Orijinalini görmek için tıklayınız : Yalancı Tavuk Göğsü
Gülçin Şen
14-07-2009, 20:00
Hepimizin bildiği bir tarif aslında.Ama ben bu şekilde yapmamıştım, unu kavurmadan yapardım.Unu kavurunca gerçekten içinde didiklenmiş tavuk göğsü varmış gibi oluyor.Afiyet olsun.
3 Türk Kahvesi fincanı un
3 Türk Kahvesi fincanı şeker
1 Litre süt
125 gr Margarin (Teremyağı tavsiye ederim)
Yağı eritin,unu kavurmaya başlayın un helvası gibi ,soğuk sütü ardından da şekeri katın.Mikserle iyice karıştırın koyulaşıp olunca yine mikserle iyice karıştırın.Islak borcama dökün soğuyunca tarçın dökün üzerine.Basit ve lezzetli.Hadi üşenmeyin kalkın yapın.:0511:
hayalayaz
14-07-2009, 21:10
vodoo, bi şey sorcam..ablam siz ömrünüzü mutfaktamı geçiriyonuz..kıs çıkın mutfaktan, bide kilo vercez diye uğraşıyonuz..ay insan üşenir..valla... ben çok üşengeçim..bunlar çok iş bana hihi
Gülçin Şen
15-07-2009, 10:08
Yok be abla sabahtan giriyorum mutfağa yemekleri hallediyorum.
İnan ben yemiyorum ,benimki yememekten met abolizmam çalışmıyor.Sonra yol su olarak bana dönüyor.hihi
ben de keke taktım kafayı, habire kek yapıyorum habire tarif deniyorum, bebişler her türünü yiyor da ben yine de beğenmiom, tutmuyor yaa, başka kadınların kekleri daha lezzetli oluyor, sevgimizi mi katmıyorusdur nedir, benimki yavan yavan oluyor...
bir ara mutfak işleri kompleksi vardı bende..(bu da var dı yani!) ille standart bi kadın gibi olcem diye mutfaktan çıkmazdım, sonra sonra sıkkıntı geldi, baktım olmuyor, saldım gitti, amaaannn sallaaaaa!
heheh yıldızcım bendede vardı
sonra bi baktım olmuyo ben çabaladıkca herşey kötü oluyo bismillah ne tutarsa bahtıma dediğim anda güzel şeyler ortaya çıktı :)
herkez mutvakta becerikli olacak diye biş yok ya cidden ilgilenince oluyo zamana bıraktım sana güzel bir ıslak kek tarifi verebilirim risk yok mutlaka güzel oluyor istermisin :)
ister misin ne demek, duacın olurum!
bu seneki öğrenci velilerime bir defter verdim ve dedim ki; 'bu defter elden ele dolaşacak ve herkes bildiği garantili tarifleri yazacak, o kadar! ' yarı şaka yarı ciddi biraz tarif biriktirdim nette de bakıom ama çoğu denenmemiş oluyor güvenemiyorum...
sen hem de denenmiş tarif yazcen, valla Allah ne muradın varsa versin derim!
aynı mesaj on kere yazılmaz yıldız efendi!
yıldızcım geldim
Allah herkesin muradını versin
ve başlayım ben ıslak keki anlatmaya her hafta yaparım :)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
ikisini iyce çırpıyoruz
sonra
1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2-2.5 çorba kaşığı kakao
birazcıkta margarin
hepsini karıştırıyorsun bu karışımdan 1 su bardağı ayırıyorsun sonra
3,5 su bardağı un
en son olarak kabartma tozu ekliyoruz karıştırıyoruz ve fırına
fırından çıkınca üstüne ayırdığımız karışımı döküyoruz
sonrada kekimizi kesiyoruz.
afiyet olsun
hayalayaz
15-07-2009, 22:29
ben bunun kakaolusunu yapıyorum, ama ölçü yok göz kararı ilk öğrendiğim kek..birde bunu denyim bakalım..
sağol arkideşim ellerine sağlık...vodoo senin de eline sağlık seninkini de denicem...
bu ıslak keke limon suyu da eklesem nolurki acep? ben bayılırım da limonlu mayhoş keklere...
yıldız süper olur canım limon üzüm herbişi olabilü:)
hayal abla ayol bende kakaolu yapıyorum ama yazmayı unutmuşuuuuuuuuuum hihi
yıldız sen istediğini yaparsın şekerim
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2006-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.