorum

17 aralık perşembe
yapın görün bereketi aslında bu bizim aile sırrımızdı
neyse

Furina
28-10-2009, 00:38
Aile sırrını paylaştığın için tşkler şekerim:D
Yapıcam bende,shy

hayat kadere inat
28-10-2009, 00:41
yapın yapın iyidir
valla vodoonun feng shui sinden daha çok tutuu bu tuz sirke olayı yarın bakınca kesin kıskanır bu kıs
ee tabii made in TÜRKEY

isobel
28-10-2009, 00:45
para getirmiyo ne getiriyo o zaman? Diycem bişide şimcik olmiycekhihi

hayat kadere inat
28-10-2009, 01:07
:pull_hair:pull_hair:pull_hair
başkada bişii demiyom

isobel
28-10-2009, 01:34
Ne kızıyon çocuğa, daha da yazmam ben:)

nurnur
22-01-2010, 14:33
ben sirke için ayrıca şunu duymuştum.. temizlik yaparken temizleme suyuna biraz sirke atılırsa mekandaki olumlu olmayan enerjileri temizleme etkisi varmış.. bana inanılır geldi ve ben yapıyorum:)
ayrıca bir çok yerde, mekanlardaki negatif enerjileri yok etmek için adaçayı tütsüsü öneriliyor.. ben tütsüyü çok seven biri olarak onu da yapıyorum...

bu konularda uzman değilim ama iyi takipçiyimdir, paylaşmak istedim.. sevgiler..:))

Aprilrose
22-01-2010, 14:43
Muharrem ayının ilk günü bir şişe sirke ve bir paket tuz alınır dolaba saklanır bir yıl boyunca.
eve bolluk ve bereket gelir ertesi yıl bu takım sadaka olarak birine verilir ve yenisi alınır biz bunu ninelerimizden beri yaparız .gelenek gibidir bizde.
bir yıl unutmuştum yapmayı bereketsiz bir yıl olunca aklıma gelmişti yapmadığım bir daha asla unutmadım.

Sirke ile tuz vücuttaki negatif etkileri yok ediyor.

Sizin anlattığınız bu gelenekle bağlantı kurmaya çalışıyorum :)

Evdeki negatif enerjileri (nazarı) yok etsin ve bolluğu çeksin gibi bir nedenden yapılıyor olabilir diye düşündüm birden :)

Teşekkür, deneyeceğim ben de.

**sirius**
23-01-2010, 13:20
ben sirke için ayrıca şunu duymuştum.. temizlik yaparken temizleme suyuna biraz sirke atılırsa mekandaki olumlu olmayan enerjileri temizleme etkisi varmış.. bana inanılır geldi ve ben yapıyorum:)
ayrıca bir çok yerde, mekanlardaki negatif enerjileri yok etmek için adaçayı tütsüsü öneriliyor.. ben tütsüyü çok seven biri olarak onu da yapıyorum...

bu konularda uzman değilim ama iyi takipçiyimdir, paylaşmak istedim.. sevgiler..:))

evet ben her reiki seansından ya da meditasyondan önce adaçayı tütsüsü ile odamı ve evi tütsülerim =) işe yarıyor yalnız onun bir küçük ayrıntısı var, tütsüledikten sonra camı açıp tütsünün dışarı çıkmasını sağlamalısınız yani dumanı evde kalmamalı... =) biraz havalandırın yeter zaten ardından da reikiyi uyguladığınız da tam oluıyor

tuz negatif etkilerden ve korunmak için birebir gerçekten de, benim de aklıma sevgili aprilrose'un dediği geldi. biiliyorsunuz eskiden tuz yemeklere tat versin diye değil, yemekte ki negatiflikleri alsın diye konulurmuş =) evinizin dört köşesine tuz serpmek eve negatifliğin gelmesini engeller.

ben bunun için daha çok su yapıyorum. bir su bir de alkol enerjilere çok hassas bir yapıdadır. Zaten klasik su kristalleri olayını görmüşsünüzdür. O yüzden en eski geleneklerden beridir suya yükleme yapılır. Her kültür de "kutsal su" kavramını görürsünüz. Tabi bunun anlamı olumlu enerjiler ile yüklenmiş sudur =)

suya biraz adaçayı koyuyorum, bol bol reiki ypaıyorum suya evi temizlemeis için saf beyaz enerji yüklüyorum (kuvars kristaliyle çalışıyorum o sırada) ardından tuz da koydum mu çok güzel oluyor =) onu banyo suyuna koyabiliyrosunuz veya eve serpiyorsunuz. =)

hayat kadere inat
23-01-2010, 13:35
şunuda paylaşmak istiyorum muharrem ayının ardından safer ayı gelir yani şu an içinde olduğumuz ay. büyüklerimiz bu ay için kaza bela ayı deyip gönlünden kopan bir miktar parayı kapı eşiğinin üstüne asar ay süresini tamamlayıp gidince o para alınır bir fakire sadaka olarak verilir .ben bunuda yapıyorum:))

ezhar
26-08-2010, 16:28
ben şimdi 2010 yılı için internetten tarihine baktım ve 6 aralık pazartesiye denk geliyor.telefonuma bana hatırlatması için not aldım.zira o tarihe çooook var...

yağmur
06-12-2010, 11:39
Arkadaşlar,Bugün Muharrem Ayının ilk günü Sirke ve Tuz olayını hatırlatmak istedim aman unutmayalım:makemoney

Ataz
06-12-2010, 11:42
Yağmurcum daha açıklayıcı yazabilirmisin lütfen:dusunceli1eb: tamam buldum :))))))))))

nükü1
06-12-2010, 12:46
sirke ve tuz için ayın 17 simiydi vodoo yazmıştı ama neyse bilen arkadaşlar gününü ve yapıcaklarımızı hatırlatsınlar lütfen

Ataz
06-12-2010, 16:30
Bugün hicri takvmin ilk ayının ilk günündeyiz .Yani hicri takvime göre yeni yıl başlangıcı...Evinize alacağınız her şey bolluk ve bereket getirecektir.Bol, bereketli ,sağlıklı ,mutlu yıllar.:ltı:confety

nükü1
07-12-2010, 12:35
hayal abla ben galiba sirke gününü kaçırdım bu gün yapsam olurmu lütfen olur desin biri valla çok üzülürüm :0375:

isobel
07-12-2010, 12:47
canım benim niyet önemli,günlere takılmayın

hayalayaz
07-12-2010, 12:53
neden olmasın?? benimde dualrım vardı buradaki uyarılarıları algılayamadım..ve kaçırdım bu gece yapacağım.. niyet önemli diyorum bende isobel gibi...belki kendimi teselli ediyorum ama olsun... hiç olmazsa.. yaptım diyeceğim..

nükü1
07-12-2010, 16:47
çok teşekkür ederim hepinize sağolun niyet ediyorum hemen şimdi herkese bolluk ve bereketli günler dilerim

hülyaa
07-12-2010, 17:20
inançlarımızla yarattığımıza göre bende niyet önemli diyenlerdenim:)

DENİZ
07-12-2010, 18:05
Annem cüzdanıma hurma çekirdeği koydurur. Cüzdana bolluk bereket verirmiş. Cüzdanım da hep hurma çekirdeği vardır.

Gülçin Şen
05-12-2011, 16:51

Muharrem ayının 10.günündeyiz...

Hatırlatayım dedim yapmak isteyenler olursa diye,arkadaşlarım söylemese unutuyordum .....:ci

adaletsoykok
05-12-2011, 23:29
muharremin 10 bu gün. her yıl oldugu gibi annem hatırlattı telefonda evine bol bol gıda al bolluk bereket olsun en azından 10 çeşit mahalle bakkalına gittim iş çıkışı 10 parçalık listemi aldım birde sayıyorum eksik olmasın diye ... bakkalın dikkatini çekmiş neden 10 parça, başladık sohbete ...abla bu gün kim geldiyse 10 parça almış megerse ,tabiki bakkala şimdiden bolluk bereket olmuş..