PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : türk kahvenizi fincanda pişirin

sibel80
04-09-2009, 09:30
türk kahvenizi fincanda pişirebilirsiniz.1 tatlı kaşığı kahve şeker ve suyu fincana koyun karıştrın en küçük ocağın gözüne öylece yerleştirin.çok kısık ateşte etrafından kabarmaya başlayıncaya kadar pişirin.bu noktada çok dikkatli olun.taşabiliyor.fincanın ısısıylada.etrafından biraz kabarınca bir bezle alın.bana teşekkür edeceksiniz.ben çok yaptım fincan çatlamadı ama yinede siz tek kalmış bir fincanla deneyin.yapınca benide çağırın.:0511:

Gülçin Şen
04-09-2009, 10:44
Denemedim bir deneyeyim.Ama benim gibi Türk kahvesi müdavimi için 1 tatlı kaşığı kahve az ,1 fincana 1.5 tatlı kaşığı kahve koyuyorum.:0511:

sibel80
04-09-2009, 11:07
dene içine çikolata atarsanda güzel oluyor çok köpüklü oluyor.hemde fincan sıcak olduğu icin soğumuyor aman dikkat et yakma bir yerlerini

ışık
22-09-2009, 11:34
türk kahvenizi fincanda pişirebilirsiniz.1 tatlı kaşığı kahve şeker ve suyu fincana koyun karıştrın en küçük ocağın gözüne öylece yerleştirin.çok kısık ateşte etrafından kabarmaya başlayıncaya kadar pişirin.bu noktada çok dikkatli olun.taşabiliyor.fincanın ısısıylada.etrafından biraz kabarınca bir bezle alın.bana teşekkür edeceksiniz.ben çok yaptım fincan çatlamadı ama yinede siz tek kalmış bir fincanla deneyin.yapınca benide çağırın.:0511:

Allah iyliğinizi versin emiii.yahu deneyeyim şunu sabah sabah kendime bir türk kahvesi torpili geçeyim dedim ocaga koydum fincanı korkunç şekilde bir patlama en son korkum geçip gözümü açtıgımdaaaaa fincan parçaları kahve havada dans ediyordu:0326: :fhiter:fhiter

sibel80
22-09-2009, 12:03
ya cok üzüldüm ama ben hep yapıyorum hiç çatlamadı.allah allah çok üzüldüm.altı çokmu acıktı acaba

ışık
22-09-2009, 12:18
yok sibelim ya en küçük ateşde ve sonuna kadar kısıktı.üzülme olacagı varmış sen sıkma canını zaten korkum gectiğinde bende gülme krizine tutuldum ah ah herşeye böyle balıklama atlama huyumdan bir vazgecsemhihi

sibel80
22-09-2009, 12:28
ya bilmiyorum üzüldüm benim en büyük keyfimdir çok güzel olur aslında.porselen fincandı değilmi

ışık
22-09-2009, 12:41
evet canım ama zaten takım bozulmuştu birini annem kırmıştı acaba diyorum çok soguktu fincanda su da ondan mı oldu ki dur cesaretimi toplayınca ben birde fincanı da suyu da hafifi ısıtıp deneyeyim gelişmeleri bildiririm hihi