Orijinalini görmek için tıklayınız : Ama Deus Shamanic Healing
hayalayaz
10-03-2009, 18:29
Ama Deus, Orta Brezilya'nın balta girmemiş Amazon ormanının derinliklerinde yaşayan Guarani [Gau ra ni diye telaffuz edilir] yerlileri tarafından 6000 yıldır kullanılmış bir enerji şifa tekniğidir.
Ama Deus , Tanrı'nın sevgisini ve [adları ve renkleri olmayan] bir dizi eski sembolü enerji aktarımı için araç olarak kullanan güçlü, enerjiye dayalı şamanik şifa sistemidir. Semboller çok boyutludur ve bu sebeple hem uygulamaları belirlidir hem de içerikleri geniş çaplıdır. Vücudun içindeki enerji merkezlerini dengelemeyi amaçladığı için sistem her ne kadar bazı yönlerden Reikiye benzese de, Ama Deus sembolleri, Reiki'de kullanılanlardan daha özel işler için tasarlanmıştır.
Şifa sistemi Batıya ilk kez üçüncü nesil Brezilyalı şifacı Alberto Aguas tarafından getirilmiştir. Hem annesi hem de dedesi şifa enerjisiyle çalışmış doktorlardı ve Alberto yaşamı boyunca birçok şifaya ve bu şifaların değişik birçok yöntemle verilmesine şahit olmuştur. Nesiller boyu ailesi Guaraniler arasında, gerektiğinde tıbbı bakım sağlayarak yaşamıştır ve yerlilere yardım etme çabalarının sonucu olarak kabile şamanlarıyla doktorlar arasında karşılıklı bir saygı oluşmuştur. Bu süreç içinde şamanlar kendi şifa yöntemlerini paylaşmaya başlamışlar ve bu güvene dayalı ilişki aracılığıyla yöntem günümüze kadar gelmiştir.
Ama Deus, aşağıdakiler dahil bir çok durumda kullanılabilir:
• Kendimize ve başkalarına şifa vermek
• Uzaktan şifa vermek
• Acil durumlarda şifa vermek
• Hayvanlar, kuşlar ve bitkiler için şifa vermek
• Ölüm döşeğinde olanlara ya da daha fazla yaşamamayı seçenlere yardımcı olmak - ruhani açıdan bakıldığında her son gerçekte yeni bir başlangıçtır.
• Göçmüş ruhların ruh dünyasına geçişlerinde yardımcı olmak
• Yiyeceklerin, suyun, ilaçların vs. arındırılması
• Kalbin fiziksel ve duygusal olarak şifalandırılması
• Bebeklerin dünyaya yumuşak bir geçiş yapmalarına ve fiziksel vücutlarının yere bağlanmasına yardımcı olmak
• Doğum gününüzde ruhani bir hediye almak
• Rüyalarınızda ruhani bir bilgi almak
• Geçmiş hayatların hatıraları / Akaşa Kayıtları'nda gezinmek
• Dünya liderlerine, tüm Yeryüzü'nü etkileyecek kararları almalarında destek olmak
• Yeryüzüne şifa vermek
• Negatif enerjiyi uzaklaştırma
Ama Deus Shamanic Healing 2 farklı inisiyasyona öğretilir ve inisiyasyonlar aynı gün içinde yada arka arkaya iki günde verilebilir. Sistemde Shamanların kullandığı 26 sembole de inisiye olacaksınız. Bu sisteme inisiye olmak için en az Usui Reiki 2.aşama bilmelisiniz ve kullanımı etkili olmasına karşın zor bir sistem olduğu için şifa çalışmaları konusunda sadece ciddi çalışmalar yapanların öğrenmesi tavsiye edilir.
Ama Deus Shamanic - Öneriler
Reiki orijinli bir şifa sistemi değildir.
Son derece etkili ancak teknikleri detaylı, kullanımı emek isteyen bir sistemdir.
Bu konuda yeteneği olanlara önermek ve öğretmek daha doğrudur.
ALINTIDIR
Çeviri: Hayal Ayaz
Bu enerjiye uyumlanmayı çok istedim ama ne yazıkki master bulamadım =( =(
**sirius**
20-12-2009, 02:09
çok güzel bilgi hayal abla. ben bir ara araştırmıştım bunu çok sembolü var. (yanlış enerji ile karıştırmıyrosam) ve maalesef aşırı derecede çok sembolü olan enerji sistemleri pek kullanışlı olmuyor. hangi birini kullanacağınıu bilemiyor insan. uyumlamasını almadım ama reiki ile bunu bütünleyip kullanan kişiler olduğunu biliyorum (daha doğrusu böyle insanların kitaplarını okudum).
hayalayaz
20-12-2009, 10:28
bir kaçı hariç..hemen, hemen tüm enerji sistemleri reiki ile birlikte kullanılıyor, bunun nedeni reikinin şuurlu olması.. diğer sistemlerin hepsinde değilse bile bir çoğunda odaklanmak gerektiğidir.. ben 80 sistem biliyorum bunların arasında sadece 20 sistemin elle tutulur bilgiler içerdiğini gördüm.ve reiki yolunu benimle birlikte yürüyen öğrencilerime öğretiyorum.. reikinin dışında hepsi odaklanmayıda birlikte getiriyor.. bazı şifaların saatler sürdüğünü düşünürsek, bir kaç dakika odaklanmayı başaramayan insanların saatlerce odaklanmasının zor olduğunu da görüyoruz ve bu noktada reikinin yardımı çok büyük.. aslında diğer sistemleri öğrendikçe, reikinin insanlara yettiğinide görüyoruz.. benim öğrencimi diğer enerjilere uyumlamamın nedeni, kendisinin enerji frekansını yükseltmek biraz da enerjiler arasındaki farkı hissetmeyi öğrenmesini sağlamak... çünkü günümüzde insanlar frekans, frekans enerji indirdiklerini söylüyorlar, ve bunları kullanmaları için insanları ikna edebiliyorlar.. bunlardan birisi öğrencimin önüne geldiğinde öğrencim ne yapacağını bilsin istiyorum.. farkı fark etsin neye ve kime kendini açtığının farkında olsun... sonuçta herkes kendi yolunu yürümek zorunda ben her zaman yanlarında olarak, ve sürekli ikaz ederek,onların kendi deneyimlerini yaşamalarına engel olmak istemiyorum.. öğrencilerimin ne kadar çok sistem hakkında bilgileri olursa kendileri ne yapacaklarını bilirler, farkındalıklarının bir öğretmene bağımlı olarak değilde, özgürce gelişmesini arzu ediyorum.. yoksa en samimi düşüncemi söylemem gerekirse, reikinin insana yettiğini söylemem gerekir..ve yollar hep aynı yere çıkıyor..sevgiler
**sirius**
20-12-2009, 11:59
bir kaçı hariç..hemen, hemen tüm enerji sistemleri reiki ile birlikte kullanılıyor, bunun nedeni reikinin şuurlu olması.. diğer sistemlerin hepsinde değilse bile bir çoğunda odaklanmak gerektiğidir.. ben 80 sistem biliyorum bunların arasında sadece 20 sistemin elle tutulur bilgiler içerdiğini gördüm.ve reiki yolunu benimle birlikte yürüyen öğrencilerime öğretiyorum.. reikinin dışında hepsi odaklanmayıda birlikte getiriyor.. bazı şifaların saatler sürdüğünü düşünürsek, bir kaç dakika odaklanmayı başaramayan insanların saatlerce odaklanmasının zor olduğunu da görüyoruz ve bu noktada reikinin yardımı çok büyük.. aslında diğer sistemleri öğrendikçe, reikinin insanlara yettiğinide görüyoruz.. benim öğrencimi diğer enerjilere uyumlamamın nedeni, kendisinin enerji frekansını yükseltmek biraz da enerjiler arasındaki farkı hissetmeyi öğrenmesini sağlamak... çünkü günümüzde insanlar frekans, frekans enerji indirdiklerini söylüyorlar, ve bunları kullanmaları için insanları ikna edebiliyorlar.. bunlardan birisi öğrencimin önüne geldiğinde öğrencim ne yapacağını bilsin istiyorum.. farkı fark etsin neye ve kime kendini açtığının farkında olsun... sonuçta herkes kendi yolunu yürümek zorunda ben her zaman yanlarında olarak, ve sürekli ikaz ederek,onların kendi deneyimlerini yaşamalarına engel olmak istemiyorum.. öğrencilerimin ne kadar çok sistem hakkında bilgileri olursa kendileri ne yapacaklarını bilirler, farkındalıklarının bir öğretmene bağımlı olarak değilde, özgürce gelişmesini arzu ediyorum.. yoksa en samimi düşüncemi söylemem gerekirse, reikinin insana yettiğini söylemem gerekir..ve yollar hep aynı yere çıkıyor..sevgiler
çok doğru söylüyorsun hayal abla. usui reiki'yi ben hep kuvars kristali olarak düşünmüşümdür. Saf bilinçli öz enerji. BUna bir madde katılınca sitrin oluyor başka bir madde katılınca pembe kuvars oluyor, başka birşey ekleniyor ametist oluyor veya aventurin oluyor. Eklenen renk maddesine göre rengi değişiyor, haliyle saf olan reiki enerjisi dediğin gibi çoğu enerjiyle adapte oluyor. Aynı şekilde sembollerin de işlevlerinin bu yönde olduğu kanaatindeyim. Her sembol enerjinin gidişatını gitmesi gerektiği bedene yönlendiriyor ve ona göre değiştirip-odaklıyor.
Şu, hissetme konusunda maalesef bir çok enerji çıkıyor hayal abla. Bu konuda haklısn herkesin enerjilerin farklı frekanslarını hissetmesi gerekiyor, en azından iç seslerini dinlemesi gerekiyor. Biraz takip ettiğimde o kadar çok reiki çıkarmışlar ki, sonu yok neredeyse. Unicorn reiki bile gördüm. Tabi ki herkes aynı kaynaktan ihtiyaç olduğu enerjiyi çekiyor bleki de bundan bu kadar yoğun bir artış. Öte yandan alınan enerjilerde dökümanda yok. Mesela ben bir enerjiye inisiye olacaksam, o enerjiyi bir kişinin kullanmış olması gerek ve dökümanla bilgilendirmesi gerekiyor. Ben niye Amerika'yı baştan keşfedeyim.
O olay lightarian reiki de başıma geldi. usui reiki den sonra iç sesim bir enerji ile desteklenmem gerektiğini söyledi. her ne kadar reiki yetse de bir nokta da kör düğüm olmuştum ve sanki karşımda görünmez ibr duvar vardı. Biraz da sıkıntılı bir dönemdi içsel olarakta. Bir taraftan araştırdığım almam gereken enerjiyi bulamadım. Hangisini araştırsam iç sesim "hayır" diyordu. en sonunda arkadaşım lightarian reiki'den bahsetti. bahsettiği anda bir kıpırdanma oldu tamam dedim bir iş var. biraz araştırdım bu konuda eğitim veren petek hanımmış. Mail attım. Dedi ki bu çook uzun bir yol. Önce karuna reiki alacaksın, onda master olacaksın ondan sonra lightarian reikiyi alabilirsin. tamam dedim teşekkür ederim. o da maşallah 3 basamak. Onu sindirmem de alacak bir 1-2 yıl falan. İç sesim de hala karuna reikiyi de alma diyor, içime sinmiyor, almak istemiyorum. amma velakin almam gerekiyor madem lightarian'a ulaşacam. Neyse sonra baktım olmuyor. derim napayım uzun yıllar var önümde yavaş yavaş ilerlerim acelemiz yok vesselam :) öğrendiğimin gecesi yattım tek bir niyet ettim "Allah'ım lightarian reiki hayırlıysa inisiye olayım" uyudum. Bir gün geçti, annemden bir telefon aldım "Efe, arkadaşım geldi oturmaya, yanında bir bey geldi ilk söylediği şey ben lightarian reiki 3. seviye masterım." tabi annemde sormuş oğlum böyle böyle istiyor, o da veririm tabi ki demiş. Gittim, beyle konuştum. o dedi karuna reiki bana çok uğraştırıcı geliyor ben sana aracı enerji olarak "budic boost" vereceğim. Bu ara enerjiler gibi köprü kuracak, zaten enerjin iyi sorun olmaz. budic boost verdi sonra lightarian reikiyi inisiye etti. Çok teşekkür ediyorum o kişiye ama pekte dökümanı yok bu enerjinin. Bilgisi de az. Uygularken keşfettim titreşimlerini. O kadar süptil ki fiziksel olarak hissedilmiyor. Sanırım saffet bey de dökümanlar varmış, kısmetse ondan alacağım. Ama ne yalan söyliyeyim lightarian reikiyi usui reikiden daha çok kullanmıyorum. Çünkü usui reiki tek bir niyetle akıp etki ederken. lightarian reiki de derin bir meditatif hale geçmek gerekiyor. o da her seansta mümkün olmuyor tabi ki :) o yüzden kendi meditasyonlarım dışında çokça kullandığım bir enerji değil. buna rağmen bana çok büyük katkısı oldu. o kördüğümden çıkıp, duvarları yıkmamı sağladı ve uzunca bir yıl yeteceğini hissediyorum. Bu yüzden asla tek usui reiki alınmalı, başka enerjilerdne kaçmak gerekir diyemem.
senin sisteminin benzerini pek bir yerde görmedim hayal abla. Yani tabi ki eklemeler çıkarmalar oluyor. ama enerji inisiye sırası çok güzel. dediğim gibi insanın hayatının bir noktasına onun hayrı için başka bir enerji girebiliyor. Hepsi aynı kaynaktan gelse de bizim ihtiyaçlarımız farklı. Farklı ihtiyaçları farklı enerjiler destekliyor. bu yolda da temkinli olmak çok önemli. :) o yüzden kullanılmış emin başka enerjiler ile desteklenmeyi doğru buluyorum. çünkü belli bir noktada gerçekten buna ihtiyaç duyulur, mutlaka bir etkisi, bir katkısı oluyor diye düşünüyorum =)
hayalayaz
20-12-2009, 21:29
siriuscuğum kişi lightarian reikiyi alıncaya kadar çok geniş bir enerji yelpazesine uyumlanmalı.. sen çocuk yaşta reiki ile tanıştığın için ve muhtemelen indigo çocuk olduğun için, yüksek frekanslı enerjiye uyumlanman adına evren devreye girmiş... sizlerin buradaki misyonu farklı, benimde sen gibi iki öğrencim oldu.. birisi vodoo nun küçük oğlu, geçtiğimiz ay istanbula gittiğimde uyumladım..diğeri kendi manevi torunum 6 aylıktı uyumladığım zaman..
ama herkes sizin gibi olacak diye bir şey yok.. karuna ve tera mai ile çalışmak çok zevkli ve çok güzeldir.. ayrıca imera reikinin gücünü hissetmekte öyle.. şimdi tek tek saymıyayım da, uyumlanılan,her bir frekans belli bir aydınlanma düzeyine karşılık gelir... farkındalıklarımız daha belirgin olur.. bu yolda temkinli olmak ve yavaş, yavaş sindire sindire yürümek en iyisi..
hayal hanım şaman rehberimizi nasıl buluyoruz bu konuda bilgi vermeniz mümkünmü?
hayalayaz
23-12-2010, 17:45
hayal hanım şaman rehberimizi nasıl buluyoruz bu konuda bilgi vermeniz mümkünmü?
sevgili LEMURYA ben kendi öğrencilerimin dışında hiç kimseye bilgi vermiyorum.. bu bilgileri kendi öğrencilerime vermeminde önkoşulu var..kişi reiki yoluna benimle çıkmış ve benimle devam ediyor olmalı, ve onun neyi ne kadar bildiğini bilmeliyim..
öğretmenini (berna hanımı) şahsen tanımıyorum ama çok bilgili bir öğretmen olduğu hakkında duyumlarım var...ona sorsan bu bilgiyi sana verebilir diye düşünüyorum sevgiler
hayal hanım bunun saklı gizli bir bilgi olduğunu sanmıyordum.kusura bakmayın...size yalnız kendi öğrencilerinizmi soru sorabiliyor? çünkü eğer öyleyse rahatsızlık vermek istemem..,teşekkürler,shy1,shy1
hayalayaz
23-12-2010, 20:47
hayal hanım bunun saklı gizli bir bilgi olduğunu sanmıyordum.kusura bakmayın...size yalnız kendi öğrencilerinizmi soru sorabiliyor? çünkü eğer öyleyse rahatsızlık vermek istemem..,teşekkürler,shy1,shy1
hayır rahatsız olmadım... ama sadece kendi öğrencilerimin sorularına yanıt verdiğim gerçek... öğrencilerimde sorularını bu sitede bize özel olan paylaşım alanımızda soruyor zaten...
ben bilgilerimi seminer vererek aktarıyorum... öğrencilerim seminerlerime geldiklerinde kendilerine ayırdığım vakit ve verdiğim bilgiler karşılığında bana ücret ödüyor... eğer onlara ücret karşılığı verdiğim bilgileri burada soru soran arkadaşlara karşılıksız verirsem, öğrencilerimin haklarını yiyeceğime inanıyorum... bu yüzdende herkese kendi öğretmenine gitmesini tavsiye ediyorum..
bu bilgiye sahip bir çok öğretmen olduğunu biliyorum... ancak bu bilgilere sahip öğretmenler kendilerini açığa çıkarmıyorlar..çünkü özellikle internet ortamında kimin ne kadar bilgili olduğunu, aldığı bilgileri ne kadar hazmettiğini bilemiyoruz... ( kendileriyle enerjetik olarak bağımız yok) bu yüzden de paylaşım için sadece kendi öğrencilerimizi tercih ediyoruz... sevgiler
peki hayal hanım...teşkkür ederim:mshareketliifade332:j:j:j
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.