PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Problemin Güzelliği ve Çözümü

yağmur
22-10-2009, 22:48
Tibet dağlarının ücra köşelerindeki bir manastırda Üstadın başdanışmanı vefat etmişti. Üstad kendisi için bir başdanışman seçmeliydi. Başdanışmanlık görevini yürütebilecek düzeydeki talebelerini topladı ve durumu açıkladı:
- Bana yardımcı olacak bir başdanışman lazım. Birazdan vereceğim problemi çözen kişi benim başdanışmanım olacak.

Bunu söyledikten sonra sehpanın üzerine, zarif bir gülün bulunduğu antika bir vazo koydu. Üstad "İşte problem bu", dedi ve öğrencilerine başka hiçbir şey söylemeden gözlerini yumdu. Herkes vazonun ve gülün güzelliğine hayran oldu. Ortada bir problemin olduğunu ve onun çözümünün bulunması gerektiğini bilen talebeler kafa yormaya başladılar.

Ansızın talebelerin birisi yerinden kalktı ve elinin tersiyle sehpadaki vazoyu yere savurdu. Üstad gözlerini açtı ve "Artık benim başdanışmanımsın", dedi. Talebeler olan biteni anlayamadı. Üstad ise sözlerine şöyle devam etti:
- Sizler problemin içindeki cazibeye kapılarak onu çözmekten aciz kaldınız. Bu kardeşiniz ise problemin problem teşkil ettiğinin bilincinde olarak onu ortadak kaldırdı. Hayatımızda cazibesine kapıldığımız bir sürü problem olur, kalbi okşayan ama sorun yaratmaktan başka işe yaramayan ve vazgeçmek istemediğimiz ilişkiler, alışkanlıklar ve istekler gibi. Önemli olan çözüme odaklanmaktır, bizi çözümden uzaklaştıran problemin içindeki güzelliğe değil.

Yazan: Paulo COELHO

Tek sorun vazoyu itebilecek cesarete sahp olmakta:oys

Minel
23-10-2009, 10:16
Allahaşkına birisi çözüme odaklanmak ne demek
bunu biraz açarmısınız

Önemli olan çözüme odaklanmaktır, bizi çözümden uzaklaştıran problemin içindeki güzelliğe değil

problemin içindeki güzellik bize bişey katmazmı?
her problem bizi yeni bir ben yapmazmı?
problemsiz sorunsuz insan varmı ?

hayalayaz
23-10-2009, 11:33
minelciğim,
problem dediğimiz durumlar olmasa biz nasıl tecrübe sahibi oluruz??? nasıl büyürüz?? hayatımız boyunca tabiiki problem dediğimiz durumlar olacak.. ancak çözüme odaklanmayıp kendimizi bu durumdan çıkarmazsak hayatımız daima aynı durum içinde yaşayıp ah vah ederek geçer, problemlemlerimize çözüm üretip içinden çıkmazsak tek bir problem, bizi yeni bir ben etmez, yeni yeni benler olmaya fırsat bulamayız. her yeni problemi çözmek istedikçe.. çözüme odaklandıkça, kendimizin bambaşka vechelerini tanıyacağız, ve ondan sonrada artık problem dediğimiz durumlara bizi geliştiren fırsatlar olarak bakacağımız için ortaya çıkardığımız benler hem kendimize hemde etrafımızdaki insanlara daha faydalı olacaktır.. sevgiler...

Minel
23-10-2009, 11:55
ancak çözüme odaklanmayıp kendimizi bu durumdan çıkarmazsak hayatımız daima aynı durum içinde yaşayıp ah vah ederek geçer,

ne güzel söylemişsiniz kendimizi bu durumdan çıkarmak....