PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedona ve Sağlık


jaunty
06-10-2009, 10:49
Bugün zinin ve beden beden bağlantısı tıp uzmanlarıca o kadar yaygın olarak kabul ediliyor ki çoğu tedavi biçimi bir duygusal desteğide içerir oldu.
fiziksel rahatsızlıklara eşlik eden ağrı ve çeşitli semptomların çoğu bedenlerimizin deneyimlediği şeye gözterilen duygusal tepkiden kaynaklanır.
Fiziksel ağrımız olduğunda ondan sadece tek bir durum için etkilenmeyiz.Ayrı zamanlarda ve benzer durumlarda aynı tip ve derecedeki ağrılarız size sıkıntı verdiğini hiç farkettiğiniz oldu mu?Peki bu neden olabilir?
Hastalık tanımınız bir ipucuda içerir:Rahat-sızlık

Bizler kendimizi çoğu kez bedenimizin içinde rahat hissetmeyiz.Sık sık fiziksel bir sorunumuzla ilgili yargıda bulunuruz.Belki düşündükçe veya başka insanlardan da bu rahatsızlığa bir biçimde kendimizin neden olduğunu da duyar sorunu kendimizin oluşturduğuna ilişkin yorumlar yaparız.Yada belkide hatalı davranışlarımız yüzünden cezalandırıldığımıza inanırız.Biz bu şekilde bedenimizin durumuyşa ilgili kendimize gereksiz yere acı çektiririz.
Sonuçta azizler bilginler ruh sağlığı yerinde olanaların da bedenleri hastalanıyor.O zaman biz niye kendimize ezyet edelim kendimizi suçlayalım?
Eğer bir hastalığımız varsao belli duruma sahipsiniz diye kendinizi yargılayarak ona katkıda bulunmayın.
Evet zihin ve beden bağlantısı yüzünden duygusal düzeyde ne kadar sağlıklı iseniz bedeninizde bir rahatsızlık deneyimleme olsalılığınız o kadar düşüktür.
Ancak duygusaliyiliğintek başına fiziksel sağlığınızı da arttıracağının hiç bir garantisi yoktur.
Eğer fiziksel rahatsızlığınızdan ötürü herhangi bir tedavi görüyorsanız dr a terapiste yada uzmana danışmadan tedavi biçiminizi lütfen değiştirmeyin
Burada anlatılan işlemlerin sadece duygusal bir destek sağlaması öngörülmektedir.
Hastalık ve rahatsızlıkla başa çıkmanın beş adımı

Bu beş adım,hastalık ,sakatlanma ,görünüm ve kilo kaybı gibi gibi sorunlara ilişkin serbest bırakmalara yarar.
Aslında bu adımlar sorun olarak düşünebileceğiniz hemen herşeyde de etkilidir.
Bu adımları tıbbi tedavi gördüğünüz depresyon,panik atak,çift kutupluluk,bipolar vs gibi psikolojik durumlardada kolaylıkla ve etkili bir biçimde uygulayabilirsiniz.
Bu teknikler her ne ''rahatsızlığınız olursa olsun'' kendinizi beden/zihin/ruh bütünü olarak kabul edip sevmenize yardımcı olmayı kapsar ve bunu hedef alır.
1.Şifa Olasılığına Açık Olun

Daha öncede söylediğimiz gibi Sedona Yöntemi herhangi bir hastalığı iyileştirme sözü vermez.
Bunu göz önünde bulundurarak düşünce ve duygularınızı değiştirmenizin,bedeninizdeki olumlu değişimleri de tetikleyebileceği, fiziksel iyileşmeyi hızlandırabileceği olasılığına olabildiğince açık olun..Bu sonuçlar belgelenmiştir.
Başka bir değişle:Bedeninizi değiştirmek için zihninizi değiştirin.
Fiziksel sorunlarınızda ilk dikkat edeceğiniz şey bu olasılığa açık olup olmadığınızı yada buna kuşkuyla yaklaşıp yaklaşmadığınıza dikkat etmektir.

Bir an durun ve içinize bakın ve duygularınızı serbest bırakmanın sağlığınızı düzeltebileceği olasılığına açık olup olmadığınıza bakın.
Eğer açıksanız, harika!. Sadece okumaya devam edin.Açık değilseniz(zihninizde herhangi bir kuşku varsa) yeniden içinize bakın ve bu kuşkunuzun hangi istek duyusundan kaynaklandığını saptayın. Sonrada onu bırakın.
Bu adım direnci tıpkı ısıtılmış bir bıçağın tereyağı kesmesi gibi kestiği için,serbest bırakma işleminizde güçlü bir etkiye sahip olabilir.
İnsanların çok uzun zamandır var olan sorunlarını sadece böyle birşeyin mümkün olabileceğini kabul etmekle serbest bıraktıklarını gördüm.
Bunun diğer tanımlanışı iyiliğe çözümlere iyileşmelere mutluluğa huzura tüm gelişmelere hazır olmak onları sevgiyle kabul etmektir.

2.Kendinizi Olduğunuz Gibi Sevin

Fiziksel,v.b. bir soruna sahipsiniz diye kendinize eziyet ediyormusunuz?
Kısa bir alıştırma yapın.
Öncelikle kendinizi onaylamadığınızı farkedin ve sonra kendiniz sadece şunu sorun: Kendimi onaylamamayı bırakabilir miydim? Sonra bu kendinizi onaylamama isteğini olabildiğince bırakın.
Bunu,onaylamamayı tümüyle(sizi tatmin edecek kadar) serbest bırakana dek sürdürün.
Sonra işlemi bir adım ileriye taşıyın ve ortada hiç neden yokken kendinizi onaylayın.
Bedeninizin size sıkıntı veren yanını onaylamadığınızı fark ettiğinizde kendinize sorun:
________ (bedenin o kısmı) onaylamamayı bırakabilir miydim?

Sonra içinizde bulunduğunuz o anda bedeninizin o kısmına en büyük sevgi selini akıtın.
Bu inanlılmaz basit tekniğin harikalar yarattığından emin olabilirsiniz..
Kedninizi ve bedeninizi onaylamamayı ne kadar çok bırakırsanız ve ortada hiç bir neden yokken bile kendinizi onaylama alışkanlığını ne kadar çok edinirseniz.kendinizi de o kadar mutlu ve daha canlı hissedeceksiniz ki bu da herhengi bir iyileşme sürecinde kesinlikle önemli bir katkıda bulunacaktır.
Devam Edecek,shy
Alıntıdır
Sedona Yöntemi
Hale Dwoskin
Ganj Yayını

jaunty
06-10-2009, 12:23
3.Neden'lerden Bilgeliğe Geçmek

Çoğu kez fiziksel vb.bir sorunun kalıcı olmasının nedeni,o soruna neden sahip olduğumuzu yada onun ne olduğunu anlamaya çalışmaktan kaynaklanır.
Biz bir sorunu gelecekte yeniden deneyimlemeyi planlıyorsak,o zaman sorunların ''neden''nini gerçekten anlamak isteriz.
Gelecek denen kavram yarın,bir sonraki hafta,gelecek yıllar yada beş dk sonrası olabilir.
''Neden''diye düşünmek ve bunu aramak sorunları düşünmeye daha fazla zaman ayırmaktır.Soruna odaklanmaktır.
Kendimizi kötü hissetmeyi önceden planlamayı bıraktığımızda daha az acı çekeriz.
Bu tabiki tıbbi bir durumu görmezden gelmek anlamında değildir.
Eğer tıbbın yardımını talep eden bir sorun varsa bu yardımı hemen alın.

Neden hasta olduğunu mu yoksa kendini sadece daha iyi hissetmeyi mi isterdin? sorusunu sorarak durumunuza takılmadan onun ötesine geçmek için kendinize izin verin.
Eğer tercihiniz ''kendinizi sadece daha iyi hissetmek''ten yana ise o zaman hastalığı yada rahatsızlığı anlamaya çalışmayın.Onu uzmanlara bırakın.

Doktorlar, hastaneler,tıbbi işlemler ve genel olarak beslenme yada destek konusuna ilişkin bir isteksizliğiniz korkunuz, yardım istememe talebiniz vs. varsa kendinize şu soruyu sorarak bunu salabilirsiniz.
Doktorlar, hastaneler, tedavi yöntemleri vs. gibi işlemlerle ilgili ne hissediyorum.
Yanıt olarak içinizdeki her türlü görüntü, düşünce yada hisse kabul verin,onu gözlemleyin.

Sonra kendinize sorun: Bu onay istemek kontrol etmeyi istemek güvence yada hayatta kalmayı istemekten mi kaynaklanıyor?

Hangi istek söz konusu olursa olsun sorun: Onu bırakabilir miydim?
Kendinizi dr.lar hastane genel olarak beslenme vs konusunda daha özgür hissedene kadar bu soruları döne döne sorun.

Bu kendi başına kendi içinde şifanın gelişimesini ve sizin sağlık uzmanları ve bakımınızı üstlenen diğer kişilerle kuracağınız iletişimin daha açık olmasını sağlar.

4.Tanıların Ötesine Geçmek

İnsanların bedensel ve fizyolojik sorunlarla çalışırken sık sık tıkanıp kaldığı alanlardan biri de tanının ve bulgunun kendisidir.Bize kanser,kalp hastalığı romatizma yada kaygı bozukluğu gibi bir tanının konduğunu uzmanın ağzından duyduktan sonra,o tanı, kendi kendini gerçekleştiren bir kehanete dönüşebilir.

Biz ne de olsa profesyonellere neyimiz olduğu ve ne yapılması gerektiği ile ilgili en uzmanca düşünceleri için para ödemişizdir.O nedenle onların söylediğini kabul etmek ve o doğrultuda hareket etmek mantıklıdır,
öyle değilmi?
Sizi dr.unuzun önerisini izlemeniz için yüreklendiriyorum ama aynı zamanda durumunuzun iyiye doğru değişebilmesinin mümkün olduğu olasılığına açık olmanız içinde yüreklendiriyorum.
Bir çoğumuz konan herhangi bir tanıyı takıntı haline dönüştürebilir.Örneğin bu ekseriyetle,
'' Benim vucudum bu hastalığa çok müsait sanırım,
vucudum ...... eksik de ondan oluyorum ya tekrarlarsa,
Bu hastalığa bir tutuldun mu bu hiç geçmez tekrar eder durur,
bu tür vucütlar bunu sık sık yapabilir,
çocukluğumda...hastlalık yüzünden bunu yaşarmışım''
tarzında vb. düşünce sistemleriyle kehanet gibi ortaya atılır.
Ve biz o zaman belirtilerin sürekli tekrarlamasına dayanan beklentimizi
korku temelli bir meditasyonun mantrası gibi kullanırız.
daha fazla sorun ve ızdırap çekeceğinize ililkin beklentilerinizi serbest bırakmanın en güzel yollarından biri o sorunu bir ''anı'' olarak görmektir.

Öncelikle şunu sorun:
________ (size konan tanı) olduğuma nasıl inanmış olduğumu anımsamak
için kendime izin verebilir miydim?

Bu soru bilincinizin değişmesine neden olup sizi güldürebilir ya da sinirlendirebilir ya da içinizin sızlamasına neden olabilir.
Veya ''evet bu bile sadece bir anı'' farkındalığına yol açabilir.
Sonra sormayı sürdürün:
Geçmişten gelen bu şeyi değiştirmek istermiydim?

Yanıt evet ise sorun: Geçmişten gelen bu şeyi değiştirmek istemeyi bırakabilir miydim? Ve yetiniz ölçüsünde bırakın.
yanıt hayır olsa bile bir sonraki adıma geçin
Bu dizinin tamlayıcı sorusu şudur:
________(size konan tanı) olduğuma inanmak istemeyi bırakabilir miydim?

Sonra o inancı bırakmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Geçmişte yaşanan şeyleri değiştirmeyi istemek an'ın gücünü inkar etmek,gelişim ve iyileşmelere direnmektir.
Geçmişten gelen şeyi tekrar tekrar bozuk plak gibi dinlememize, seyretmemize neden olur.Onlara kelepçeler ile bağlı kalmamıza neden olur.
Geçmişte kalmış ve o zamana ait bişeyi değiştirmek mümkün olamayan birşeydir.
Mümkün olamayan ve bir işe yaramayan bir eylem için kendimizi niye hırpalayalım niye iyileşmeye açık olmayalım?

Yeniden duygusal halinizi kontrol edin:eğer az da olsa ŞİMDİKİ anda o sorunun anısına hala tutunduğunuzu görüyorsanız,tümüyle bırakana dek adımları baştan alın.
Bu bakış ile ne kadar çok çalışırsanız değişmez ve kesin bir fiziksel yada duygusal sorun gibi gözüken şeyleri bile bırakmanın giderek kolaylaştığını göreceksiniz.,shyDevam edecek..
Aıntıdır
Sedona Yöntemi
Ganj yayını

jaunty
06-10-2009, 13:06
5.Fiziksel Ağrıları ve Belirtileri Bırakmak

Kendinizi sorunun değişme olasılığına açtınız.kendinizi onaylamam yerine onayladınız durumunuzu anlamaya çalışmaktan vazgeçtiniz ve hastalığınıza yada rahatsızlığınıza inanmaktan vazgeçtiniz.Geriye birşey kalmamış olabilir.
Ama kalmış bile olsa onunla ve gelecekete ortaya çıkabilecek fiziksel sorunlarla nasıl başedebileceğimizi bilmemiz için doğrudan belirtiler üzerine çalışmanın iki kolay yolunu keşfedelim.
Belirtiler(semptom) sıkça yada şiddetle var olduğu müddetçe bizi rahatsız eder ve evhamlanmamıza neden olabilirler.Yeni bir takım olumsuz düşünceler üretmemize neden olabilirler..Bu yüzden semptom giderici bir ilacın iyileşme sürecini hızlandırdığını düşünmüşümdür.
Grip olan bir hasta belirtileri olmadan grip değilmiş gibi normal hayatına devam ederse hastalığa fazla odaklanmıyacaktır.
Fiziksel bir belirti üzerine çalışmanın en etkin yolu yöntemin temel işlemini kullanmaktır.
Öncelikle o belli soruna sahip olmanın sizde ne tür hisler tetiklediğini fark edin.

Sonra o hissin onay kontrol güvence isteğinden gelip gelmediğini saptayın.
Son olarak: Onu bırakmak için kendinize izin verebilir miydiniz?

Çoğu kez belirtilere ilişkin o hislerimiz belirtileri kalıcı kılar.
Geçmişten gelen düşünce sistemlerinin farkına varırsak belkide bu ağrıya yada hastalığa sahip olmamızın sekonder olarak bizi koruduğu birşeyler vardır.Suçluluk duyup kendimizi cezalandırıyor olabiliriz,bize konulan tanıyı haklı ve yerinde çıkarmak istiyor olabiliriz.Yada çok daha sıradan bir sebep de olabilir.
Belirtilerinize ya da bedenin durumuna ilişkin hisleriniz aynı zamanda ızdırabınızın da nedenleridir.
O nedenle bir belirti ya da ağrı ya da acı serbest bıraktığınız halde sürse bile,siz kendinizi içsel olarak çok daha iyi ve aydınlık hissedeceksiniz.
Fiziksel bir belirtiyi bırakmanın diğer etkili yollarından biri de onu tümüyle hissetmekve sonrada onu kuşatan ve içine işleyen boşluğu yada alanı hissetmek arasında gidip gelmektir..


Bence bu aynı zamanda yaptığımız iki nokta çalışmasını andırmaktadır.Sağlıklı olan alan hiç olan yeniliklerin meydana geldiği alan boşluk ile sorunlu alan arasında gidip gelmek orada kuantum alan oluşturmakla çok benzer şeylerdir.
Boşluk diye tanımlanan şeyi kafanızda daha iyi canlandırmanız için kitabın başka bölümünden size hatırladığım örnekleri açıklayayım..
Gürültülü bir ortamda sessizlik da vardır..
Gürültüye tümüyle odaklanabilirsiniz..ve arkasından gürültünün içinde var olan sessizliğe odaklanabilirsiniz.Ve ayrıca gürültünün meydana geldiği boşluk da vardır..Gürültü bir alanda sakin ve hiç olan ve yaratma alanı olan bu boşluğa odaklanabilirsiniz..Gürültüyle sessizlik arası geçişler yapın..

Bu satırları okurken yazılara tümüyle odaklanın..Ve yazıların arkasında düz beyaz biz zemin vardır, ona tümüyle odaklanabilirsiniz yazılar ve o alan arasında geçişlerle egzersiz yapabilirsiniz....

Düşüncelerin oluştuğu ortamda düşüncelerin olmadığı alan mevcuttur ona odaklanabilirsiniz.. Gibi..
Bu yöntemle yoğun ve uzun süreli belirtilerden kurtulan insanlar vardır.

Duygularınızı kucaklamakta olduğu gibi bu belirtiyi olabildiğince hissetmekte istekli olmak size büyük bir rahatlama sağlayabilir.belirtilerimizin sürmesinin ve artar görünmesinin bir nedeni de onlara direnmemizdir.Hislerimize ve duyumsamalarımıza kabul vermek herzaman için güçlü bir ilk adımdır.
Sonra tüm olumlu ve olumsuz deneyimlere izin veren altta yatan o sükunetin yada varoluşun farkına vararak işlemi bir adım ileriye götürebiliriz.
Bu altta yatan sükuneti,ferahlığı,genişliği kabul edip onaylamakla, farkındalığımızda yüzeye çıkan her türlü duygu ve belirtileri eritebiliriz.

o nedenle sadece belirtilerinizle bağlatılı tüm duyumsamalara kabul vermek ve sonra da onu kuşatan ve içine işleyen alanı hissetmek ve onaylamak arasında gidip gelin..Bunu yaptığınızda ağrıların ve diğer belirtilerin hızla eriyip yok olduğunu göreceksiniz..,shy
Alıntı ve Kendi yorumumla...
Sedona Yöntemi
sevgilerimle:73e4317106059nd:
Sağlık konusu başka yöntem ve bakışlarla devam edecek..

jaunty
10-10-2009, 15:26
Arkadaşlar uyarlamayı alışkanlık haline getirin.
Zorlamadığınız sürece uyarlamanın büyük faydaları vardır.
Uyarlamak, birşeyi formundan başka başka konularda da kullanabilme ve bunu görebilme yeteneğidir.Bu yeteneğinizi keşfetmeye kendinize izin verin.
Örnek vermeye çalışayım,Bir büyük şalı aynı zamanda masa örtüsü olarak kullanıp aynı zamanda kendinize şık bir kıyafet de yaratabilirsiniz..Bunun adına ben uyarlama diyorum.
Dolayısıyla buradaki alıştırmaların tümü buna müsaittir.Zaten kitap uyarlamanın alasını size defalarcada veriyor bunu göreceksiniz.Tek bir alıştırma bir çok konuya uyarlanıyor.Bunun harici sizin de keşfedeceğiniz,kitapta yer verilmeyen bir yığın uyarlamalarda yapılabilir..

Yukarıdaki bahsettiğim beş aşamayı ben sadece sağlık için değil herhangi başka problemim içinde kullanmaya karar verebilirim.Bu ihtiyacıma göre sadece benim kararımdır.
''Şifa olasılığına açık olun bedeninizi değiştirmek izin zihninizi değiştirin'' örneği,

1. maddede

İşin özü olarak ''İçinde bulunduğunuz durumu değiştirmek için zihninizi ve bakış açısını değiştirin'' ve ''herşeyin yolunda gitmesi olasılığına kendinizi açın''demektir.

Mesela sorunum kendimi sürekli kullanılmış hissetmem olabilir.
Ya da başka bir şey, kolay öfkelenen ve sinirlenen biri olduğumu düşünmem olabilir..
Bu bakış açısıyla maddelere bakarsam bu yeni bir alıştırmadır..

2. maddede
mesela
Kendinizi onaylamamayı serbest bırakın, bedeninizi onaylamamayı serbest bırakın diyor.
(Bedeninizin size sıkıntı veren yanını onaylamadığınızı fark ettiğinizde kendinize sorun:
________ (bedenin o kısmı) onaylamamayı bırakabilir miydim?diyor)

Bunu Örneğimde , kendimi kullanılmış biri olarak düşünmem sebebiyle, kendimi bu kullanılmış Jaunty/kolay öfkelenen jaunty halimle onaylamamam bu davranışı içimde eleştirip durmam.
İç sesimle kendime ''neden kendini kullandırıp duruyorsun bıktırdın artık''
Kullanılmış yada öfkeli olduğunu düşündüğüm,hissettiğim bu halime şiddetle karşı olan, gıcık olan tarafımı keşfedip bırakarak ve kendimi tam olduğum gibi severek kabul ederek yapabilirim..
Kendimizi tam olduğumuz gibi sevmemiz işte buna benzer birşeydir.

3.maddede
Neden kullanılmış yada öfkeli olduğumu düşünmekle vakit harcamayı bırakabilirim.Vaktimi bunun yerine iyileşmeye kendimi açmakla harcamayı seçerim..

4.maddede
Bu kullandıran veya öfkeli kişi teşhisini kendi kendime ne zaman koydum?..
Yada bir başkası bana bunu bana ne zaman söyledi de ona inandım..Bunu hatırlarım.Buna nasıl pirim verdiğimi görmeye çalışırım.
Bir deneyimle ne kadar saçma inançlara sahip olduğumu görmeye çalışır,o deneyimin tüm hayat demek olmadığını algılarım ve iyiliklere kendimi açarım.
5.maddede
Bu kullanılmışlığın acısının ve öfkenin yıkıcı hislerinin bende kısır döngü gibi ''evet ben kullanılmışım veya öfkeliyim'' düşüncesini nasıl tetiklediğini, perçinlediğini, nasıl bunları kalıcı kıldığını görmeme kendime izin veririm.
Bu hangi Temel İstek diye sorarım bulur bırakırım..
Yada o hislere odaklanır onları büyütür büyütüm ardındaki ''boşluk ve hiç bir şey yok''luğu görürüm.Yada derine inerim..

Bu uyarlama olayı biraz daha kavradığınızda sizinde yapabileceğiniz olağan bir şeydir.
Örnek olsun diye yazdım..
Şu an bu yazdıklarımı tam anlamadıysanız buna takılmayın.Bu yeni başladığınızdandır.Ama en azından genel olarak nasıl olduğuna dair bir fikir sahibi olmuşsunuzdur.

Bu uyarlamalarla böylelikle alıştırmalara daha hakim olursunuz..Sağlık konusuna da geri dönüp ''evet şimdi daha iyi anlıyorum'' diye tam anlamadığınız noktaları içselleştirebilirsiniz.
Bu yüzden kitapta yapılan tüm uyarlamaların da faydasını ben çok gördüm.
Amaç Yöntemleri daha çok içsel hale sokmak ve bu uyarlama alışkanlığını edindirmektir diye düşünüyorum..
sevgiler,shy vs.demem'.

tor
27-12-2009, 20:44
valla anlamakta biraz zorlandım ama iyi geldi doğrusu...
Teşekkürler.

jaunty
06-01-2010, 14:35
Bugün sevgili arkadaşımız su_ nun boyun travması sonucu geçirdiği kronik ağrılara değinmek istiyorum.Herkes için bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum.
Su_ nun boyun ağrısı problemi var ve uzun süredir seyretmekte.
Tibbi literetürde kazalar sonucu meydana gelen bu ağrıya bir isim takılmış.
Bu ismin önemi yok.Ne kadar seyredeceği geçip geçmeyeceği ne kadar iyileşeceği hakkında sınırlamalar konulmuş.
Öncellikle tüm bu konuyla ilgili duyulan, okunan, öğrenilen sınırlamaların ötesine geçmek lazım.

Tıbba saygı duymak ve ondan faydalanabilmenin ekinde öncelikle İyileşmeye gerçekten açık olmak en önemli başlangıçtır.
İyileşmeye açık olmak için de teşhislerin ötesinde durmak gerek.Yani o olasılığa kendinizi tamamen açacaksınız.
Bununla ilgili de tıbbı yanıltan yüzlerce örnek ve olağan üstü gelişmeler iyileşmeler yaşayan insanlar vardır.Siz yeterki o ışığa açık olun,iyileşmeye odaklanın.
''Tüm iyileşmelere açığım, tüm çözümlere açığım ve sevgiyle kabul ediyorum''
Drlar böyle bir durumda yanıldıklarına inanın çok memnun olurlar.

İkinci olarak ağrının sancının vs. bedeninizde duyumsadığınız belirtilerin genel olarak sizde ne gibi avantajları/dezavantajları olduğunu sırayla avantaj ve dezavantaj olarak not almak ve bunla ilgili hisleri serbest bırakmak etkili ve yardımcı bir yöntemdir.
Bu alıştırma sevimsiz görünebilir.Bu sevimsiz ağrının bana ne avantajı olsun ki diye düşünmeyin, deneyin.
Ben örnek vereyim bu örnek boyun ağrısı olsun

Boyun ağrılarımın olmasının benim için ne avantajı olabilir?
(ilk aklınıza geleni değiştirmeden yazın
Tedavinize ve ilaçlarınıza tabiki devam edeceksiniz yeni olan tüm çözümlere açık olacaksınız)
Ağrı bana dikkatli davranmam için ilaçlarıma devam etmem için bir nevi uyarıdır.
a.Burada ağrı bir nevi sizi uyaracak dikkat et düzgün davran diyecek ağrı tarafından kontrol edilme isteği vardır.
K.edilme/i. şeklinde Kısaca not alın.
b.Ve dolayısıyla sizde ağrıyı haberci tayin etmekle Kontrol etmiş oluyorsunuz.Çünki ona bir nevi ''sen habercisin habercim ol'' diyorsunuz.Bunuda not alın.
c.Böylelikle kendinizi daha güvende hissediyorsunuz.Bunuda not alın.

Karalama gibi bile not alabilirsiniz bunun önemi yok.Önemli olan bırakınca üstünü çizmektir.ve diğer önemli olan avantaj ve dezavantajları sırayla görüp takip edebilmektir.
Kontrol edilme istemek hissini gözlemleyin onun uyarıcı olmasını istiyordunuz onun nasıl bir istek olduğunu ve ne his uyandırdığına bakın veya bedeninizin neresinde vs olduğuna odaklanın .
Ağrıyı uyarıcı seçmem bende nasıl his uyandırıyor diye otomatik olarak düşüneceksiniz..o hisse kısacık odaklanın..ve hemen Onu bırakabilirmiydim diye kendinize sorun evet deyin (izin verin)onu sevgiyle bırakın.
Onu bırakmak ; bu şekilde (Ağrı = uyarıcı ikaz edici ) şeklinde kontrol etmek isteğinden artık vazgeçiyorum demek gibi bişeydir.
Ardından kontrol etme ardından güvence isteme hislerinizi bırakın.
Şimdi dezvanataj sorusunu sorun.
Boyun ağrılarımın olmasının benim için ne dezavantajı olabilir?
İşime vs. konsantre olamıyorum.Beni kısıtlıyor.
a.ağrıyı sizi kısıtlamasın diye kontrol etmek Ke/i istiyorsunuz.
b.İşiniz verimsiz olursa işverenden kendinizden vs. onay alamayabilir O/i
c.işten çıkarılabilirsiniz eleştirilebilirsiniz yada Güvence de değilsiniz G/i diye düşünüyorsunuz.Bunları sevgiyle tek tek bırakın.
böyle en az dokuz çift ve daha fazla neden bulmak adına deneyler yapın.
Avantajlara örnek:
*Bu ağrım olduğu ve buna katlandığım için sıradan değilim.Bu zor bir durum, böyle yaşamak kolay değil, ben yaşıyorum. Ayrı olmak istemek onay istemek
*Ağrım olduğu zaman benimle daha çok ilgilenen olabiliyor.Çözüm yolu arıyorlar yardımcı oluyorlar.Onay istemek
*Ağrım olduğunda ağrısız olmanın sağlıklı olmanın önemini anladım.Güvence istemek ve Onay istemek ve suçluluk duymak.Kendini suçlamak.(BKnz suçluluk bölümü)
Ağrı dinlenmek, kendime bakmak için zaman ayırmak demek. Onay isteği
*Ağrı varken başımı sağa sola çevirmek zorunda kalmıyorum Yada dikkatli çeviriyorum..
Ayrı olmak istemek (bakmamak, beni pek ilgilendirmiyor,ben farklıyım).
Onay istemek
(Başka seslere olaylara görüşlere kişilere temkinli yaklaşıyorum Beni etkileyemezler ben haklıyım.)
Dezavantajlara örnek:
*Rahat değilim.Güvence istemek, kontrol etmeyi istemek(ağrıya beni rahat bırak diyorum)
*İşimde verimli değilim.Güvence istemek,onay istemek
*Her ortamda istediğim kadar bulunamıyorum.Kontrol etmek istemek
*Uzun süre oturamıyorum.kontrol etmek istemek
*Özgür değilim.Güvence istemek, kontrol etmek istemek, onay istemek
*Kısıtlıyım.Kontrol etmek istemek

İstekleri saptamak tamamen size kalmış doğru ya da yanlış saptamalar yoktur rahat olun.

Ayrıca genel olarak rahatsızlığımıza ve ağrımız meydana geldiğinde o ağrıya direniriz.O bedenimizin bize verdiği bir sinyaldir.Sorun var sinyalidir. Bu sinyal gene bedenin içinde barındırdığı farklılığa verdiği tepkidir dirençtir.Biz de bedenimiz gibi zihnen bu ağrıya direniriz.Oysaki direnç ağrıyı sadece besler.Onu dindirmez.
Ağrı meydana geldiğinde ona direnmeyin onu kabul edin ve onu gözlemleyin.
Tam çıktığı noktaya odaklanın.
Nasıl birşey? ne hissi bu?Yanmamı? Kasılmamı?Nasıl yanıyor? Nasıl kasılıyor?
Neden niçin demeyin sadece inceleyin, ona ve kendinize dışardan bakıyormussunuz gibi duyumsamaya çalışın.
Ve ardından onu kuşatan rahat ve ağrısız bölgeyi keşfedin bu kez ona odaklanın.
Orada sağlıklı ve iyi olan bir bölge tarafından kuşatılmış bir ağrı mevcuttur.O sağlıklı bölgeyi hissetmeye çalışın.Ona konsantre olun.
Ardından tekrar ağrıya odaklanın, onu hissedin.Ve tekrar ağrısız bölgenin onu muhteşem bir şekilde kuşatışını seyredin..Ağrısız bölgenin gücüne kendinizi açın, onu elinizden geldiğince görün.
Bu gidiş gelişi bir kaç kez tekrarlayın.Taaki canınız yapmak istemeyinceye ya da yapmayı unutuncaya kadar.
Bir hastalığı yenmenin önemli şartı ona direnmemektir.Direnç besler.
Ağrıyla ilgili direnç çalışmasıda yapabilirsiniz.Kabul etmekte zorlansak da dirençlerin tümü hep çift kutupludur.
Yani Ağrılı bir insan olmaya ve aynı zamanda ağrısız sağlıklı bir insan olmaya karşı çift direnç hissederiz.Tabiki biri soyut ve az belli diğeri daha belirgin ve baskındır...Bknzz dirençler bölümü.

Şimdilik aklıma gelenler bunlardı.

Bu çalışmaları veya bir kısmını denedikten sonra yapılan olumlamaların afirmasyonların etkisin daha çok olacağı kesindir.
sevgiler

ceylinn
06-01-2010, 21:55
Sevgili Jauntry,boyun ağrısı için verdiğin örnek benim için de tam isabet oldu...Yıllardır çift taraflı boyun fıtığı çeken biri olarak bu örnek üzerinden çalışmalara başlayacağım...Tekrar teşekkürler...:73e4317106059nd: