PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KORKU ve SEVGİ

Gülçin Şen
26-06-2009, 18:33
İnsanın her türlü seçimi ya KORKU, ya da SEVGİ düşüncesinden kaynaklanıyor.

KORKU; daraltan, kapayan, içe hapseden, kaçan, gizleyen, biriktiren, zarar veren enerjidir.

SEVGİ; genişleten, açan, yayılan, kalan, açık olan, paylaşan, iyileştiren enerjidir.

KORKU; bedenleri giysilerle sararak gizler.

SEVGİ; çıplak olmaya izin verir.

KORKU; sahip olduklarına sımsıkı yapışır.

SEVGİ; sahip olduklarını paylaşır.

KORKU; zorba yakınlık ister.

SEVGİ; sevecen yakınlık.

KORKU; sımsıkı sarar, bırakmak istemez.

SEVGİ; özgür bırakır.

KORKU; kurutur,

SEVGİ; yumuşatır.

KORKU; saldırır.

SEVGİ; bağrına basar.

NEALE DONALD WALSCH

Evet, hayatımız seçimlerimize göre yön alır. Hangi düşünceyi, duyguyu seçeceğimiz ya da hangi davranışlarda bulunacağımızı hep bu iki duygudan birini temel alarak yaparız. Örneğin neleri seçebiliriz?

GÜLÜMSEMEYİ, kaşlarımızı çatmaktansa

ÖVGÜYÜ, yargılamaktansa

VERMEYİ, almaktansa

HAREKETE GEÇMEYİ, ertelemektense

İNANMAYI, umutsuzluğa kapılmaktansa

AZİMLE devam etmeyi, vazgeçmektense

ŞÜKRETMEYİ, sızlanmaktansa

AFFETMEYİ, kin beslemektense

SEVMEYİ, nefret etmektense...

Her yeni gün, bize yeni seçim fırsatları sunar. Peki, ya siz bugün hangi duyguyu temel alarak seçimlerinizi yapacaksınız?

KORKUyu mu, SEVGİyi mi?

nevruz
27-06-2009, 01:17
AFFETMEYİ, kin beslemektense

SEVMEYİ, nefret etmektense...

Her yeni gün, bize yeni seçim fırsatları sunar. Peki, ya siz bugün hangi duyguyu temel alarak seçimlerinizi yapacaksınız?

KORKUyu mu, SEVGİyi mi?

bu ne yaa bi günlük bile kaçış yook mu tam ben kızmakla ,öfkelenmekle meşgulken exxxxxxxxxxxx aşkıma bu çıktıı valla sinir oluyoom VODOO yaa bu kadar çok konu açmak ve bu kadar gelişimci olmak zorunda mısın:0501:
valla şimdi nefa oldum ben( yani kıskandım:0326: yani doğrusu gıpta ettim:oys
bu siteeden kaçış yook mu ben kafam iyi olduğunda girmeyeyim(ne demekse bu şimdi ) bu siteye en iyisi

Mustang
27-06-2009, 08:04
Canım ellerine sağlık çok önemli bir konuya değinmişsin ...Malesefki bizim toplumumuz korku toplumu olduğu için sevmeyi pek bilmiyoruz sevdiklerimizi sıkıca kendimize bağladığımız zaman sahip olacağımızı sanıyoruz...:73e4317106059nd:

wonderful
27-06-2009, 22:43
KORKU; bedenleri giysilerle sararak gizler.

SEVGİ; çıplak olmaya izin verir.

korku ve sevgıyı en ıyı anlatan bu cumle cok tesekkur ederım vodoo benımoyle korkularım varkı herseyı burda guzelce anlatabılmıssınız....ama neal donald'ın dedıgı gıbı hayatımı decımlerıme gore yonlendırıyorum artık secımımı yaptım.artık korku yerıne secgıtı sectım ve haaytım da muthıs degısıkler olmaya basladı :73e4317106059nd: