Orijinalini görmek için tıklayınız : Takdir Etmek
Gülçin Şen
29-08-2009, 21:23
Ahmet
32 yaşında
Bankada veznedarBugün şunu farketti
Yıllardır elinden düşürmediği banknotlar nasıl da kaliteli bir kağıttan yapılmıştı
Elli ytl´lik banknotu sağ baş ve işaret parmağı arasında bir süre tuttu
İki parmağını paranın üzerinde gezdirdi
Kağıt nasıl da kaliteliydi
Kağıdın üreticilerini tanımıyordu
Ama yine de içinden üreticileri takdir etti
Selin
21 yaşında
Tekstil mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi
Günün ilk dersi yeni bitmişti
Ders arasında düşündü de
Ders boyunca tüm dikkatini derse vermiş
Orta yaşlı, dokuma teknolojisini anlatan bu hocayı
Nasıl da zevkle dinlemişti
Hoca gerçekten işin piriydi, konuya hakimdi
Sınıf arkadaşlarından biriyle bu düşüncelerini paylaştı
Hocayı çok takdir ettiğini tekrar ve tekrar dile getirdi
Necla
62 yaşında
Elinde ünlü bir polisiye yazarın üç gün önce piyasaya çıkan
Son romanı var
Daha başlayalı bir saat bile olmamıştı
Ama kitabın yarısına gelmişti bile
Roman ne kadar da akıcıydı
Okumayı bıraktığı bir anda düşündü de
Gerçekten ustalık gerektiren bir işti yazarın bu yaptığı
Emekti bu, belki biraz da yetenekti
Helal olsun dedi alçak sesle
Helal olsun
Birazdan bir arkadaşı aradı
Ona okuduğu kitaptan bahsetti
Ve yazarı çok takdir ettiğini de ekledi
Melih
45 yaşında
On beş yıldır çiçekçi
Her gün onlara o kadar özenli davranıyor ki
Her gün her biriyle tek tek ilgileniyor
Bu durumun
Çiçeklere, işine verdiği emeğin kendi de farkında
Ne güzel
Bugün yine tam zamanında dükkanını açtı
İşi konusunda gösterdiği titizlik ve disiplin için kendini hep takdir ederdi
Aferin bana derdi
Ya sen?
Sen kimleri takdir ettin bugüne kadar?
Şu anda kimleri takdir ediyorsun?
Kendini hiç takdir ettin mi mesela?
Aileni, iş arkadaşlarını, alışveriş yaptığın marketi
Yaşadığın bölgenin yönetimini
Sınıf arkadaşlarını, şarkılarını severek dinlediğin bir şarkıcıyı
Takdir ettiğin oldu mu hiç?
Oldu mu?
Olacak mı?
Denemek ister misin?
Alıntı
hayalayaz
29-08-2009, 21:40
aslında en çok şikayet ettiğim insanla olan annemi ve babamı çok takdir ederim..ikiside çalışkan, dürüst, ve hayat yollarında asla bu dürüstlükten ödün vermediler, ben ikisinin dürüstlüğü aklıma geldiğinde, takdir etmenin biraz daha ötesine geçer, övünürüm onlarla, dürüst oldukları, bize helal lokma yedirip haramzade etmediler diye, bunu hem babama hemde anneme defalarca söylemişimdir.
şu anda burada bulunan tüm arkadaşlarımı takdir ediyorum, hepsinin yine yeniden başalamaya cesaretleri olduğu için..ve kendileriyle yüzleşecek, kendilerini kabul edecek kadar cesur oldukları için..
evet kendimi çok takdir ederim asla pes etmediğim için, yaşadığım durumlardan çıkcak kadar çözüm odaklı olmayı öğrendiğim için..
eskiden takdir ettiğimi söylemeye çekinirdim
özellikle söylenen bir tatlı sözün nasıl bir kelebek etkisi yarattığını öğrendikten sonra hiç vakit geçirmeden düşündüğümüz söylerim
ay bu konuya girmeyeyim ben, gavur izmirli olduğum için, şu an şehrimizi yöneten, elim kolum bağlı diyor aksini isbat edemediğimiz için inanıyoruz..inanmak zorunda kalıyoruz, şehrimiz maalesef yönetilemiyor.
helaaaaal derim canı yürekten
Oldu mu? çoooook
Olacak mı? tabiiiiiii
Denemek ister misin? denedim ve başardım.. :73e4317106059nd: ,shy
başta ailem olmak üzere,yaşantıma giren bir çok kişiyi taktir ettim..hatta aralarında öyle mükemmelleri vardı ki hayranlıkla seyrederdim.
eşimi ,çünkü çok başarılı ve hiç yılmıyor.çocuklarımı,onlarda çok akıllı ve kolay anlıyorlar,sanki bilerek gelmişler hayata..anne ve babam,çünkü onları üzdüğümde bile hep yanımda olup bana destek oldular.onlarında hataları oldu ancak kabullenme büyüklüğünü gösterdiler..arkadaşlarımı,çünkü o kadar mücadeleci bir yapıları var ki,hepsi ayrı ayrı hayat dersi veriyorlar..örnek aldığım çok arkadaşım var..hayalablam,çünkü çok mütavazi ve yapmak istediği bir şeyi ısrarla yapıyor yılmıyor,yorulmuyor ve bu tükenmeyen sevgi enerjisine hayranım..oda örnek aldıklarımdan..
elbette..hatta kendime hayretle baktığım çok anlar olmuştur..elimi neye atsam başarıyı mutlaka yakalarım..tabi bunun için öncelikle istemeliyim..istediğim şeyi illaki yaparım ve sonunda da takdir ederim kendimi..
bunun cevabını yukar ki bölümde vermişim zaten,ancak market konusunda en çok hijyenliğe önem verdiğim için çok olduğunu sanmıyorum..
şimdi ayağını mayına bastın işteee..sakın kaldırma boom der patlar:)bunu ufak olarak ele alırsak örn;yaşadığım en küçük bölge evim:)işte burası huzur dolu..her istediğimi yapabildiğim keyfime baktığım yeri takdir etmemek ne mümkün..tabi bu yönetim bende olduğu için kendime bu takdirler..eşimi de katarız dışişleri bakanı olaraktan..ona da takdir..meleklerime de kattıkları coşkudan dolayı verdik takdiri..kapıdan çıkarsak komşulara da takdir veriyorum tabi..lojman içine girince sayı azalmaya başlıyor..lojman dışına çıktıkça daha da azalıyor..il genelini hiç sormayın,hatta genel doğu ortamını hiç mi hiç sormayın..bence bu konu hakkında susma hakkımı kullansam daha iyi olur:0399:
okul hayatımda takdir ettiklerim çok oldu..derse çok konsantre olmadan sürekli yüksek not alan başarılı arkadaşlarımı çok takdir ederdim..türkçe öğretmenime hayrandım..muziplik yapıp derslerini de muziplikle başaranlar vardı mesela..takdir ederdim..insanları hem güldüren hemde başarılı olanlara hala da hayranım..müziği yaşantım boyunca çok sevdiğim için takdir ettiğim kişileri buraya yazmayım sayfalarca sürer..engelli olupta bizlerin bile başaramadığı kişileri özellikle takdir ederim..görmeyen birinin resim yapması gibi..ayy çok var hepsini yazmayım sanatsal anlamdaki bir çok şeyi şairleri,ressamları..tabii hepsini değil:)
saymakla bitmez:)
Oldu mu? çooookk fazla
Olacak mı?illaki olacak
Denemek ister misin?denedim onayladım,çok takdirlikler:)
dip not:takdir ettiğim insanı da hemen deneyimlerim..aynı ablam gibi tek tek cevapladımhihi
Sen kimleri taktir ettin bu güne kadar ?
Ben bu güne kadar babamı çok taktir ettim ...Yıllarca yılmadan çalışıp çabaladı ve bizi en güzel şekilde yaşattı ...Her zaman karlı dağlar gibi arkamda oldu...
Çocuklarımı taktir ediyorum beni hiç üzmediler hep onlarla övüne bildim ...Bana yapılan en küçük şeyleri bile elimden geldiğince taktir edip karşımdaki kişiyi onore ettim...
Şu anda kimleri taktir ediyorsun?Başta Atatürkü taktir ediyorum ...Ülkemi düşman elinden kurtarıp bize çok güzel devrimlerle geri verdiği için...
Sevdiğim ve bana bir çok şey katan yazarları takdir ediyorum ...Hayata kendi ile barışık insanları takdir ediyorum...
kendini hiç takdir ettin mi mesela?Ben kendimi her ne yaşarsam yaşayayım takdir ederim ...İçimdeki amazon hiç yılmaz ailemin kadınları mücadeleden hiç yılmadılar ve bir çoğu bence çokta başarılılar...En çok bir şeye hemen körü körüne inanmayışımı taktir ederim ...Kimsenin peşinde koyun sürüsü olmadım ...Hep kendi fikrim oldu bilmediğime açıklıkla bilmiyorum derim ...Elimden geldiğince kimseden özür dileyecek bir harekete bulunmam ancak gerektiğindede özür dilerim...Hala daha kendimi nasıl yenilerim diye uğraşıyorum yeniliklere kapım sonuna kadar açıktır...İşte bu yüzden kendimi takdir ederim...
Aileni , iş arkadaşlarını,alış veriş yaptığın marketi?ailemle her zaman övünürüm...Güçlü kendi emekleri ile çalışıp başarılı insanlarla doludur benim ailem herbirinde ayrı bir başarı hikayesi vardır anlatılacak ...Bunun yanı sıra yaşamayıda bilirler ...En çokta çocuklarımızı sevgiyle büyütürüz ...Ancak yeri glediğinde nasıl davranacaklarını bilmeleri gereken görünmez kuralları vardır ailenin...Birinin başı sıkıştığında bütün aile toplanır tek olmayı çok iyi biliriz...Doğru dürüst ve kendinden taviz vermeyen insanlarız ...Yıllardır onurumuzla yaşayıp öylede devam ediyoruz ...Biz büyük bir aileyiz...
İş arkadaşım olmadı ancak çalıştığım sosyal guruplarım oldu onlarla çok güzel ortamlarda çalıştık karşılıklı bir birimizi beğendik...
Marketimi takdir ederim bizim 34 yıllık marketimizdir...Önce bakkalımız sonrada marketimiz oldu ...artık bir ailenin parçaları gibi olduk...İyi günümüzde kötü günümüzde hep oraya gittik ...Kimi zaman borç aldık kimi zaman borç verdik ...Seviyorum LALE marketi...
Yaşadığın yerin yönetimini ?
Amanın bir dokun bin ah işit ...Ne sen sor ne ben söyleyeyim...
Sınıf arkadaşlarını ,Şarkılarını severek dinlediğin bir şarkıcıyı?
Aradan uzun zaman geçti ancak hatırladıklarım naif kişilerdi hep aklımda kalan ne güzel günler geçirmiştik ...Azgınlığın sonuna kadar yapıldığı ancak şımarıklığa kaçılmadığı ...Ne güzel kitap muhabetleri yapardık hangimiz daha çok okuyacak diye yarıştığımız...Saygılı bir şekilde ilk aşklarıda onlardan öğrenmiştik..Gizli gizli bakışıp sesiz konuşmaları...
Kendimi fazla kaptırdım gidiyorum...
Bu aralar Candan Erçetin dinliyorum Kendisini çok beğenirim bazı şarkılarını iptal ederek dinlesemde ...Tarkan tabiki vazgeçilmezim kendileri...Ayhan Sicimoğlunu dinliyor ve takip ediyorum kendilerinin yaşam tarzına hastasıyım kendi tabiri ile ...Nermin Bezmenin zarafetine hayranım yazdıklarınıda çok severim ...Ayşe Kulin vazgeçemediklerimden ...Ve daha liste uzar gider ................
Takdir ettiğin oldumu hiç?Bir çok oldu ve olacak...
oldumu?bir çok oldu...
Olacakmı? Daima ...
Denemek istermişin ? sürekli deneyimliyorum...
Beğendiğim ve doğru işlere imza atan,başarılı,iç huzurunu yakalamış her insanı takdir ederim...
Şu anda kimleri taktir ediyorsun?
Ailemi takdir ediyorum,bizi iyi yetiştirdiler,huzurlu ve neşeli güzel bir aile olduk...
Annemi çok takdir ediyorum,çok sağlam,güçlü bir kadın...Yeniliklere açık,kendi iç huzurnu ve neşesini kazanmış ve kendini değişime açmış birisi...
Babam çevresi tarafından çok sevilir,başarılı biridir...
Kardeşim çok güçlü bir çocuk...Ne yaşarsa yaşasın dimdik ayakda duruşu beni ona hayran bırakıyor...Bunun yanında inandığı değerlerden vazgeçmeyişi,başarılı bir öğrenci oluşu,çok iyi bir dost oluşu ve iyi bir insan oluşunu takdir ediyorum...
sonra eski dönemlerdeki kavimleri takdir ediyorum...Yaşam tarzlarını...Bize bıraktıkları belli olmasada gözümüzü birazda olsa açtığımızda göreceğimiz mirasları...
Ve Mustafa Kemal Atatürkü...
kendini hiç takdir ettin mi mesela?
Son zamanlarda çok takdir ediyorum kendimi...Eskiden etmezdim,eskiden kendimi sevmezdimki...Şimdi ise çok güzel bir yolda ilerlediğimi görüyorum...Mesela şu son aylarda materyalizmden sıyrıldığımı hissediyorum ve daha sade biri olşumu mutlulukla izliyorum...Bir yandanda yeni şeyler öğreniyorum hergün...Mesela artık daha az karışmaya çalışıyorum herkese,sezgilerime,rüyalarıma açtım kendimi...Hayatıma giren her insanın beni çok sevdiğini farkettim geçen ve her ne yapıyorsam onlara bu yönümü takdir ettim...Bu son zamanlar kendimi çok sevip takdir ediyormuşum ben=)
Aileni , iş arkadaşlarını,alış veriş yaptığın marketi?
Ailemi yazdım zaten,onların herşeye rağmen bu sıcacık yaşam tarzını seviyorum...Bizim evde huzur var...Neşe sıcaklık var şükürler olsunki...
İş arkadaşlarımın takdir ettiğim yanları maalesefki pek yoktu...Hırslı,gözünü hırs bürümüş çirkef bir patronum vardı...Diğer doktor olarak sürekli şikayet eden bir arkadaşım daha vardı...Onun sadece iyi bir insan oluşunu takdir ediyorum...
Alışveriş yaptığımız marketi ise anlatmış Mustang...Kaç yıllık mahallenin bakkalı ve marketi...Takdir ediyorumki insanlarda iyi bir iz bırakıyor...
Yaşadığın yerin yönetimini?
Çok takdir edemiyorum...
Arkadaşlarımın artık hep iyi yönlerini görmeye odaklıyorum kendimi...Ve elimden geldiğince takdir etmeye çalışıyorum...Kendi hayatını kendi istekleri doğrultusunda yaşayan arkadaşlarımı çok takdir ediyorum...Güzel müzik zevki olan,oturup konuştuğunda sanattan,dünyadan vb. herşeyden konuşulup,saatlerce kitap muhabbeti yaptığım arkadaşlarımı çok takdir edip,konuşmanın sonunda mutlakaki konuşma için çok teşekkür ederim...
Sevdiğim sanatçı Tori Amos...Onu çok takdir ederim,çok güçlü muhteşem bir kadın...Muhteşem albümlere imza atıyor ve insanları farklı aurasıyla büyülüyor...Bu gerçek,ki Türkiyeye geldiğinde onunla röportaj yapan birçok gazetecinin söylemleri aynıydı...
"Kesinlikle insanları etki alanına çekip,büyülenmesine sebeb oluyor"
Türkiyedende Mehmet Şenol Şişli'yi çok beğenirim...Muhteşem liriklere imza atar...Yıllarca onun şarkıları eskimeyecek...
Ve Candan Erçetin...Çok güçlü,bir o kadarda naif ve gerçekten vurucu şarkılara sesiyle imza atan harika bir kadın...Sanatçı!
Geçen günde hiç sevmediğim bir sanatçıyı takdir ettim...Hülya Avşar...Ben hiç sevmezdim o kadını ama son zamanlarda yaptıklarıyla,ve yaşam tarzını güzel bir rotaya çektiğini,hatalarından ders almış halini çok beğendim...
Takdir ettiğin oldumu hiç?Oldu ve devam ediyorda...
oldumu?Oldu...
Olacakmı?
Yaşadığım sürece sevdiğim,beğendiğim ve hayran kaldığım insanları hep takdir edeceğim...Beğenmediğim insanlardanda dersler alarak yine onları bir şekilde bana örnek oldukları için takdir edeceğim...
Denemek istermişin? Deneyimliyorum zaten...
her zaman sözü ve davranışları ile aynı doğruda olan abimi çok takdir ederim. Canım babamı ederdim Allah rahmet eylesin dürüstlüğü ve insan olmanın ötesindeki o yüreğindeki kocaman sevgisini. hiç ayırt etmeden herkese verirdi yaşlı, çocuk, güzel çirkin, herkese. ailemi takdir ediyorum her ne kadar uzak gibi olsalarda normal zamanlarda en ufak bir olumsuzlukta tek yürek ve yumruk oldukları için.
Şu anda kimleri taktir ediyorsun?
Oğlumu takdir ediyorum olgunluğunu, yaşının üstünde düşünüşünü. sorumluluklarının farkında oluşunu, başarısını. bu yaşına rağmen toplumcu düşünüşünü, kendisi için istemediği bir şeyi başkası için hiç istemeyişini.
hayal ablayı takdir ediyorum her şeye bir çıkış noktası bulduğu için, yüreğindeki engin sevgi için. sitede bir çok arkadaşımı takdir ediyorum kendilerini aşmayı başardıkları için.
kendini hiç takdir ettin mi mesela?
ama henüz istediğim kıvamda değil bunu anladım bak şimdi yazarken. empati kurmamı takdir ederim, paylaşımcı olmamı(bazen dozu aşıyorum o zaman kızıyorum). kızgınlıklarımın geçici olmasını, çocuklar tarafından sevilmemi takdir ederim. kendimi bulma, geliştirme yolunda aldığım ve yaptığım şeyleri takdir ediyorum.
Aileni , iş arkadaşlarını,alış veriş yaptığın marketi?
Ailem beni ve kardeşlerimi adam gibi adam olarak yetiştirdikleri için takdir ediyorum. İş arkadaşlarımından kendini çok iyi ifade eden ve yaptıkları işi anlatırken ben diyebilen arkadaşlarımı takdir ediyorum. vallahi marketler öyle takdire şayan değil ki. eskisi gibi değil yani günaydın ahmet amca nasılsın falan yok giriyorsun alıyorsun reyonlardan sonrada kasada kendinden bezmiş kasiyer (ne yapsın onca insan geçiyor) hesabı önde ve çık git.
Yaşadığın yerin yönetimini?
bende herkes gibi pek bir takdir durumu yaşamıyorum. çıkan oy durumuna göre hizmet alıyoruz hihi
çok uzun zaman oldu ama vardı helal olsun dediğim arkadaşlarım. bir sezen aksu, zerrin özer, candan erçetin, haluk levent, zülfi livaneli ve mahsuni şarkıları ve sözleri ile sana ve topluma mesaj veren insan olmayı hatırlatan her şarkıcıyı tabii ki.
Takdir ettiğin oldumu hiç?
oldu.bunu da söylemekten çekinmem söylemek beni çok mutlu eder.
oldumu?
Oldu...
Olacakmı ?
tabii ki olacak. yaşadığımız her an kendimizi yenilemek için açtığımız her pencerede.
Denemek istermişin?
deniyorum ve mutlu oluyorum.
bende hepinizi taktir edyorum ama kendimi edemiyorum bu ara kendimle savaştayım
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.