PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Olumlu Düşünmek Ne İşe Yarar ?

Gülçin Şen
02-10-2009, 16:29
Olumlu düşünmek, bence önemli bir başlangıçtır.

Olumsuzlukların, yanlışlarımızın ve başarısızlıklarımızın yerine, olumlu düşünmeli ve bunları nasıl düzeltebileceğimizi de düşünmeliyiz.

Hiçbir şey yapmadan, “ben olumlu düşünürüm, çok pozitifim” diyerek, sadece olumlu düşünmek yaşamımızı değiştirmek için yeterlidir yanılgısına da düşmemeliyiz.

Yaşadıklarınızı, uzun zamandır yaptıklarınızı inceleyip, işe yaramayan düşünce, davranış ve duygularınızı değiştirmek için, bazı stratejilere ve planlara sahip olmanız gerekir.

Eğer değişmeye karar verdiyseniz, öncelikle size gerekli olan şey olumlu düşünmek ve bunun mümkün olduğuna, başarabileceğinize inanmaktır.

İkincisi ise geçmişi sadece öğrenmek için olanlar diye hatırlamalısınız, geçmişte yaptığınız ama işe yaramayan her şey size bu gün neyi değiştirmeniz gerektiği konusunda yol göstericiler olarak hatırlanmalıdır. Çünkü onlar size bu gününüzü hazırladılar, o halde şimdi yapacaklarınızın da geleceği oluşturacağını unutmamalısınız.

Üçüncü önemli nokta ise yaptığınız ve yaşadığınız hiçbir şey için kendinizi suçlamamaktır, yani hemen şimdi kendinizi sevmeye, kendinizle dost olmaya başlamalısınız…

Unutmayın HATA YOKTUR, onlar sadece birer derstir, öğrenmedir, öyleyse derslerimize bakalım, başarısız olduğumuz derslerimizi, daha çok çalışarak geçelim.

Bu hayat bizim ve ancak biz yönetebiliriz, başarısız olduğumuz dersler için de sonsuz sınav hakkımız var, sıkı bir çalışmayla her dersi başarıyla geçebiliriz… Öyle değil mi? :-)

Yolunda gitmeyen şeyler için kendimizi ya da çevremizi suçlamak, ağlayıp sızlanmak ve bizim için birilerinin harekete geçeceğini beklemek yerine HEMEN, ŞİMDİ çözümler üzerine odaklanmaya başlayalım ne dersiniz?

Yaşamda sık sık, gerçekten kontrol edemediğimiz olaylar olur.

Çalışıyorsak iş yerimizde bir şeyler ters gidebilir ve işten çıkarılabiliriz.

Eşimiz/sevgilimiz bizi terk edebilir ya da aldatabilir. Şiddetli bir geçimsizlik yaşayabiliriz.

Aile fertlerinden biri veya yakın çevremizden bir dostumuz ağır hasta olabilir.

Değer verdiğimiz bazı şeylerimizi kaybedebiliriz. Ve daha birçok şey…

Bu gibi durumlarda artık yapabileceğimiz hiçbir şeyin olmadığı hissine kapılmış da olabiliriz.

Hatta kendinizi daha mutlu, daha iyi hissedebilmek için, bildiğiniz her şeyi denemiş olduğunuzu da düşünmüş olabilirsiniz. Hiçbir şey işe yaramamış gibi gözükebilir ve siz de “benden bu kadar, ben her şeyi denedim” diyerek olumsuzluğun pençesine düşmüş olabilirsiniz.

Ve tabi ki elimizden geleni yaptığımızı sanıyorsak, “daha önce yaptım işe yaramadı” diyerek bunları bir daha denemeyiz. Çünkü hiç kimse başarısızlığı ve hayal kırıklığını tekrar yaşamak istemez, bu olumsuz deneyimlerden sonra, kolaya kaçarız ve tekrar denemekten vazgeçiveririz!

Sonunda inancımızın zayıfladığı, işe yaramaz olduğumuzu düşündüğümüz noktaya geliriz.

Ama yanılıyorsunuz !

Nerden mi biliyorum… Çünkü bütün bu yazdıklarımı ben birebir yaşadım:-)

Yaşadıklarımdan öğrendiklerim diye diye dolaşıyorum ortalarda :-)

Hatta 3 hafta kadar önce bir TV kanalında konuşmaya niyetlenmiştim, anlatacaktım neler yaşadığımı ve nasıl değiştiğimi, ne yazık ki TV kanallarının reyting kaygısına kurban gitti benim diyecekler:-) olsun, yine de birkaç cümle edebildim ya, başarmış biri olarak tanıtıldım ya o da bir şeydir, hem ekranın arkasını da görmüş oldum, çünkü hep merak ederdim o da oldu…

Bunları söylediğimde artık eskisi gibi kimse bana “amma da polyannasın ha” demiyor, çünkü inanıyorlar isteyince her şeyin mümkün olduğuna, hatta benimle konuşurken bütün dikkatini kelimelerine verenler var biliyor musunuz:-))?

İşte şimdi siz de biliyorsunuz… BU GÜN, HEMEN, ŞİMDİ düşünce ve eylemlerinizi değiştirerek yaşamınızda ki herhangi bir şeyi değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Yapmanız gereken ilk şey de, bir şey yapamayacağınız ya da çaresiz olduğunuza dair inancınızdan kurtulmaktır. Bir kişi bile başarmışsa herkes başarabilir.

En azından artık biliyorsunuz ki, “yapamam- mümkün değil - çok zor ve asla” diye bir şey yoktur, çünkü yapanlar var, o halde siz neden onlardan olmayasınız…

Peki, nasıl yapabilirsiniz?

Hemen bir liste yapmaya başlayın.

Bakalım elinizde neler var…

Değiştirmek istediğiniz şey neyse, o konuda denediklerinizi değil de denemeyi aklınıza bile getirmediğiniz şeyleri yazın bu listeye, “bu da yapılmaz ki” dediklerinizi bile…

Çünkü bugün yapacaklarınız üzerine yoğunlaşırsanız, her şey daha iyi olacaktır.

Bu yöntem tarafımdan denenmiş ve sonuç mükemmel olarak tespit edilmiştir:-)

Mesela işinizi mi yitirdiniz, uzun zamandır istediğiniz gibi bir iş bulamıyor musunuz, acilen para kazanmaya mı ihtiyacınız var ve bu olumsuz süreçte umutlarınız kaybolmaya mı başladı?

Kendinizi şanssız, yalnız ve başarısız hissetmeye mi başladınız?

Aman dikkat ! İnançlarınızın zayıflamasına sakın izin vermeyin…

En kötüsü bu işte… İnançlarınızı yitirmek.

Şimdi gelelim listenize; düşünün şimdi siz neler yapabilirsiniz?

Ben böyle bir liste yaptığımda ne gördüm biliyor musunuz, ağır sorunlar altında çırpınırken pek çok yeteneğimi ve becerimi göz ardı etmişim:-))

Korkularım ve bağımlılıklarımla kendimi beceriksiz, yalnız ve beş parasız olmaya mahkûm etmişim.

Bir de baktım ki ne çok şey varmış yapabileceğim:-))
Hemen ilk adımda en kolay yapabileceğimden işe koyulmaya başladım ve gördüğünüz gibi iki yılda bu yazıları yazacak kadar güçlü ve başarılı biri haline geldim. Tabi bu başarı ölçüsü bana göre…

Yapabileceğim en basit para kazanma yolunun bir kadın olduğum için yemek yapmak bile olabileceğini fark ettim, bütün restoranların kapısını çalmak ve iş istemek mümkündü, bulunduğum yer de buna müsaitti üstelik…

Çevremden olumsuz tepkiler de aldım ama bunlar beni daha da çok teşvik etti, evet yapabilirdim, para kazanabilirdim, sadece ne yapacağıma karar vermek ve başlamak gerekiyordu:-)

Ne yaşımı, ne statüyü, ne olumsuzlukları ne de başkalarının ne düşündüğünü umursadım, sadece kendime odaklandım, kendimi inceledim ve sorguladım, sonra da yapmaya başladım…

Amaçlarınızın peşinde giderken, sabırla ve esneklik duygusunu kaybetmeden, yoğun ve sürekli eylemde bulunur ve çözüm yoktur duygusunu bir kenara bırakırsanız; eninde sonunda istediğinizi elde edersiniz. Derhal, küçük bile olsalar, bugün yapabileceğiniz eylemler üzerinde yoğunlaşın.

Hepimiz yeni sonuçlara ulaşmak için yeni eylemler yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz,
bunun için de kararlı olmanın gücünü anlamak zorundayız. Bir kez daha belirtmeliyim ki, yaşamımızdaki olayları her zaman kontrol edemeyiz, fakat bu olaylarla ilgili olarak ne düşüneceğimizi, neye inanacağımızı, ne hissedeceğimizi ve ne yapacağımızı kontrol edebiliriz.

Yaşamımızın her anında, yeni seçimlerimizin, yeni eylemlerimizin ve yeni sonuçlarımızın sadece bir ya da iki karara bağlı olduğunu hatırlamalıyız. SONUÇTA GELECEĞİMİZİ; YAŞAM KOŞULLARIMIZ DEĞİL, VERDİĞİMİZ KARARLAR BELİRLER.

Ha bu arada aklıma gelmişken, bir restoranda yemek yapmaya hiç başlayamadım ama kendini seven bir danışman ve şifacı oldum :-) bu bilgi de merak eden olursa diye:-))

Hadi bu gün başlayın “YAPABİLİRİM” listenizi yapmaya ve sevin kendinizi, bi de OLUMLU DÜŞÜNÜN, POZİTİF OLUN… Üstüne biraz da EYLEM KATIN lütfen… Olur mu?

Eğer buraya kadar okuduysanız o zaman bir de armağanı hak ettiniz :-)))

OKUYAN HERKESE EN GÜZEL ENERJİLERİ SEVGİYLE GÖNDERİYORUM, SİZ SADECE GÖZLERİNİZİ BİR KAÇ SANİYE VEYA BİR KAÇ DAKİKA KAPATIN VE BU ENERJİYİ ALDIĞINIZI VE KABUL ETTİĞİNİZİ MIRILDANIN, DUYUMSADIKLARINIZA DİKKAT EDİN, NASIL RAHATLADIĞINIZI VE ENERJİ DOLDUĞUNUZU FARK EDECEKSİNİZ:-))

Ve BİR KEZ DAHA ŞÜKREDİN HER ŞEY İÇİN…

Açın yüreğinizi evrene, muhteşem güzellikler, enerjiler ve ışık var evrende, bir de sizin için bir şeyler yazan biri var burada:-))

Bu armağanı kabul edip alanlar, arzu ederseniz her yazımda devam ederiz şifalanmaya, ne dersiniz? İstiyorsanız bunu söylemelisiniz, siz istemeden hiçbir şey verilmez unutmayın.

Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgiyle

Selma CANDAN

ışık
02-10-2009, 16:50
kendi payıma mesajımı aldım teşekkür ederim vodoo:opt

gunes
02-10-2009, 17:05
olumlu düşünmek çok etkili. uygulamak biraz zor. alışmak lazım.

hayalayaz
02-10-2009, 19:28
arkadaşlar olumlu düşünmenin bir adım ötesine geçelim artık..yakınlarımız az veya çok bizim bu konuyla ilgilendiğimizi biliyor ama buna rağmen yanımızda kendi endişelerini, kaygılarını anlatmaktan geri durmuyorlar.. artık onların bunu yapmasına bizi aşağıya çekmesine izin vermeyelim..ben daha önce kırılmasınlar diye ses çıkarmıyordum, hepsini dinledikten sonra düşüncelerini değiştirmeleri yönünde konuşmalar yapıyordum, fakat o an doğru haklısın deseler bile, bir soraki buluşmamız yine aynı minvalde konuşmalarla geçiyordu, artık bunu yapmak istemediğimi, beni aşağıya çekmeye hakları olmadığını ilan ettim..ve yanımda endişeleri ve kaygıları ile ilgili konuşmalarına izin vermiyorum, yakınlarımızda olumlu düşünmek hakkında bir çok bilgiye sahipler, ya bu doğrultuda hareket ederler yada kaygıları ve endişeleri ile kendi kendilerine başa çıkarlar..işte o kaaa..nasılım ama hihi

Gülçin Şen
02-10-2009, 19:36
Ama hala bu konuya vakıf olmayan insanlarda var etrafımızda ki normal.Biraz fikirlerimizi söylesek, hepsinin cevabı Pollyanna olmuşsun hayat öyle değil diye başlıyorlar veryansın etmeye....İsteksizce dinleyip onlara fırsat vermeyince, acıyla beslenmesine ve seni beslemesine engel olunca sen uçmuşsun etiketini alnınızın ortasına yapıştırıveriyorlar.

Artık zorlamıyorum kendimi hoş öncedende zorlamazdım.Ama kaynanam şöyle,kocam böyle diye diye senelerdir aynı sohbeti dinlemekten ben sıkıldım ..Ama kendileri mükemmel ötesi varlıklar asla yalnışları yok ....Ben etrafımda eleye eleye bir elin parmaklarını geçmeyecek dost bırakmıştım.Sanırım bu ara yine eleme sezonunu açtım hayırlı olsun bana....