PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tiger Woods

omerm
06-08-2009, 17:32
Güzel insanlar dünyanın en zengin sporcusu olan Tiger Woods'u (Golfçü) tanımayanımız yoktur. Tiger Woods ve hikayesi hakkında bir konu açmadan edemedim, neden yaptığımı ilerde anlayacaksınız. :)

Okuduğumda çok şaşırmıştım ve eminim herkes şaşıracak, Tiger Woods'un başarısının sırrı babasından geliyor, fakat bu sır baba parası veya zenginlik gibi bir sır değil.

Başarının mimarı Earl Woods psikoloji ve sosyoloji konusunda derece sahibi bir eğitimden geçen baba, Tiger'ın başarısının beyninde başlamasını sağlıyor ve ona küçük yaşlarda itibaren çok güzel yöntemler sunuyor.

Aşağıda bir blogdan aldığım yazının çevirisini aynen yapıyorum. :)

Çok küçük yaşlardan itibaren Earl oğluna motive edici videolar izletti ve odaklanmasını nasıl olması gerektiği konusunda koçluk yaptı.
Tiger 6 yaşında iken babasından subliminal bir kaset isteğinde bulunacak kadar biliçliydi ve başarının “beyin egzersizleri” ile en üst düzeye çıkarılabileceğinin farkına varmıştı zira en iyi golfçü olmayı kafasına koymuştu.
Subliminal kaseti her gün dinledi ve beynini düzenli bu pozitif olumlama diyeti ile besleyerek güçlendirdi. Bu Tiger'ın kendisini hedeflerine ve odaklarına kitlemesi, başarıya ulaşması ve hayatından “negatif”i çıkarması için çok yardımcı oldu.
Tiger bu kadarıyla da yetinmedi, bütün olumlamaları odasındaki duvarlara astı. Bilinçli ve bilinçsizce gün geçtikçe olumlamaları daha kaliteli bir şekilde almaya başladı. Bu olumlamalar “Ben çok güçlüyüm”, “Zorluklara gülümsüyorum” “kendime inanıyorum” “odaklanıyorum ve herşeyimi ortaya koyuyorum” gibi olumlamalardı. Bir süre sonra bunlara gerçekten inanmaya başladı ve bu güçlü inanç onun bunları gerçekleştirmesine izin verdi.

Daha ortaokul düzeyine gelmişken, Tiger ABD'nin dört yanında tanınan bir golfçü haline gelmişti. Bugün dünya üzerinde yaşayan en kendine özgü tarz ve uslup sahibi golfçüsüdür(aynı zamanda en zengin sporcu). Buna rağmen hala yeterli seviyede olduğunu düşünmüyor ve subliminal mesajlar ile beyin egzersizleri yapmaya devam ediyor. Bunun yanında pozitif imgeleme de yapıyor, topun devamlı deliğe girdiğini hayal ediyor ve sahada başka hiçbirşey düşünmüyor. Beynine başka hiçbir imaj (hayal) almıyor. Sadece başarıya odaklanıyor ve sonunda aldığı şey de tam olarak bu zaten.

“Western Open”'ı kazandıktan sonra yaptığı bir röportajda “en büyük ve önemli şey, beyni bir hedefe programlamak ve her turnuvayı kazanabilirim inancını yerleştirmekti” demişti. :cool