PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : böbrek hastalığı var diye red mi edersiniz?yoksa aşıksınız die kabul mu edersınız????

Sevgimelek
22-08-2009, 20:21
Arkdaşlar gecenlerde bı arkdaşımın hıkayesını dınledım şok oldum..lutfen sizde okuyun ve fıkırlerınızı soyleyın...

ark bırıyle çıkmaya başlıo.bu cocuğun bobreklerını alınmış..aıleden bırının bobreği takılmış..cocugun hayatı hep hastane koşelerınde gecmış...ıdrar yollarında da sorunu var...sonda takıo ve henüz 32 yaşında ve ark la evlenmeye karar verıolar..bırbırlerını sevıolar ama kızın aılesi cok karşı cıkıo bu olaya..onlar gızlıce evlenıolar..şimdi ailesi kızı bu durumda red edıo evlatlıktan.............konumuz bu sizce?????????

yıldız
22-08-2009, 20:26
önce, şükür kavuşturana!
sonra, allahın şanslı kuluymuşsun ki, konuşaklı dönemime denk geldin, malum ben az konuşma orucundayım, ama az önce bosdum! (*yıldız)

ben olsam kızın ailesini ailelikten reddederdim...sonra da kızın böbrekini alıp oğlana takardım, ohh misss...(*yıldız)

Sevgimelek
22-08-2009, 20:30
evet bebeimmm şukur kavuşturana..ozledim kıssssss ablam seni.....yaaaa yıen aynı tatlılık ustunde bakıom da....saol konuştuğun için ben bılıom zaten allahın sevgılı kuluyum kı senle tanıştım..hımmm sen kıs doru yolda dıosun yani?

Sevgimelek
22-08-2009, 20:41
bide kızın ailesi şoyle duşunuo:bız okuttuk o kadar yurtdışına yolladık...bızı dınleemsi lazım şu an duşunmuo başka şeyleri ama yarın obur gun cocukları olduğunda hastalıkla uğraşmanın acısını cok cekecek...hem cocukların yuku hem eşinin yuku olcak nasıl başa cıkacak bu kadar şeyler..hemde ıleri derecede hastalık.... aslınd aboyle bakınca da onalr da kendı cocukalrını duşunuo bende ıkı arada kaldım..zor bı durum gercekten..

Sevgimelek
22-08-2009, 20:52
birde kız cocugun hastalığından once bırlıkte oslalardı sonra cocuk yakalansaydı hanı kısmet der katlanırdı dıolar amaa bıle bıle kendını sorumluluk yumağına belkıde cok genc yaşta tam bır tabırı caız se hasta bakıcılığa soyundu dıolar...ama ben gordum kızım gozlerındeki ışıltıyı...yada bu ışıltı gecermı ecmez mı bılemıorum benım bıle dış kapının mandalı olmama ragmen cok uzuldum durma kızın da işi iyi cocugunda...ama sağlık problemı işte...kız cocuklayken cok mutlu cocukda kızlayken ama bu da gercekten cok buyuk bı sorun.?

omerm
22-08-2009, 21:02
Güzel arkadasım bu tip olaylara türk insanı olarak hep duygusal yaklaşırız... :)Toplumumuzun büyük bir kısmı mutlaka "sevgi"'den yana bir tavır alır. Ancak bu gibi bir durumun kendi çocuğunuz için olduğunu hayal etmeye çalışırsak ailenin mantıklı davrandığını görürüz diye düşünüyorum.
Sevgi adına böyle bir yükün altına girip bunu alnının akıyla başarabilecek bir bayana da helal olsun, zor bir iş başaracağı kesin. hele de ailesiz bunu başarmak çok zor. Sevgisine gerçekten inanıyorsa, buna değer tabiki!

Reddetme olayına gelince, ailenin bunu ciddi ciddi düşünecegini sanmıyorum, tepkisel hareketler bunlar :)

Sonuç olarak bu ilişkinin yürümeme ihtimalinin %70 olduğunu söyleyebilirim. Kızın bu hastalığı hiç umursamadıgını düşündüğünü de garanti edebilirim. Acılara tutunmak tatminkardır ama yorgunluk zamanla daha baskın çıkar. Hayırlısı olsun...

yıldız
22-08-2009, 21:24
e siz barıştınız mı şimdi çucukla? e hadi hayırlısı bakem...:) mideyi böbreği dert etmeyin, dua ederiz geçer...demi güzel insan omerm? (*yıldız)

Sevgimelek
22-08-2009, 21:31
hangı cocuklan?kısss bunun benım cocuklan alakası yok...........:D

omerm
23-08-2009, 02:48
Evet güzel insan yıldız :) sen istedin de ne zaman yapmadık !

yıldız
23-08-2009, 03:09
üü; aaaayyyy gerçekten mi güzel insan arkadaşım? hüfff çok duygulandım kıs gece gece...Allah razı olsun vallayi, sen beni sevindirdin Allah da seni sevindirsin güpgüzel insan...

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

nasıl mutlu oldum, sana bi hediye vermek istedim ama bayan olmayana hediye seçmek ne zormuş anlamış oldum...:)

köpekcik sever misin güzel insan arkadaşım? al senin olsun...

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

hülyaa
23-08-2009, 14:29
sevgi deyince akan sular durur..onlar birbirlerini sevmişler ve herşeye rağmen bir arada olmayı seçmişler..insanlar seçimlerinde özgür olmalı..bizlere de saygı göstermek düşer..ilerde şöyle olur böyle olur demek yerine,yanlarında olmak ve onları desteklemek en güzeli..elbette ki zor bir seçim..ancak hangimiz sonrasında neler olacağını bilebiliriz ki..kız sağlıklı oğlan rahatsız..iyide ne olmuş öyleyse..sonuçta mutlular mı.mutlular..aileninde destek olması gerek diye düşünüyorum..kim kendine bişey olmayacağını garanti edebilir ki..kızları aynı durumda olsaydı,erkek sağlıklı olsaydı acaba o zaman da karşı çıkarlar mıydı?hayat çok kısa ve aşk her yerde karşımıza çıkmıyor..onlar da aşk olmasaydı birbirlerini seçmezlerdi..birini severken acaba sağlıklı mı?sağlıksızsa onu sevmemeliyim diye düşünmüyoruz..
herkez özgürce hareket edebildiği sürece mutlu olabiliyor..o halde kimsenin kimseye müdahale etmemesi gerekiyor..bıraksınlar mutlu oldukları hayatı yaşasınlar..gelecekte şöyle olur böyle olur demek yerine,mutluluklarına katkı sağlasınlar..,shy
bu arada kızlarının aklına olumsuzluk tohumlarını ekmek yerine olumlu kelimeleri eksinler ki yaşamlarına en azından bir katkıları olsun..sevgilerimle..

Sevgimelek
23-08-2009, 15:12
ne güzel yazmışsın inanna.........saol.:) butun uyeelrden fıkırlerını beklıorum hadiiiiiiiiii!

Antuza
23-08-2009, 18:42
Güzel bir konuya değinmişsin Sevgimelek...

Ben birçok hastalığın sevgi ile gayetten idare edilebileceğini biliyorum...Benimde bir tanıdığım var adam evlendikten sonra böbrek hastası oldu ama birlikte el ele idare ediyorlar,çok güzel bir yaşamları var...
Bir arkadaşım ms hastası ve ms hastalığı zor bir hastalıktır,ona rağmen evlenmişler ve kız şimdi sapasağlam güçlü...

Ama şuda var;
Karşınızdaki insan hastalığını benimsememiş olmalı ve savaşçı bir yapısı olmalı...Çünkü hasta bir insanla yaşamak kolay bir olay değil...Çevremde birçok hasta olduğundan biliyorum...İki insandada çok sağlam bir irade olmalı...Ve evde hasta psikolojisi olmamalı...O zaman gayetten güzel bir evlilik sürdürülebilir...
Ama dediğim gibi kolay birşey değil...Arkadaşına ve eşine huzur diliyorum...
Aileside yakında yeniden yanında olur,genelde böyle başlayan evliliklerde bir süre sonra aile yumuşayabiliyor...

İki insan arasındaki aşk güçlü birşey ve eşruhunuzu,mutluluğu bulduğunuz kişiyi bir daha bulamayabilirsiniz...O tren bir kere geliyor karşınıza...Onun için ne olursa olsun kıymetini bilmeli ve yanında sapasağlam durmalı...

Sevgimelek
23-08-2009, 18:55
teşekkur ederım antuza...........cok guzel dıle getırmışsın duşuncelerını........