PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VODOO'nun Günlüğü

Sayfa : [1] 2 3 4 5

Gülçin Şen
27-05-2009, 16:07
Efendim merhabalar,
şimdi baştan başlıyorum.Kendimi tanıtayım tanımayan dostlara.Gitti günlük kalan sağlar bizimdir.

İstanbul'da doğdum,büyüdüm,yaşıyorum.Çok seviyorum ben bu şehri.Nereye gidersem gideyim 3. gün özlerim bu rüya şehri.

38 yaşında,16 yıllık evli 13 ve 6 yaşlarında oğullarım var Allah bağışlarsa.Ev hanımı oldum 9 yıldır.Memnunmuyum ehhh işte.Ama öyle kös kös oturmayı sevmiyorum.Okurum,araştırırım,deli gibi öğrenme hırsıyla doluyumdur.Birde temizliği pek bir severim...

Kişisel gelişime merakım son 3-4 yılı kapsar.Bundan önce Mevlana öğretisini öğrenmeye hayata geçirmeye sevgili abimle başladık.O epey bir yol aldı ben küçük oğlumun doğumundan sonra biraz geri kaldım.Hala tasavvufu irdelemekte emeklemekteyim.

Sonra sonra meditasyon,yoga ve rüyalarla çalışmaya başladım kendimi geliştirmek adına.Bu öğretilerin bana dönüşü muhteşem oldu.Kendi kendimi ne kadar az tanıdığımı hayretlerle izledim.Hala öğrenmek için derslerimi çalışıyorum.

Özel hayatta 2007 ve 2008 seneleri maddi manevi kayıplar yaşadığımız bir dönem oldu.Kırgınlıklarım,kızgınlıklarım,öfkelerim beni yenik düşürdü.Profosyonel destek aldım.Fakat verilen ilaçlar beni bambaşka biri yaptı.Sorgulamayan,hak aramayan bambaşka bir ben çıktı ortaya.3 ay sürdü bu durum hemen bıraktım ilaç olayını kendime döndüm ,kendimi aradım şükür ki tez zamanda buldum kendimi.Gelişmeye çalışırken bir çok siteye üye oldum.Sonunda çekim yasası beni buraya getirdi.Ben burada çok mutluyum,huzurluyum öğreniyorum bildiklerimi tekrarlıyorum.Sevgili Hayal ablanın kuzu kontenjanına yaş itibariyla dahil olamam belki ama koyun kontenjanından yer rica ederim kendisinden.hihi

Perilice
27-05-2009, 16:16
:73e4317106059nd: Yeni cici günlüğün hayırlı olsun güzel paylaşımlar dilerim
:opt hadi şu öss hikayemizide anlat :opt

hayalayaz
27-05-2009, 16:18
ablam yeni günlüğün hayırlı olsun, en güzel deneyimlerle dolsun.

gunes
27-05-2009, 16:21
yeni günlüğün hayırlı olsun :Ö

nefa
27-05-2009, 16:57
yeni günlüğün hayırlı olsun can dostum,mutlu paylaşımlar hepimize.

aley
27-05-2009, 17:02
Günlügün hayırlı ugurlu olsun.En guzel haberler ve kutlamalarla dolsun :) Senı takıp etmek yazılarını okumak cok guzel ne zaman okusam yuzum guluyor cok poztıfı bır enerjıyle yazıyorsun

Gülçin Şen
27-05-2009, 17:21
Ayyy ben şımarimmi biraz ne güzel yazmışsınız yaaa.Sizi seviyorummmmm:ttt:ttt

semcet
27-05-2009, 17:29
canım günlülüğün hayırlı olsun ve güllerle dolsun
:73e4317106059nd:
[Only Registered Users Can See Links]

Su_
27-05-2009, 18:26
Canim hayirli olsun...ya seni cok sevdim :73e4317106059nd:

[Only Registered Users Can See Links] ([Only Registered Users Can See Links])

Gülçin Şen
27-05-2009, 18:31
Canim hayirli olsun...ya seni cok sevdim :73e4317106059nd:

Şımartın ,şımartın sonra tepenizden inmeyeyim.:ttt:ttt
Ben de seni seviyorum canım arkadaşım:73e4317106059nd:

Mustang
28-05-2009, 06:48
Canım günlüğün hayırlı olsun ...Boşuna mı diyoruz benzerleri çekiyoruz diye mevlana deyince kalbimi fetettin bak yine ...Bende bir mevlana hayranı olarak bizlerlerle bilgilerini paylaşırsan çok mutlu olurum yolumuz aydınlık ve açık olsun...:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
30-05-2009, 13:36
Merhaba günlüğüm,
bu sabah kuş seslerine uyandım içimde huzur ve mutlulukla.Binlerce şükürle başladım güne.Kahvaltımızı erkenden yaptık ve parka gittik benim yavrularla.Ben orada spor yaparken çocuklarda oyunlarını oynadı.Küçüğüm ne kadar büyümüş nasıl da uyumlu bir çocuk bu yarabbim.Hemen yeni arkadaşlar edindi oyunlar kurdu.
Komşumla karşılıklı bisiklet pedalı çevirirken akşamki apartman toplantısından konuştuk.Eşim geç geldiği için katılamamıştı.Beni yoran üzen komşuların adları geçtikçe kalbim hızla attı yine.Ben hala unutmamışım affetmemişim olayları, kişileri...Kızdım kendime ama günümü de mahvetmeyecektim.Durdum hemen ne düşünüyorum diye kendimi dinledim.Olumsuz düşünceleri sildim hemencecik.Ama bu konuda kesin eft yapmam gerek, şu ertelemeyi bırak be Gülçin azıcık daha gayret be kızım.İyice kurtul şu öfkenden ,kininden arın artık.Başaracaksın ama erteleme yeter.

Mevlâna diyor ki, içimizde yılan huylar vardır. Allah bazen küçücük darbelerle, bazen ham elmalar yedirerek, bazen bizi fazlaca koşturarak içimizdeki bize zarar veren yılan huyları dışarı çıkartır. Bunun için bu dünyada acılar ve sıkıntılar insan için çok faydalıdır. Değil mi ki doğum, sancıyla olur, sancısız bir doğum gördünüz mü diyor Mevlânâ. Hatta anne bağırmaz mı sancımı arttır doktor, arttır ki bir an önce çocuğumu kucağıma alayım.

Bu sınavlar devam edecek yaş ne olura olsun bir şeyler öğrenip hayatı anlamlı kılmaya çalışmak, insan gibi yaşamak için ardımızda güzel bir imza bırakmak için hep yeni şeyler öğreneceğiz,uygulayacağız karşılığı faydası önce bize sonra bütüne olacak...

AAA ben nerden nereye geldim yine ne anlatıyordum felsefe yapmışım ....Görüşürüz efendimmmm

Mustang
31-05-2009, 07:35
Tabi Mevlanadeyince isnan kendini kaptırıyor analat çok güzel geliyor...

Gülçin Şen
01-06-2009, 09:15
Günaydın günlüğüm,
yine güzel rüyalardan uyandım.Bana kolye hediye ettiler rüyamda.Düşündüm söylemek isteyipte söyleyemediklerim varmı diye sanırım var hala söylenmemiş sözlerim.Ben bu sözleri söylersem hem kendimi hem bir kaç insanı üzerim en iyisi susmak galiba.Rüyamı böyle yorumladım kendimce.Belkide hala sevdiğimi söylemem gereken kişiler var bu da olabilir.Ben iyisini düşüneyim bugün kimi görsem seni seviyorum diyeyim bari.:oys

Ayy bizim kapıcıya söylesem ne matrak olur..
''Erkan efendi 1 ekmek ha bu arada seni seviyorum.''
Tövbe tövbe içimdeki munzur çocuk coştu yine....hihi

Sabahın ilk ışıklarıyla kalktım.Rüyalarımı yazdım.Onları kendi kendime bir yerden alıp diğer bir yere koyarak yorumladım ne eğlencelidir benim rüyalarım.Çok iş var aslında bu hafta arkadaşlarım bana gelecek.Eşim 3 gün yurtdışında olacak.Ödenecek faturalar,yapılacak temizlik ve misafir hazırlığı beni bekliyor..Ben sanki onları yapmayacakmışım gibi rahat rahat geziniyorum ne tembel oldum ben son birkaç gündür ya.....
Dün bana bir esti kullanmadığım vakti zamanında hediye gelen objeler var.Vitrinin alt tarafında öylece yatıyorlardı.Hepsinin kimlerden geldiğini hatırlarım.Frekanslarımızın uymadığı enerjimi çeken beni yoran insanların getirdiklerini ayırdım,fazla gereksiz ne varsa hepsini çıkarttım.Bizim Erkan efendiye verdim.Valla rahatladım onlar evden çıkınca.Züğürt tesellisi gibi geldi bana ama feng shui de bu konuya gerçekten bu şekilde bakılıyor.Demekki ben yüksek motivasyona ulaştım ıvır zıvırı atarak.Aman ne mutlu bana bugünde bakayım sağa sola daha ne atarım acaba diye...:)

Vodonun Mustanga hediyesi :opt

Tapımızda (yolumuzda) riyazat yok; burada hep lütuf var, bağış var. Hep sevgi, hep gönül alış, hep aşk, hep huzur var burada." Mevlana....

Görüşürüz efendim .Ben buralardayım beklerim....

Mustang
02-06-2009, 07:33
Canım aldım sevgiyle kabul ettim gönlümün en nadide yerine koydum...:73e4317106059nd:

Bende kendimle ilgili çalışmalar yapmaya bşladığımdan beri evimin sadeleştğini hissdiyorum çünki bir ara paso herşeyi attım...Benim için yorucu olan ne çok şey biriktirmişim ...şimdi işimde daha çabuk bitiyor ancak hala çok gözden çıkarmam gereken şey var...Kendinle buluşup içindeki boşluğu doldurunca hayatında sadeleşiyor san kolay gelsin demek ki bazı şeyleri hallediyorsun...:mx

Gülçin Şen
02-06-2009, 18:45
Bu temizlik karşıma neleri çıkardı.Beğendiğim yazıları ve çalışmaları dosyalarım.Bu yazının çıktısını aldığım tarihe baktım 24.03.2004.Anafikri Mevlana'yla paralel geldiği için kesin saklamışımdır.Paylaşayım istedim.Bu da tesadüf değil hem ben hatırladım hemde eminim birinin işine yarayacaktır.

Vodoo'nun notusu:kendimle ilgili bir tespitim var.Ne kadar çok rakam yazmaya meraklıyım ben ya.Farkında olmadan yapıyordum ,hemen hemen her yazımda rakam var matematikten haz almayan ben bu kadar rakamla uğraşsın töbe töbe vardır bi hikmet.....

Başkalarını kendiniz gibi sevdiğiniz yapmacığına girmeyin.Siz onların sizinle bir olduklarını idrak edinceye kadar onları sevemezsiniz.Olmadığınız gibi görünmeye kalkışmayın,olduğunuz olmayıda reddetmeyin.Sizin başkalarına olan sevginiz sizin kendinizi bilmenizin sonucudur,nedeni değil.Kendini idrak olmadıkça Hiçbir erdem hakiki değildir.Ne zaman bütün kuşkulardan uzak olarak bilirsinizki aynı hayat,var olan her şeyin içinden akıp gitmektedir ve siz o hayatsınız,işte o zaman her şeyi doğal olarak ve kendiliğinden seversiniz.

Sri Nisargadatta Maharaj

semcet
02-06-2009, 22:52
Başkalarını kendiniz gibi sevdiğiniz yapmacığına girmeyin.Siz onların sizinle bir olduklarını idrak edinceye kadar onları sevemezsiniz.Olmadığınız gibi görünmeye kalkışmayın,olduğunuz olmayıda reddetmeyin.Sizin başkalarına olan sevginiz sizin kendinizi bilmenizin sonucudur,nedeni değil.Kendini idrak olmadıkça Hiçbir erdem hakiki değildir.Ne zaman bütün kuşkulardan uzak olarak bilirsinizki aynı hayat,var olan her şeyin içinden akıp gitmektedir ve siz o hayatsınız,işte o zaman her şeyi doğal olarak ve kendiliğinden seversiniz.

Sri Nisargadatta Maharaj

harika bir yazı canım eline sağlık :ups

Mustang
03-06-2009, 06:01
Çok hoştu bende defterime yazdım...

hayalayaz
03-06-2009, 09:15
kıs vodoo künaydıın seni rüyamda gördüm ben... sen çok sevincen inşallah..eşin bir iş kotarcak..evinde düğün bayram gibi bir sevinç yaşıyacaksın..gerisi özelden..benim rüyalarım kıymetlidir..ölee heryerde annatmam hiih

Gülçin Şen
03-06-2009, 09:52
Hayal abla ahh bir olsa ,sen gör bak soluğu senin yanında nasıl alıyorum ben.Zorla kendimi sana misafir ettiricemmm.Çiğdem çitletces senle..Online seminer yerinede senin yanında inşallah reikiye uyumlanıcam.Ayy bir olsun abla karşılıklı göbekte atarız dimi....teytey

ayten69
03-06-2009, 11:03
:oys Sevgili Vodoo, ben günlüğünü yeni farkettim ve şeker tadındaki bu günlüğü fırsat buldukça okuyacağım, hem sana hem bize hayırlı olsun.
Senin oğluna , buradaki diğer arkadaşların evlatlarına ve üniversite sınavına girecek çalışmış olan tüm gençlere başarılar ve zihin açıklığı diliyorum.:oys
Sevgiyle kal...

Gülçin Şen
05-06-2009, 17:52
Merhaba,
yorgunum ama huzurluyum.Temizlik,misafir derken haftayı bitirdim çok şükür.
Dün arkadaşlarım bendeydi misafir dediğim, aslında 6 tane can dostum.Büyük oğlumun anasınıfından arkadaşlarının anneleriyle olan bu dostluğumuz 8 yıldır aralıksız olarak sürüyor.

Allah bizi ayırmasın eleye eleye elimde kalan sadece bunlar.Ben gün demeyi sevmiyorum bu beraber olmalarımıza , bizim terapi günümüz aslında.

Psikolog ve psikiyatriste gitsek bu kadar deşarj olamayız mümkün değil.Ağlarız,güleriz,sırlarımızı paylaşırız,şarkılar söyleriz ve o saatlerin nasıl geçtiğini anlamayız bile.Çok şeyler paylaştık beraber,birimiz tökezlese biliriz arkamızda 6 tane koca yürekli kadın var.Yaş ortalamalarımızda yakındır en büyüğümüz iki kişi onlarla sekiz yaş var aramızda.
Acımızı paylaşırız dedimya büyük olan canımın ortanca oğlunu 2005 senesinde trafik kazasında kaybettik.Barışımız bizi bırakıp gideli bu yaz 4 sene bitecek bizim oğlumuzdu,canımızdı koptu gitti bizden.Hep yanyana ,omuz omuza verdik arkadaşımızı ayakta tutabilmek için.Gözyaşlarımı onun yanında tutup,arabada bayılıncaya kadar ağladığımı hatırlarım.Elimizden birşey gelmeyişinin ızdırabını anlatmak imkansız.
Ama hayat devam etti işte her zamanki gibi.Üç tanemiz yani ben dahil ikinci çocuklarını dünyaya getirdi bu zaman zarfı içinde.Sünnet düğünleri oldu,hatta kız bile aldık bir oğlumuza, evlendirdik onu,bir oğlumuz üniversiteyi kazandı,arada yeni evlerine çıkanlar oldu.Hayatın her anında herşeyimiz paylaştık kısacası.Dünde deli dolu bir gün yaşadık.Ağladık andık Barışımızı,sonra maymunluklar yaptık kasveti dağıtmak için.

Bugünde benim küçük yavrumun anasınıfında son günü mezuniyeti ve ilk diplomasının kutlaması vardı.Ben büyük oğlumun her etkinliğinde çok ağlardım duygulanıp.Küçükte artık bu olmaz dedim ama nerdeeeee....Her törende ben yine ağladım.Bugün ****netli gideyim dedim.Anammm !!!!!bizim öğretmen nasıl ağlıyor veda konuşması sırasında e gelde tut Gülçin'i geri kalırmıyım ben daha fazla ağlayıp öğretmeni geride bırakmanın gururunu yaşadım.
Velilerle selamlaşma, bir kere kahve içme ve bir doğum günü dışında pek samimiyetim yoktu.Çıkışta bir tanesi eve davet etti kahveye gittik.Ama ben yaşlı kalıyorum ya !!onların yanında çünki onların tek ve büyük çocukları benim küçüğün yaşıtı.Ayyy hepsi abla demeye başladı,önce yok falan adımla hitap edin dedim saygılı kızlar yok abla diyelim dediler ehh hoşumada gitmedi değil yani.Telefonlarımızı aldık görüşelim çocuklarla birşeyler yapalım diye ayrıldık.Velhasıl güzel bir hafta güzel bir gündü.Yine Mevlana'yla kapanış yapayım dostlara gitsin....Sevgilerimle

Aynı dili konuşmak, akrabalık ve bağlılıktır.
İnsan, yabancılarla kalırsa mahpusa benzer.
Nice Hintli, nice Türk vardır ki dildeştirler (aynı dili konuşurlar).
Nice iki Türk de vardır ki birbirine yabancı gibidirler.
Şu halde "mahremlik (yakınlık) dili" bambaşka bir dildir.
Gönül birliği (gönüldaşlık) dil birliğinden daha iyidir.
Gönülden sözsüz, işaretsiz, yazısız yüz binlerce tercüman zuhur eder.

hayalayaz
06-06-2009, 11:44
canım benim.
eğer bir insan sana abla diyorsa, senin kendi ablası olmaya layık görüyorsa, kabul et, ve sevin.. kan bağın olmayan insanlarla abla kardeş olduysan dildeşsin gönüldeşsin demektir..ben abla olmayı çok sevdim.. sana da yakıştı..bu ablalığın yaş ile ilgisi yok..onlara aktardığın dolu dolu enerjiyle ilgisi var.. ablalığın hayırlı olsun..

Gülçin Şen
10-06-2009, 18:31
İlk hayatlar, yani daha önceden yaşayıp ,ölmek ve yeniden başka bir bedenle dünyaya gelmek diye bir şey varsa ,kesin ben önceki hayatlarımdan birinde hizmetçiydim.

Bu ne temizlik tertip hastalığıdır anlayamadım gitti.Oturmak dinlenmek yok ha bire kendime iş çıkarmakta üstüme yok.Afferin bana ,tabii madalya alıyorum karşılığında koyacak yer kalmadı evde madalyaları...

Ama iki arada bir derede derslerimi,ödevlerimi yapıyorum ...Notlarımı alıyorum.Kendimi öpesim var, ne kadar da becerikliyim ,kendime hayranım ben.

Şaka bir yana siteyle ilgili azıcık dedikodu yapayım.
O kadar güzel konular varki,ama katılım yok denecek kadar az.İsterimki güzel güzel konuyu dağıtmadan konuşalım,tartışalım.

Fikirlerimizi ortaya dökmüyoruz,düşüncelerimizi ,hislerimizi anlatmıyoruz,paylaşmıyoruz.Yani kısacası katılımcı olmuyoruz.
Teşekkür butonuna basmakla kalıyoruz çoğu zaman.Tamam hepimizin sıkıntısı var,maddi -manevi isteklerimiz var.Onlara kavuşmak için gayret içersindeyiz.

Hah bu konu bana göre tam zamanında çıktı karşıma diyen birçoğumuz var eminim.İşte o konunun altına azıcık yazsak duygularımızı katsak güzel olmazmı.?Bu benim fikrim.

Paylaşmayı çok severim,öğrenmeye deli gibi merakım var.O yüzden arkadaşlarım katılımlarımızı sınırlandırmayalım,yanlış anlaşılmayız yada kimse bizleri yargılamaz.Paylaşalım, paylaşalım, paylaşalım....
Hepimizin birbirimizden öğreneceği birşeyler var eminim buna.
Hee ''sanane kardeşim ''diyecek olanlar da olabilir bana, ama banane değil ,burası benim evim ben öyle hissediyorum ve hissettiriyorsunuz.

Yine çok konuştum.Mevlana'yla kapanışımı yapayım.Sevgiler hepinize,

Her dil, gönlün perdesidir.

Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır.

Su_
10-06-2009, 20:11
Ama iki arada bir derede derslerimi,ödevlerimi yapıyorum ...Notlarımı alıyorum.Kendimi öpesim var, ne kadar da becerikliyim ,kendime hayranım ben.
Gel arkadasim bu caliskanligin icin bide ben seni opeyimm:opt

Şaka bir yana siteyle ilgili azıcık dedikodu yapayım.
O kadar güzel konular varki,ama katılım yok denecek kadar az.İsterimki güzel güzel konuyu dağıtmadan konuşalım,tartışalım.

Fikirlerimizi ortaya dökmüyoruz,düşüncelerimizi ,hislerimizi anlatmıyoruz,paylaşmıyoruz.Yani kısacası katılımcı olmuyoruz.
Teşekkür butonuna basmakla kalıyoruz çoğu zaman.Tamam hepimizin sıkıntısı var,maddi -manevi isteklerimiz var.Onlara kavuşmak için gayret içersindeyiz.

Hah bu konu bana göre tam zamanında çıktı karşıma diyen birçoğumuz var eminim.İşte o konunun altına azıcık yazsak duygularımızı katsak güzel olmazmı.?Bu benim fikrim.

Paylaşmayı çok severim,öğrenmeye deli gibi merakım var.O yüzden arkadaşlarım katılımlarımızı sınırlandırmayalım,yanlış anlaşılmayız yada kimse bizleri yargılamaz.Paylaşalım, paylaşalım, paylaşalım....
Hepimizin birbirimizden öğreneceği birşeyler var eminim buna.
Hee ''sanane kardeşim ''diyecek olanlar da olabilir bana, ama banane değil ,burası benim evim ben öyle hissediyorum ve hissettiriyorsunuz.

canim bu konuda sana katiliyorum, daha once ekledigim bir konuyla ilgili bende ayni ricada bulunmustum,,fakat kimseden yanit gelmedi..gelmeyincede ben herhalde kimse ilgilenmiyor dedim...ama daha sonra okudugum gunluklerinde bu konuyla ilgili olanlarida okuyunca yadirgadim dogrusu, madem burda herkes biseyler paylasip birbirimize faydali olmaya calisiyoruz neden bildiklerinizi bildiginiz kadar paylasmiyoruz...tabiki kimseye bu konuda sen biliyordun neden benimle veya bizimle paylasmiyorsun diyecekte degilim..
sana cok hak veriyorum bana gorede paylasim cok az..haa bende dahilim tabiii..

sevgilerimle:73e4317106059nd:

semcet
10-06-2009, 21:02
benim eski durum olsaydı sizde görseydiniz. ama yeni işim öyle yoğunki birde ordaki pc de int yok. aklım hep burda sizde kalıyor canlar. akşamda geç gelince ancak mediye zaman kalıyor. ama fırsatını buluncada kaçırmıyorum. hihi

Gülçin Şen
11-06-2009, 14:08
Artık bu günlükten çıkacak saatlik olacak kanımca....

Son günlerde enerjimden çok memnununm çok şükür.Bu ara birşey bana hızla geliyor hissediyorum.Dileğim yada birimizin dileği olacak güzel haber geliyor biliyorum, hissediyorum...Eee o zaman görün bakın kutlamalar bölümünde nasıl halay çekerim artık.Ben oynamayı sevmeyen biriyim ama sevincimi yaşayacaksam sonuna kadar hakkınıda vermek isterim hani.

Bu dönemi sevgiyle kucaklıyorum bana ve bütüne hayrı olacak olan her değişimi kabul ediyorum.Daha iyisini kendim ve hepimiz için istiyorum.

Sabırla beklemeye başladım.Hadi hayırlısı.....

Gülçin Şen
12-06-2009, 10:47
Günaydın, günaydın , günaydın
yeni bir güne şükranla sevgiyle gözlerimi açtım.Dün sabahtan yeğenim biricik ve tek abimin kızı halasına yani bana geldi.Kuzenleriyle tatile gitmeden önce görüşmek hasret gidermek için.Bu yıl 8. sınıfı bitirdi.Zorlu bir sene geçirdi sbs özel okullar sınavı derken.

Kocaman bir genç kız olmuş.Kız alaya benzer derler ya hakikaten huyu suyu bana benzemiş.Diğer yeğenimde ablacığımın kızı o Almanya'da doğdu büyüdü.Şimdi 21 yaşında genç kız.Oğlanlar bir tek bende yani.Teyze ve dayısı çok düşkünlerdir benim yavrulara.

Akşam da abimle yengem yemeğe geldiler iş çıkışı.Aslında yenge demem ben adıyla hitap ederim aramızda 3 yaş var.O yenge dememi istemedi .Ablama olan sevgim ne kadarsa ben yengemi en az onun kadar severim.Hep takdir edilecek bir insan oldu.İş hayatında başarılı bir yönetici,evinde mükemmel bir eş,mükemmel bir anne ve bizlere hep varlığını hissettiren bir can dostu.Hep yanımdaydı.Hisleri sezgileri çok kuvvetidir.
Bizim yuvarlak masa sohbetlerimiz çok meşhurdur.Yemekler yendikten sonra çayımızı,kahvemizi alır başlarız tasavvufftan konuşmaya ,son günlerin muhasebesini yapmaya ,sonrada memleketi kurtarmaya.Dünde yemek hazırladım.Anneciğim yakındır bana bir baktım elleri kolları dolu geldi.Çiğ köfte yapacakmış bize.Yaptı biraz babamla kendine aldı gitti.Yemeklerimi hazırladım hepimiz toplandık.

Abim gelirken pasta almış.Deniz paşanın odasını kutlamak için.Biz biraz görgüsüzüz herşeyi kutlar şenlik yaparız.Aslında yaşamın her yönünü şenlik havasına çevirmek bizim ailenin genlerinde var.Annem hariç.Ama onuda öyle seviyorum olsun.

Sohbetimiz başladı.Mesnevi de takıldığım yerleri sordum abime.Onun açıklamalarını paylaştı.Sonra benim kişisel gelişim çalışmalarını konuştuk.Eşimin bir rüyası hepimizin gözlerini nemlendirdi.Babasının sene_i devri bu ayın 16'sında.Geçen gün rüyasında görmüş yataktan kalkıp uykusunda peşinden gitmiş gözlerini holde açmış.Burda yanımda hissettim deyince hepimiz duygulandık.

Hayal ablanın kulaklarını çınlattık.Yakındır biz maaile sitede fink atarız artık.Allah'a dua ettim çok şanslıyım nasıl güzel bir ailem var benim diye.Gurur duyduğum bir çok kişi var.Abim çok önemli onun varlığı çok farklı.Güvendiğim bir dağ benim için.Dün yine kalbimi fethetti yeğenime beni örnek verir.İnsanı motive etmekte üstüne yoktur.Keza yengemde öyledir.Şükürler olsun bu güzel insanlar hep yanımdalar çok şanslıyım ben yaa...

hayalayaz
12-06-2009, 10:51
bende dün senin ve eşinin kulaklarını çınlattım, kalp kalbe karşıymış..

Mustang
13-06-2009, 06:51
Canım Allah mutluluğunuzu bozmasın maşallah diyeyim ...Bende imrendim size ...Bizi de 3 kardeşiz iki kız bir erkek ...Ancak bizim gelin hanım hayatından her ne yaşarsa yaşasın memnun olmayan kıskanç ,içinde çok şey biriktirmiş birisi...Birtane yiğenim var onu çok sevdim ve çok şımarttım ancak annesini aşamadık geçen gün annemlerde buluştuk ...
Bende analatayım ...biz kız kardeşimle sabahtan gittik malum anne günümüz ,akşama kadar babamın ütülerini yaptım komşu geldi yeni bebişi olmuştu onu sevdik 5 aylık 10 kilo maşallah yumuk yumuk gönlümü sevgiyle doldurdu Samet bebek ...Akşam bizimkilerde geldiler ...Babam biz yorulmayalım diye pide yaptırdı Saykoyla ben ortalıkta dört dönüyoruz hanım efendi uzatmış ayaklarını azdaha uzansa yatacak bir pozisyonda oturuyor...

Neyse yemek faslından sonra sofrayı biz topladık sayko çilekli süt yaptı onu içtik ardından erkek kardeşim pasta almış onu yedik ...Bende cadılık var ya eline sağlık çok güzel yapmışsın dedim kardeşime çocuk hemen atılıp ya o hazır dedi...

annesinin söylemek istediğini çocuk söylüyor ...Yine misafir hanımın ,herşeyini biz yaptık bulaşıkları toplayıp makinaya yerlştirdik ...yıllarca herşeyi önüne geldi annem nolacak elinize mi yapışır diye hep tepemize çıkardı ...

Çocuk tam bir faciya saygısız sevgisiz kapris kutusu üzülüyorum bitane yiğenim var ve böyle yetiştirilen biri...Komşunu bebeişi akşam yine aldık annesinden ay bu obez diye tuturdu ...Bu sefer çocuğa bir şey olacak diye korktum okuyup üfleyip verdim annesine ...Bir kişi bile ne çok şey değiştiriyor hepimizi gerdi ...yarın bebeişler olunca işimiz var santi santim ölçer her halde...

Bunalmış sıkılmş bir halde döndük evimize...

Allah sizin huzurunuzu daim kılsın...Nice birlikte güzel gün göstersin...:mx

Gülçin Şen
13-06-2009, 16:10
Dün enteresan birgündü.

Dedimya evim giriş katı diye.Deniz bahçede kendinden 1 yaş küçük arkadaşıyla oynuyor.Camlarda açık olanı biteni duyuyorum.Bizimki sürekli Batuhan sen bana böyle dedin,böyle ettin diye konuşuyor.Arada konuşmaları kaçırdım mutfak tarafındaydım.

Benimki içine çekerek eve geldi ama nasıl hisli ağlıyor.Oğlum ne oldu diyorum birşey demiyor.Abisi kıyamaz Berkoşum, tuttu kolundan gel göster kim ne yaptı ,ne dedi diye dışarı çıkarmaya çalışıyor.Ama Deniz'in ya canı çok yanacak, yada laf dokunacak kolay kolay ağlamayan çocuk.
Bende izliyorum müdahale etmemeye çalışıyorum.Bu başladı kadının biri bana kızdı diye anlatmaya.Kim oğlum bu kadın tanımıyorum dedi.Dış kapıya çıktım baktım bir kadın dikilmiş bahçenin dışına duruyor.Ne oldu Batuhan dedim neden ağlıyor Deniz kavgamı ettiniz.
Ben kadına laf atıyorum aslında.Yok dedi Batu teyze kızdı ona dedi.Kadını tanımıyorum bizim apartmanda değil.
Pardon dedim ne söylediniz de oğlum bu kadar ağlıyor.Kadın döndü sizin oğlunuz laflarıyla eziyor bu çocuğu dedi.Eeee dedim sonra.
Ben kimsenin kimseyi ezmesine müsaade etmem dedi.
Peki dedim siz bu çocukların işine neden karışıyorsunuz oğlumu üzecek kadar ne söylediyseniz,gözyaşı dökmesi değdimi sizin devrimci yönünüzü göstermeye.
Açıklama yapma gereği hssettim.Benim oğlum sudan sebepden ağlamaz diye.Kadın Allah size kolaylık versin dedi.
Sanki problemli olan zor bir çocuktan bahsediyorum.İşinize bakın lütfen müdahale etmeyin,onlar kedi köpek gibidir ayrı duramazlar,yanyanada olamazlar ama birbirlerinden kopamazlar.Çocuk neticede dedim eve girdim.
Kadın tabi farkında değil camdan duyacağımı evimin orda olduğundan çünki kapıya apartman kapısına çıkıp konuştum.Neyse bu hala Batuya oynama oğlum o salak falan demeye başladı.

ANAMMMMM sigortam attı benimmm.Açtım perdeyi olanca davudi sesimle (ayıptır söylemesi güzel tok bir sesim vardır).Ama kibarlığımı elden bırakmadan hanımefendi siz beni tanıyormusunuz?Oğlumu tanıyormusunuz?Bize karşı bir kininiz varda ben mi bilmiyorum.Kendi işinize neden bakmıyorsunuz diye konuşuyorum ama titreme geldi bana sinirden, tutuyorum kendimi.
Mahalle kavgası yapmadım ama lafla insanı dövmekten beter etmişliğim çoktur.
Kadın eveledi geveledi sustu ben hırsla perdeyi kapattım ama içim soğumadı.
Çıktım tekrar kapıya yanına gittim bakın dedim ben kendimi ifade etmeyi çok iyi bilirim.Yalnış tanınmakta istemem.Kadın hafif tırsmış vaziyette beni dinliyor.
Gelin evime size bir kahve ikram edeyim beni biraz tanıyın ve neden çocukların işine karışılmayacağını kendi perspektifimden anlatayım dedim.
Kesin demiştir çenemi tutaydım bu deliye bulaşmayaydım diye..
Emlakçıyım birini bekliyorum dedi,gelin dedim evde hem kahve içelim hemde bakarsınız geldilermi diye camdan.
Hiç adetim değildir sokaktan kolunu tutupta tanımadığım insanı eve aldığım.
Kadın geldi 50 yaşındaymış alt sokakta oturuyormuş, kaderin sillesini yemişler ailece.
Bende izah ettim çocukları her annenin kıymetlidir ama Deniz'in yapısını bildiğimden onun üzülmesine içim almaz asla dayanamam ve hele hiç tanımadığı bir insandan laf işitmesi.
Asla çocukların işlerine müdahale etmemeyi ben büyük oğlumda tecrübe ettiğim için bunda daha rahat davranıyorum.
Neyse hoş beş kadınla biz can ciğer kuzu sarması olduk.Ama Deniz'in kadına bakışını keşke çekip ekleseydim siteye.O bakışlarla kadını yerin dibine soktu soktu çıkardı.
Ama kadın özür diledi oğlumdan bu hoşuma gitti.Çünki hatasını anladı Denizin birey olduğunun duyguları olduğunun farkında olan biri ,ama nasıl yaptı onuda anlamadım bu bilinçli kadın bu hatayı.
Devrimcilik damarı kabardı bir an sanırım.Telefonlarımızı aldık o kadar içten sarıldıki bana anlatamam.

Ben dün sınandım kesin .Öfke kontrolümü sınadı Allah.Başardım vallahi başardım kendimi yıpratmadan kafama takmadan olayı çözdüm.

Sabah kahvesinde eşime anlattım hayret Gülçin dedi eski sen olsan 2 parmağınla kesin boğardın kadını.Konu çocuklarım olunca gözüm kararırdı benim.
Bu olayda etken neydi biliyormusunuz?

İmajinatif nefes tekniği.

Kadını çağırmayı düşünmüyordum durdum duygumu kontrol ettim hislerimi denetledim ve nefesler alıp verdim.Ben bu konuda 1 adım daha attım tebrik ediyorum kendimi.

hayalayaz
13-06-2009, 17:18
aferin sana valla gıpta ettim..benimde yumuşak karnım çocuğum, bilmeyenlere hemen duyurayım benim çocuk 30 yaşında..hala daha söz konusu oğlum olduğunda kırmızı görüyorum..nefes çalışmaları banada çok faydalı oluyor..sözlerimle dövmeyi engellediğim gün bu iş biter.
kadıncağız kimsenin kimseyi ezmesine dayanamam derken yalan söylemiş..kendisi bacağı kadar çocuğu ezerken bu duygusu neredeymiş acaba..benide çağırsaydın ya..bu işler yalnız başına yapılırmı? burada ablan duruyor...

PRENSES
13-06-2009, 17:38
Helal sana abla,bende tebrik ettim seni :73e4317106059nd:dün aynından bir şey bende yaşadım yeğenimde,olay olalı çok olmuş ama ben daha yeni duydum,sağolsun ablam yeni söyledi onuda ben gitmesem o söylemeyecek,1.sınıfa gidiyor,bizim şeker kız,geçen pazartesi,öğretmeni sınıfta 2 işlemli bir matematik sorusu sormuş,oda bir işlemli yapmış,teker teker bakmış defterlere,bizimkinin defterine bakınca da atın bunu çöp kutusuna da öğrensin nasıl işlem yapılıyo demiş,çocuklarda atmışlar,üzerine de ayran felan dökmüşler ,defter kullanılmaz hale gelmiş,bütün sınıfın içinde rencide etmiş,bunu yapan birde öğretmen nasıl içerlemiş bizimki anlatamam,daha 1.sınıf çocuğu akşam ablama hiç birşey söylememiş sabah olmuş anne ben bugün okula gitmek istemiyorum diye tutturmuş,halbuki okulu çok seven bir çocuk,ablam anlamış birşey olduğunu ve sorgulamaya başlamış,anlatmış,sonrasıııı kim tutar ablamı,ilk önce güzellikle konuşmuş bakmış öğretmen hanım ters tepiyo,sonra başlamış iğnelemeye sert konuşmaya bizimki,tabi roller değişmiş bu sefer o yumuşatmaya çalışıyormuş ablamı,müdüre çıkmış,ne varsa söylemiş anlatmış,müdür şok tabi,1.sınıf öğrencisine yapılacak birşey değil,neyse zar zor ablamı yatıştırmışlar,bu sefer eniştem gelmiş bir sürü konuşmuşlar,milli eğitime şikayete kadar gelmiş olay,neyseki sakinleştirilmişler de orada kalmış,öğretmen bütün sınıfın önünde özür dilemiş yeğenimden,ama çocuk soğudu ,incindi bir kere gitmeyeceğim o öğretmenin sınıfına deyip duruyormuş,seneye başka bir sınıfa alacaklarmış sanırsam ama öğretmen ne olur almayın,ben sinirlerime hakim olamadım diye defalarca özür dilemiş.Dün zar zor karnesini almaya gitmiş. Bende yeğenim sonuçta nasıl sinirlendim,ablam da diyor ki bana,senin huyunu bildiğimden söylemedim,neyse iyikide söylememiş.İnsan kendini tutamıyor,işte.Ama yeğenime en kötü tarafı okuldan soğuması oldu,bu en üzücü tarafı o daha 1.sınıf.
Senin olaya gelince teyzenin karnı ağrıyormuş herhalde töbe töbe,senin yazını okuyunca daha da bi dünkü sinirim arttı.

Gülçin Şen
13-06-2009, 17:51
Bir öğretmene hiç yakışmayacak bir davranış.1.sınıf talebesine yapılır mı bu?Nasıl bir eğitim sistemi uygulamak bu .Daha dilimin ucunda okkalı laflar varda burası uygun değil.
O çağlardaki çocukların psikolojisini evlat sahibi olmakla değil, hala içimdeki küçük kızın kıpırtısıyla çokkk ama çok iyi anlarım. O yavruyu soğuttu ve öyle bir anı bıraktıki kafasında o örümcek beyinli öğretmen ayaklarına da kapansa nafile...Şimdi yeğenine daha bir dikkat edin özen gösterin prensesim.Yarasını hafifletin ama bunu kullanmasına izin vermeyin.Konuyu kapatmayın hemen öfkesini kusmasına izin verin.Bir yastık verin eline onu öğretmeniymiş gibi görmesini sağlayın.Ağzına ne geliyorsa söylesin karışmayın,vursun,tekmelesin,yumruklasın ,hırpalasın.Bunu mutlaka yaptırın o öfkesinden kurtulsun.

Su_
13-06-2009, 20:52
vodoo canim beni evlatlik alsanaaaaaa:ups......kazik kadar kizin olur amaaa...cok sevimliyimdir bak..:mshareketliifade281

Gülçin Şen
13-06-2009, 20:54
vodoo canim beni evlatlik alsanaaaaaa:ups......kazik kadar kizin olur amaaa...cok sevimliyimdir bak..:mshareketliifade281

Ahh canım gel gel sende kızım ol....:opt
Amaaa gidip millete bulaşma beni deli etme emihihi

semcet
14-06-2009, 00:23
tebrikler vodoo. benimde en hassas yanım oğlum. arkadaşlar bana oğluna bir şey olunca panter oluyorsun diyorlar ama bazen sınırları aşabiliyorum. sonrada üzülüyorsun tabii. bende 1 yıldır nefes tekniği uyguluyorum. ve karşımdakinin yerine onun penceresinden bakarak ona konuyu anlatıyorum böylece onunda benin tarafımdan bakmasını sağlıyorum. ama bunu yaşam felsefesi yapmak lazım her seferinde uygulamak kolay olmuyor bazen kopuyorsun. hele böyle hiç tanımadığın biri taraıfından canının canı acımışsa. tebrikler canım sen bu deneyimi başardın :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
17-06-2009, 11:17
Ben reikiye uyumlandımmmmmmmm....

Nasıl yazıya dökerim içimeki kıpırtıyı blemiyorum.Ama kabıma sığamıyorum.Ev dar geliyor bana.

Dün 17.30 gibi bitti seminer ve uyumlanmam.Hayal ablayı karşımda görünce, sanki yıllardır birbirimizi tanıyoruz da şimdi sohbet etmek için bir araya gelmiş gibi rahattım.
O huzur veren ses tonu ve sabırla anlatışı taktire şayandı.Benim ses gitmedi fazla yazdım ,ama net bir şekilde duydum ablamı.

Bir ara midem kötü oldu fazla enerjiden dolayı olabilirmiş genelinde iyiydim.Uyumlanma sonrası ellerimde elektriklenme ve garip ama hoş bir ağırlık vardı.

Evden çıkıp küçük oğlumu almaya Berk'le gidecektik Anne karnım ağrıyo demezmi.Hemen deneğimin üzerinde başladım reikiyi uygulamaya.Ellerin sımsıcak ne güzel dedi.

Benim ellerim ve ayaklarım yaz kış buz gibidir ısınmaz hiç demekki enerjiyi kullanmayı becereceğim.Berk memnun kaldı geçti anne iyiyim dedi.

Gittik anneme Deniz'i almaya .Annemin bacaklarında ara ara ağrı olur.Anne istermisin reiki dedim dene bakalım dedi.Annemin gözler, fal taşı gibi açıldı.Ay sıcacık ellerin geçti dedi yaklaşık 20 dakika ama çok bilinçli yapmadan dua ederek reiki uyguladım.

Eve geldikten sonra kendimde bol bol uyguladım.Şükür ettim, isteğime kavuştum bana ve bütüne hayrı olsun diye bol bol dua ettim.

Benim hayatımda yeni bir sayfa açıldı.Biliyorumki en hayırlı şekilde devam edecek.İsteyen herkese nasip olsun.

Hayal ablaya tekrar tekrar teşekkür ediyorum öğretmenim olduğu için bir ömür boyu sürecek dostluğumuzun bir taşını daha yerleştirdik yolumuza....:opt

sibel80
17-06-2009, 12:27
vodoo hayırlı olsun canım.darısı başıma

yıldız
17-06-2009, 17:30
tebrik ederim arkideşim...bir ara karşılaşırsak beni de tedavi eder misin? aslında net bir hastalığım yok ama, asabi şeker fırlıyor arada...

bu arada bu nefes alıştırmaları nasıl birşeydir? siteyi bir kurcalayayım, ben dediğim gibi nefes almadan yaşıyorum desem yeridir...bak yine tutmuşum nefesimi! bir gün boğulup ölücem kendi kendime!

Gülçin Şen
17-06-2009, 17:41
Kesinlikle yapmanı tavsiye ederim arkadaşım ahanda linkisi

nefa
17-06-2009, 21:13
:73e4317106059nd:Canım çok sevindim inanki,hayırlı olsun,enerjin bütün evreni kaplasın.

hayalayaz
17-06-2009, 21:30
bunu bekliyordum bu kadar şevkle istenen ve alınan enerji işte böylede akar..bütüne sana ve kanal olduğun her şeye ve herkese hayılı olmasını dilrim.

Perilice
18-06-2009, 09:32
:73e4317106059nd: hayırlı olsun canım inanki çok sevindim :73e4317106059nd:

gunes
18-06-2009, 09:40
Vodo hayırlı olsun. :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
18-06-2009, 11:27
Hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve tebrikleriniz için.:73e4317106059nd:

Vallahi kabıma sığamıyorum sanki dünyalar benim oldu.İsteyen herkese nasip olsun.

Mustang
19-06-2009, 07:32
ah canım senin adına çok mutlu oldum hele hocanda Hayal olunca katmerli olursunuz siz artık...Hayırlı olsun...

semcet
19-06-2009, 22:57
Ben reikiye uyumlandımmmmmmmm....

Nasıl yazıya dökerim içimeki kıpırtıyı blemiyorum.Ama kabıma sığamıyorum.Ev dar geliyor bana.

Dün 17.30 gibi bitti seminer ve uyumlanmam.Hayal ablayı karşımda görünce, sanki yıllardır birbirimizi tanıyoruz da şimdi sohbet etmek için bir araya gelmiş gibi rahattım.
O huzur veren ses tonu ve sabırla anlatışı taktire şayandı.Benim ses gitmedi fazla yazdım ,ama net bir şekilde duydum ablamı.

Bir ara midem kötü oldu fazla enerjiden dolayı olabilirmiş genelinde iyiydim.Uyumlanma sonrası ellerimde elektriklenme ve garip ama hoş bir ağırlık vardı.

Evden çıkıp küçük oğlumu almaya Berk'le gidecektik Anne karnım ağrıyo demezmi.Hemen deneğimin üzerinde başladım reikiyi uygulamaya.Ellerin sımsıcak ne güzel dedi.

Benim ellerim ve ayaklarım yaz kış buz gibidir ısınmaz hiç demekki enerjiyi kullanmayı becereceğim.Berk memnun kaldı geçti anne iyiyim dedi.

Gittik anneme Deniz'i almaya .Annemin bacaklarında ara ara ağrı olur.Anne istermisin reiki dedim dene bakalım dedi.Annemin gözler, fal taşı gibi açıldı.Ay sıcacık ellerin geçti dedi yaklaşık 20 dakika ama çok bilinçli yapmadan dua ederek reiki uyguladım.

Eve geldikten sonra kendimde bol bol uyguladım.Şükür ettim, isteğime kavuştum bana ve bütüne hayrı olsun diye bol bol dua ettim.

Benim hayatımda yeni bir sayfa açıldı.Biliyorumki en hayırlı şekilde devam edecek.İsteyen herkese nasip olsun.

Hayal ablaya tekrar tekrar teşekkür ediyorum öğretmenim olduğu için bir ömür boyu sürecek dostluğumuzun bir taşını daha yerleştirdik yolumuza....:opt

canım hoş geldin Reiki ve aileye. inan canım hayatın öyle güzelliklerle dolacak ki. İyiki Reiki iyiki Hayal abla diyorum.
:73e4317106059nd:

nevruz
19-06-2009, 23:21
ayy sonunda buldum günlüğünüzü( şu tavan yapma sayfasına takılıp kalmışım :ups)

reikii uyumlamanız hayaırlı olsun demek için aradım günlüğünüzü size,sevdiklerinize ve bütünün hayrına olsun

Gülçin Şen
22-06-2009, 13:24
Yepyeni bir hafta daha başladı.Güzel bir hafta olmasını dileyerek başlıyorum.

Reiki beni öyle bir sardı sarmaladıki tarif etmem imkansız.Keşifler yapmaya,onu her anımda yaşamaya hevesle devam ediyorum..Başkalarında daha etkili sanki , kendimde çakralarımda deneyimledikçe huzuru öyle bir kaplayıveriyorki yaşamak lazım bu deneyimi....Zaman içinde daha da oturdukça geri dönüşümü muhteşem olacak biliyorum.

Hafta sonu güzel geçti ,aslında Çanakkale yolunda bulunan Saroz'a 15 günlüğüne gitmeye karar vermiştik.Babalar gününü göz önüne alınca bu haftaya erteledik.

Sabahtan babacığıma gittik,abimler tatilde ablam malum yurtdışında.Evin küçük kızı olarak bir ben birde benimkiler yani kocabey ve yavrularla hediyemizi aldık gittik.

Kahvaltı yaptık sohbetler ettik.Pamuk saçlı ihtiyar delikanlı babamın babalar gününü kuladık.Babam hayatımda yer alan 5 erkeğin birinci sırasındadır hep.Benim kahramanım, her ihtiyacımda ilk koşan, bana hala çocuk muamelesi yapan canımın içi.
Bana hiç bir gün ne kötü bir laf etmişliği vardır ne de el kaldırmışlığı.
Baba deyince aklıma hep çocukluğumda o banyoda tıraş olur, ben etrafında dolanırım ,radyoda da Türk Halk Müziği korolarının nameleri evi doldururdu.Hafızama kazınan ilk aklıma gelen anıdır.Birde meşhur akşam çayları.Babam çayı kendi demler, balkona hazırlar, hep beraber oturur sohbet ederdik. Bir de çoban salatası....Babamın yaptığı o salatanın tadını hiç bir yerde almadım bu yaşıma kadar.Babam iyiki varsın iyiki babamsın.Seni seviyorum.

Ordan ayrılıp bizim kocabeye günümüzü ayırdık.Biz arabaları sattıktan sonra ufak hesaplı bir araba aldık.Hafta sonları işimizi görsün işe giderken kullanabilsin diye.Ben fazla kullanmıyorum çok acil olmadığı sürece o arabayı.Dün şöförlük işini üstlendim.Ben plan yapıp gününü güzel geçirmesini sağlamaya çalıştım.Önce bir alışveriş merkezinde kahveyle geziye başladık .Kitapçıya girdik ve ben onun sevebileceği tarzda bir kitap aldım. Ufak şeylerle mutlu olmasını bilir .O kitapla nasıl sevindi,nasıl mutlu oldu, ufak bir çocuğa dönüştü bizim kocabey.

Vurduk kendimizi yola Sarıyer'e doğru, boğazdan giderek.Ben bu şehri seviyorum hemde deliler gibi.O denizin mavisi,güneşin yaladığı sımsıcak esintiyi ben seviyorum.Kalabalıkmış,trafikmiş karmaşaymış umrumda değil.Her güzelin bir kusuru olacak.
Orada yeme içme faslından sonra otoparktaki adama en tepeye nasıl çıkarız hani İstanbul'u tepeden en güzel nasıl görürüz diye sorduk.Bir yer tarif etti gittik ,İstanbul ayaklarımızın altında akıp gidiyordu.Muhteşem manzarayı hafızama kazıdım santim santim.

İnsanın bir hobisi olmalı,bir spor yapmalı,bir müzik aleti çalmalı.

Zaman yok diye ertelediğimiz müzik konusuna el attık dün.
Bir enstruman çalmışlığımız yok eşim ben ve çocukların.
Okuldaki masis marka flütü saymazsak.
Dönüşte bir gitar aldık.Şimdi yeni oyuncağımız bu.Akşam epey tıngırdattık.Komik sahneler yaşadık.Hoca bulduk ders almaya karar verdik.
Ben isterdimde fırsat yaratmamıştım daha ziyade.Rodrigonun Gitar konçertosunu öğrenmek ve onu Ankara Karşıyaka mezarlığında üç fidana çalmak hayalim vardı benim 20 li yaşların en başında...Neden olmasın?
Temmuzda derslere başlıyoruz.
Muhtemelen bu hafta Çanakkale tarafına gidiyoruz.Ayy çok iş var çokkkk.

Mustang
22-06-2009, 17:02
Karşı yakada yatan üç fidan babanemin meazar komşuları her gittiğimde ziyaret ediyorum onlarıda...Ne kadar genç ayrıldılar aramızdan...

Gülçin Şen
22-06-2009, 17:52
Benim eşimin babası ve abisi de orda Mustang en son 2007 mayısta gitmiştim.Her gidişimde ziyaret ederim bende...

Eşimde Ankara'da epey kaldı rahmetli babasının görevi nedeniyle hala bir ablası bir abisi Ankara'da yaşar.Aydınlıkevler Lisesi mezunudur.
Benimde amcalar ve bir dolu kuzenim Batıkent'te ve Yıldız'da oturuyorlar.

Ankara deyince Yılmaz Erdoğan'ın Ankara şiiri gelir aklıma ben ordan bakıyorum hala Ankara'ya ....

Mustang
23-06-2009, 07:34
Aaaa benim eşimde aydınlık evlerde oturuyordu ve aydınlık evler lisesini bitirdi ...Onu herkes tanır aydınlık evlerde yeşil renosu vardı...

hayalayaz
23-06-2009, 20:13
benim babacığımın bağlaması duvarda kaldı..gül ağacından yaptırmıştı özel olarak..ne bende nede can'da müzik yeteneği yok inşallah torunumda olur..

Gülçin Şen
29-06-2009, 14:14
Nasıl dingin ve huzurluyum bu ara.Çünki öyle olmasını istedim.Şükürki olumsuzluklarda beni bulmuyor.Etrafımdaki insanlarda o şekilde.Olumlu düşünmenin mükafatlarından biri bu.Ödevlerimi yapıyorum,yavrularla oynuyorum,günümü boş geçirmemek için özel bir çaba harcamıyorum,dolu dolu yaşıyorum her anımı.
Reiki bana huzuru verdi, bakış açımın ufkunu daha bir genişletti.Suya ,çiçeklere,yemeklere , evdekilere,kendime ha bire reiki veriyorum.Nasıl zevkli ,nasıl mutluluk veriyor bana.

Bu haftayı affetme çalışmalarına ayırdım.Ne kadar verimli olurum bilmiyorum ama kararlıyım.Aslında eskisi gibi acıtmıyor affedemediklerim,kanatmıyor artık.Ama tamamen arınmam lazım.Sevgiyle kucaklamam lazım yaşananları.Zihnime beyaz sayfalar açmam,çiçeklerle bezemem allayıp,pullayıp kalbime koymam lazım.Düşününce bile huzur kapladı beni ,beyaz sayfaları açacak olmam.
Şükürki çok da derinlerde değil yüzeyde olaylar,kişiler.Ben kendimi seviyorum,ailemi seviyorum ,herşeyi herkesi seviyorum,bu siteyi yani benim 2.evimi seviyorum,burdaki dostlarımı ,ablamı seviyorum,şükredecek çok şeye sahip olmayı seviyorum.Mesaj kutumu açtığımda gelen özlem ve sevgi dolu sözleri seviyorum.Merak edilmeyi ,merak etmeyi seviyorum.Yaradanım seni seviyorum bu bedene bu ruhu verdiğin için.
Şükürler olsun şükürler olsun şükürler olsun.
Her bir şükürle yaradılan meleklere ,onların rehberliğine şükürler olsun.

Anammm ben ne dingin bir hatun oldum böyle yaaahihi

hayalayaz
29-06-2009, 14:22
çakralar yavrum... çakralar dengelendikçe, yaptığımız her şey daha bir kolay geliyor gözümüze..ve hakikatten daha kolay oluyor..çok şükür, çok şükür, çok şükür...

Gülçin Şen
06-07-2009, 12:31
Nihayet gelebildim günlüğüme....Ayyy delü gibiyim çocuk gibiyim.Hemen anlatayım bari....Şimdi hafta sonu Kumbağ'a gittik...Biz haftalardır Saroz'a gitmeyi planlıyorduk 15 gün kalırız diye ama benim kocabey hep erteliyordu.Cumartesi sabahtan çıktık.Hava gayet güzel günün sonunda indik şehre geziyoruz çocuklar birşeyler alıyor ben hediyelik şeylere bakıyorum derken, bizim adam siz harcayın paraları iştende ayrıldım.Ben başımdan aşağıya nasıl ürperdim anlatamam.Rengim falan kaçtı kendimi toparlamaya ona destek olmaya çalışayım diyede düşünüyorum bir taraftan.Demek benim renk nasıl değiştiyse eşim uzatmadı tamam sakin ol iyi haberlerim var dedi.Bizim adam meğer başka bir iş bağlantısını çoktannnn halletmişte bana söylemiyormuş.Huyudur gavurluk yapmak.İşi neticelendirmeden asla bahsetmez büyüsü kaçarmış.
Havacılık sektöründe başarılı bir yöneticiydi yıllarca.Bir ortakla kendisi havayolu kurmuştu fakat devletle olan çekişmesi ortağının ,bu işi kapatmakla sona ermişti.Devlette amborgo koydu eşime yöneticilik yapabilmei için bir izin belgesi var o yetkiyi kıllık olsun diye aldılar elinden.Türkiye'de üst düzey yöneticilik yapmasını engellenmiş oldular böylece..Pastane maceramızı biliyosunuz zaten ne var ne yok gitti orda.

Yeni iş yeni kurulacak bir havayolu..En üst düzey yetkilerle donatılmış olarak.Amaaaaa yurtdışında olacak.Olsunnnn o mutlu olacak biz ayrı olabiliriz bir süre ,neticede sevdiği yıllarını verdiği mesleğinde istediği konumda olacak.Normaldede ayın 20 günü yurt dışında olurdu yıllardır.1.5 yıllık aradan sonra bize ilk zamanlar zor gelebilir fakat insan bazı şeylere katlanmadan kazançlar elde edemiyor.Ama en önemlisi gerçekten sevdiği iş mutlu olduğu işte olması benim için.Haber bu arkadaşlar.Dediğim gibi bu tesadüf olabilirmi.Hayal ablanın şifaları bu işi kolaylaştırdı zamanı erkene aldı ben bunu bilir bunu söylerim.Daha para telkini dinlemedik sayılır birde onun getireceklerini düşününce bir tuhaf oluyorum.Yani nasıl teşekkür ederim ne yaparım bilmiyorum ablama.Allah'ım ne olur çok ama çok hayırlı para ver ihtiyacı olanlara paylaştırmam için ne olur Allah'ım.O kadar içten ediyorum ki bu duamı Allah biliyor.

Haber bu dostlarım.Ne olursa olsun ne olur inancınızı kaybetmeyin.İsteyin,şükredin elinizdekilerle mutlu olun burun kıvırmayın ama hep fazlasına da isteyin.

Bu sabahki doktor olayıda kan değerlerimi ölçtürdüm 38 olduk ya bi bakalım durum vaziyet nedir diye.Kemik ölçümü yaptıdım eccük zayıfmış kemiklerim.O da sporu bıraktım diye olabilirmiş.Roka ve kavun 3 tanede badem dedi doktor.En çok kalsiyum onlarda varmış.İşte bu kadar aklıma gelirse yazarım zira ben hala ayaklarımı yere basamadımmmm

hayalayaz
06-07-2009, 12:41
her şey daha güzel olacak ablam, ben eşine ve sana sevdiğiniz/alışkın olduğunuz bir hayat diyerek şifa verdim.. sevdiğiniz iş, yaşam koşulları vs...yaratan o kadar cömertki kapısından çevirmiyor yeterki almayı bilelim..şifa onunla sizin aranızda gerçekleşti..ben sadece kanaldım.. enerjiyi aktaran bir su borusu düşün aynı öyle... daha büyük güzelliklere hazır ol... mutlu olcaksınız, doyum içinde yaşayacaksınız çünkü almayı kabul etmeyi biliyorsunuz, hele küçüğün.. bağlantı kurduğumda ilk gelen o oluyordu... hala da öyle ya...öyle koşulsuz, öyle sorgusuz sualsiz, tereddütsüz alıyor kabul ediyor ki, insan duygulanıyor... tüm düğümler çözüldü...bunu canlı tutabilmek için elinden geleni yap...allah kısa zamanda daha büyük sevinç kapılarınıda açsın inşallah...şükürler olsun, şükürler olsun, şükürler olsun, gerçekten oldu bile :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
06-07-2009, 12:48
Çok şükür çok şükür çok şükür.:73e4317106059nd:

Allah seni başımızdan yanımızdan eksik etmesin güzel yürekli ablam.Darısı tüm arkadaşlarımın başına....

new_way
06-07-2009, 13:08
çok sevindim canımm. allah kıvandırsın, bol bereketli hayırlı paralar gelsin sizlere. mutlu günlere sebep olsun. :73e4317106059nd:

Perilice
06-07-2009, 13:54
:73e4317106059nd: :73e4317106059nd: tebrik ederim herşeyin daha güzel olmasını diliyorum :73e4317106059nd:

gunes
06-07-2009, 14:19
çok sevindim. inşallah böyle güzel haberler senin ve bütün arkadaşlar için artarak devam eder. :cool

Su_
06-07-2009, 14:22
Dadliiiiim giymatliiiim ne guzel haberler boyle masallah..kiz hayal ablam gunlugune yazdigindan beri dokuz dogurdum merakdan ..cok sevindim canim benim..Rabbim hep sevindirsin..hayirli olsun gulum benim..

kucak dolusu sevgiler :73e4317106059nd:

PRENSES
06-07-2009, 15:09
Harika bir haber buuu,ablacım çok sevindim,hayırlı olsun..:73e4317106059nd:

Antuza
06-07-2009, 16:25
Ay ablacım çok sevindim valla...Hayal abla yazmış günlüğüne dün,meraktan çatladım:)
Hayırlı olsun...
İnşallah bütün hayırlı herşey sizinle olur...
Hayal abla hepimizin meleği valla...

yıldız
06-07-2009, 18:27
vodooooo!

haberi en son ben duydum herhalde! gerçi hayal aplam azıcık söylemişti ama güzel haberin ne olduğunu bilmiyordum...tebrik ederim güzel arkadaşım...dilerim çoookkkk daha güzel haberler de alırsınız ömrünüzün her günü...

seni seviyorum...

Mustang
06-07-2009, 18:57
Canım bak kutlamalarımız devam ediyor önce aley işe girdi sonra senin eşinin işi ne güzel haberler bunlar sizin adınıza çok mutlu oldum...Allah daim etsin hayırlı kazançlar ...

nefa
06-07-2009, 23:46
Canım çok mutlu oldum,haberlerine.İnsan sanki kendineymiş gibi seviniyor,arkadaşların mutluluklarına.Darısı benim başıma.:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
07-07-2009, 10:53
Hepinize çokkkk teşekkür ediyorum, mutluluğuma ortak olduğunuz için.
Daha ne kutlamalar yapacağız burada buna eminim.Hepimizin dilekleri bir bir yerine gelecek ve bizde doyasıya sevineceğiz.En kısa zamanda, en hayırlı haliyle isteklerimiz yerine gelsin en samimi dileğimdir isteğimdir.Hepinizi çok ama çok seviyorummmmm....:73e4317106059nd:

ışık
07-07-2009, 11:42
canım benim çok ama çok sevindim Rabbim her şeyin en hayırlısını en güzelini her daim sana ve ailene versin güzel yüreklim benim:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
10-07-2009, 21:29
Arkadaşlarrr ben kendimi yedim bitirdim siteye yazamadım diye, dün akşam yine mucizeler yaşadık....

2 tane daha iş teklifi geldi eşime ikiside yurtdışı yine.
Hayal abla az kaldı azucuk daha sıksak İstanbul'u tutturucağız gibime geliyor.:opt

Lütfen ablamızın şifasını coşkuyla,aşkla kabul edin ...Pes etmeyin ,yılmayın,arzu edin,isteyin oluyor oluyor oluyor.ÇOK ŞÜKÜR ÇOK ŞÜKÜR ÇOK ŞÜKÜR.....:73e4317106059nd:

yıldız
10-07-2009, 21:49
hadi tebrikler fıstıkım...inşallah daha da akar akar bolcana...seni sefüom...

hayalayaz
10-07-2009, 22:08
hayırlı olan ne ise o olsun ablam... eğer istanbul daha hayırlı ise, istanbul olsun..
senden tel geldiğinde, çarşının ortasındaydım ben..( kemeraltı) resmi daireden aldığımız randevunun saati gelsin diye ablamla vakit geçiriyorduk... ben seninle konuşup, şükür ettikçe, bağıra bağıra konuştukça.. etrafımdaki insanlar önce bir şaşırdılar...fakat inanmıyacaksın... gözüm en yakınımda duran vitrin bakıyormuş gibi yapıp beni dinleyen insanlara takıldı.. ve onlarında benimle birlikte yüzlerinin güldüğünü ve birlikte sevindiklerini gördüm.. hepimiz birden şükür ettik.. ben şükür ettikçe içlerinden onlarda etti... o anda kelebek etkisi yarattığımızı anladım.. bağıra çağıra konuştuğum için utanmıştım biraz.. ama kelebek etkisi yarattığımızı anlayınca, ohhh dedim..dilerim bu gün ne olduğunu bilmeden bile,bizimle birlikte sevinebilen tüm güzel insanların hayatına da güzellikler gelmiş olsun..:73e4317106059nd:

semcet
10-07-2009, 22:53
vodoo senin için ne kadar sevindim canım. kesin hayal abla tutmuşsa bu işin ucundan herşey yoluna girer canım. öyle güzel öyle yürektten istiyorsun ki zaten yaradan mutlaka bunu sana çeviriyor canım çok ama çok sevindim. :73e4317106059nd::opt

Antuza
11-07-2009, 07:31
Canım senin adına çokkkkkkk mutlu oldum ne güzelböyle sevinçli haberler almak ...

Mustang
11-07-2009, 07:34
Canım ben unutup antuzadan girmişim sabah gözümü açıp başına oturunca böyle oluyor

hayat kadere inat
11-07-2009, 20:44
bernde bende çok sevindim hakkınızda hayırlı neyse o olsun inşalllah:opt

Gülçin Şen
14-07-2009, 10:28
Herkese gönül dolusu teşekkür ederim.O güzel yüreklerinizden gelen tebrikleriniz iyi dilekleriniz için.

Günler şimdi güzelce geçiyor azıcık boğazımda bir yumru var.Perşembe anneciğimle babacığımı memlekete yolcu ediyoruz 2 ay yoklar.Eşimde eli kulağında yeni işi için gidecek yurtdışına ne kadar kalacağı henüz belli değil.

Ayy hepsi birden bizi bırakıp gidecekler.Vedalaşmaları hiç sevmem.Şimdi ha deyince anama babama koşamayacak olmanın hüznü, akşam kahvelerini yalnız içeçek olmanın burukluğu var içimde.Yaş ilerledikçe yalnızlık başka bir boyut alıyor mu ne?Tosunlar yanımda ama herkesin yeri bir başka bunada şükür diyorum.Hayırlı iş biri ,diğeri memleket özlemi.

Son günlerde arkadaşlarımı saran ümitsizlik karşısında suskun kalmayı yeğliyorum.Yapmayın kendinize bu eziyeti diye bağırmak istiyorum ama susuyorum.Günlükleri takip ediyorum ama yazmıyorum.

Bunca yıl hiç bir şey öğrenmediysem, sadece şunu açık net öğrendim ,diyebileceğim bir kaç nokta var.İlk evvela kendimizi sevmek ve hakikaten kendimize değer vermek.İnsan kendisini sevmez ve değer vermez ise karşındakinden bunu beklemek saçmalıktan öteye gidemez.Birde hedefleri istekleri olmalı insanın.Maddi veya manevi herneyse birşey için uğraşmak didinmek,çaba ve emek sarfetmek.
Kendimize iyilik yapmak istiyorsak bir mesai harcamalıyız zaman ayırmalıyız.Yoksa günler boşu boşuna geçer gider bizde eblek gibi arkasıdan bakakalırız.
En kolay yoldur isyan etmek,kadere küfretmek hüzünlü melankolik yazılar yazmak.Bunu yapınca biliyormuyuzki kaç kişinin daha enerjisini alıp tükettiğimizi.Bir şeyler arayan insanların heveslerini kursaklarında bıraktığımızı.
Şimdi dik durma zamanı.Silkelenme zamanı kendimizi keşfe çıkıp bulma, kucaklama ilerleme zamanı.Asla pes etmemek,inançlı olmak sevmek ama deli gibi sevmek kendimizden bahsediyorum.Biz güzel bakınca bize güzel bakanların sayısı artacak adım gibi eminim.Hadi ne duruyosunuz, hala toparlanma vaktidir, yeniden doğma zamanıdır.

Perilice
14-07-2009, 11:29
:73e4317106059nd: Tebrik ederim canım :73e4317106059nd:

Gardenya
14-07-2009, 16:24
Bende senin ve ailenin namina cok sevindimVodoo'cugum, Tanrim tüm hayallerinizi gercektlestirsin, isteklerinizi hayir icinde versin... Öpüyorum

PRENSES
14-07-2009, 17:42
Ablacım yaşadığın bu güzel gelişmeleri öyle bir sevinçle okuyorum ki,gözlerim ışıl ışıl oluyor,senin hayata bağlılığını,azmini ve paylaşımını yürekten tebrik ediyorum,seni seviyorum:73e4317106059nd:

new_way
14-07-2009, 17:55
ne güzel kısmetler açılmaya başladı. kim tutar sizi. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

hayalayaz
14-07-2009, 21:14
Ayy hepsi birden bizi bırakıp gidecekler.Vedalaşmaları hiç sevmem.Şimdi ha deyince anama babama koşamayacak olmanın hüznü, akşam kahvelerini yalnız içeçek olmanın burukluğu var içimde.Yaş ilerledikçe yalnızlık başka bir boyut alıyor mu ne?Tosunlar yanımda ama herkesin yeri bir başka bunada şükür diyorum.Hayırlı iş biri ,diğeri memleket özlemi.

belki bu ay sonu, belkide önümüzdeki aybaşı istanbula niyetliyim desemmmmm hihi gerçi kalamıyacağım..ve orada olduğum süre içinde bir seminere katılacağım..ama seninle bir kahveye hayır demem..yane..

Stubborn
15-07-2009, 09:12
Bundan sonra hep boyle mutlu haberler paylaşmak nasip olur inşallah ablam ne kadar mutlu oldum bi bilsen:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
15-07-2009, 09:47
belki bu ay sonu, belkide önümüzdeki aybaşı istanbula niyetliyim desemmmmm hihi gerçi kalamıyacağım..ve orada olduğum süre içinde bir seminere katılacağım..ama seninle bir kahveye hayır demem..yane..

Ayyy nasıl sevindirik oldummmmmmm :ttt:ttt
Sen gel yeter ki abla başımın üstünde yerin varrrr:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
16-07-2009, 11:36
Annem babam yola çıkacaklar az sonra.
Dün tüm gün neredeyse orada yanlarındayım.Bugün gitmedim telefonda konuştuk.Dedim ya vedaları sevmem diye.

Berk gitti, kek -poğaça yaptım akşamdan onları gönderdim oğluşla.Öyle çok yiyen insanlarda değildirler, maksat gittiklerinde gelen gidene ikram etsinler.

Şimdi ben niye böyle mutsuz oldum onu anlamaya çalışıyorum.

Bu yıl zorlu bir yıldı ,hep yanımda tam destek durdular her zamankinden fazla.O kadar güçlü bir insan olmama rağmen bu gidiş beni felaket üzdü.

Tamam tamam ben kesin yaşlanıyorum bu da orta yaş sendromu heralde.

Yanımda yamacımda hep sevdiğim insanlar olsun ,ha deyince göreyim onları ,bir telefon açımında ben koşayım, onlar koşsun......Uzak olmasınlar...

Evin küçük kızıyım ya hala büyümedim ben galiba ama büyümeyede niyetim yokki.Yok yok büyüyorum bennnn....Aman ne bilim işte...Şımarayım ,nazlanayım ee onlar böyle yetiştirdiler ben napimm...

Kafam karmakarışık.

Şimdi kocabey aradı Allah kavuştursun demek için can damarımı iyi bilir ağlayacağımı bilir o tarzda konuşup beni ağlattı.
Arkasından abim aradı anne- babamı yolcu etmeye onları terminale bırakmaya gelmiş.
Allah kavuştursun deyip ,arkasından _ohh gidiyolar evde çılgın parti yaparız arkalarından diyip beni güldürdü.Ağlamakla-gülmek kardeşmiş ya doğru vallahi.

Bugün ben ağlar güler günü böyle bitiririm heralde....

Gardenya
16-07-2009, 11:44
Allah kavustursun Vodoo'cum.

yıldız
16-07-2009, 11:59
kıyamam ben sana güzel arkadaşımmm...inşallah hayırlısıyla en kısa zamanda tekrar buluşursunuz güzel sohbetleriniz olur...

ben annemi 1,5 yıldır görmedim daha da görmedim ya gerçi, fırsat olursa bu ay sonu istanbula gidip görerim belki...baba zaten yok...ben öksüüüzz ben yetiiimmm, başlarmışım şimdi! yok kıs, aslında komik bunlar, valla...:0511:

Perilice
16-07-2009, 12:01
:73e4317106059nd: Canım Allah kavuştursun güle güle gitsin güle güle gelsinler :73e4317106059nd:

nefa
16-07-2009, 12:31
balım,allah kavuştursun canım,mut:73e4317106059nd:lu günler geçireceklerini düşün.Hayırlısıyla gitsin gelsinler.

hayat kadere inat
16-07-2009, 14:44

valla beni çiğneyip gidemezssin mutlaka haberim olsun ben ağırlamak istiyorum umarım vodoo allen bana haber verir çünkü bazen takip edemiyorum çekim yasası bizi çekmeye devam ediyor:0511::opt

Gülçin Şen
16-07-2009, 14:47
Sen önce bana geliyosun, ay sonuna daha var ben anlamammmmm.:0326:

Sonra bakarızzz haber verirmiyim vermezmiyim diyehihi

hayalayaz
16-07-2009, 19:21
kıslaaaar ben oraya seminere geliyom gezmeye değil..gece buradan bincem otobüse, sabah incem, seminere katılcam ve gece otobüsüyle geri gelcem..işte o arada bi kahve içerissss..

Gülçin Şen
17-07-2009, 15:27
Anneciğim babacığım sağ salim varmışlar...Şükürler olsun.....
Bunları paylaşabileceğim dostlar verdiğin için şükürler olsun....
O dostlarımdan gelen güzel haberler için şükürler olsun....
Sağlıkla,huzurla yediğim içtiğim her lokma için şükürler olsun...
Açılan elleri geri çevirmediğin için şükürler olsun.....
Bu bedene verdiğin bu ruh için şükürler olsun....
Her şükürle doğan meleklere ,onların rehberliklerine şükürler olsun....

Mevlana'dan paylaşmamışım epeydir, bunu yazabilmem için gözlerime, ellerime her bir uzvumun tam sağlam olmasına şükürler olsun....

Topraktan biten güller solar gider,
gönülden biten güller daimidir

Mevlana

hayalayaz
17-07-2009, 15:44
çok şükür ablacığım allah içlerine sindirsin..:73e4317106059nd:

Mustang
17-07-2009, 20:18
Mevlanadan yazdığını çalıp face booka yazdım çok güzeldi ...

hayat kadere inat
18-07-2009, 00:26
Sen önce bana geliyosun, ay sonuna daha var ben anlamammmmm.:0326:

Sonra bakarızzz haber verirmiyim vermezmiyim diyehihi
tamam önce sana gelirim sonra ikimiz bir olup:0409:
seminere gideriz sonra üçümüz birleşip kahve içeriz nasıl? üstüme plan yapan yok sanırsam galiba:0477:

hayalayaz
18-07-2009, 00:38
tamam önce sana gelirim sonra ikimiz bir olup:0409:
seminere gideriz sonra üçümüz birleşip kahve içeriz nasıl? üstüme plan yapan yok sanırsam galiba:0477:

valla bana uyar:opt

hayat kadere inat
18-07-2009, 03:04
sen uyu uyu bak biz ne eğlenioz 3 kişi bişii sorucem günlüğün kaç para hehehehe

satın almayı düşünüyorumda :smile592os::smile592os::smile592os:
ayy bana bişiler oluyo bu saatte tööbe tööbe
yarın bunları okuycan çok pişman olcen yattığına :0477::mshareketliifade177:mshareketliifade177
bende yıldızı eğlendiriyorum napiim bunalıma girmeye çalışıyo zorla

yıldız
18-07-2009, 03:07
deli kıs bu! yirim ben bunu, yirim...tamam ulem girmiom bunalıma felam, ağız tadıyla bi bunalıma girdirmiyonuz zaten...yatın zıbarın hade...

hayat kadere inat
18-07-2009, 03:13
ohhh be kurtardık bu geceyi hadi bebişim git yat:0526::opt
kııız vodoo duydunmu vazgeçti sonunda
:73e4317106059nd:ve saat 3.21

Gülçin Şen
27-07-2009, 10:48
Merhaba günlük

bu aralar kendimde değilim sanki.Biraz motivasyonum düştü sanırım.İçimde sıkıntılarla geziyorum son günlerde.Sebebi bile yok belkide.

Belkide güçlü görüneceğim diye kendimi fazla sıkmamdan.

Beni büyütürken, anneciğim- babacığım hep şunu söylediler: sen güçlü bir kızsın ,sen halledersin ,sen başarırsın ,sen yaparsın ...Belkide bunun altında zayıf bir insan var da ben kamufle etmeyi beceriyorum.Fırtınalarımı kendi kendime yaşadım kimselere birşeyler demedim bunca sene.Şimdi bile yazarken yok canım sen güçlüsün kuvvetlisin diyen ses içimde yankılanıyor....
Ben şimdi zayıf olmak doyasıya ağlamak belkide teselli edilmek, hatta hatta şımartılmak istiyorum.Ama bana yakışmaz ki ben bumuyum o muyum anlamadım gelgitlerimi yaaa.
Ama bildiğim birşey var bu da geçecek geçmeli bu duruma takılı kalırsam iki yavrum, cici eşim ve beni seven insanlara ihanet etmiş olmazmıyım.
He sebebi annem babamın uzak olması olabilir.İşlerin hızla ilerlememesi olabilir.Ayy nebilim aklım çok karıştı...En iyisi ben vurup kafayı yatayım, birde acıklı Türk filmi seyredeyimde ağlamaya sebebim olsun.:oyyy:

yıldız
27-07-2009, 12:27
ağlamak istiyorsan yer değişelim, çok iyi beceririm onu...ne yaşadımsa içime atıp ağlamayı seçtim hep...burada böyle rahatca anlattığıma bakma, bunların çoğunu daha ailem bile bilmez, ben evlenirken de anlayamadılar neden olduğunu, ben boşanırken de bilemediler ne gibi şeyler yaşadığımı...onların hatası değildi...küçükken aplam herkese sırrını söyleme derdi, ben de o da dahil kimseye söylemezdim!..

neyse şimdi bunlar alakasız kaçtı...iyi olmanı diliyorum zor anımda yetişenim, inşallah en kısa zamanda içindeki sebepsiz sıkıntıyı atarsın, şımarmak istiorsan da çekinme söyle, burası tam yeri...dimi kıs apla? (yoldan çıktım iyice) :0399:

hayalayaz
27-07-2009, 13:04
haklısın tam yerindeyiz, eğer canımızın istediği gibi davranamayacaksak, ne işimiz var burada, terk ederim o zaman bu siteyi.. vodoo, bende zaman zaman güçlü olmamayı seçerim, ve hatta bu gün o günlerden biri, içinden ne geliyorsa onu yap..ve bu duyguya ve sabırsızlığına eft yap..geçer gider ablam..şimdi ben eft yapıcam, o anda ağlarsam ağlıcam, içimden gülmek gelirsede gülücem..biz bir insan olduğumuzu duygusal varlıklar oldumuzu asla unutmamamız lazım..yoksa taşa dönüşürüz..ağlamak istiyorsan ağla kıs...yanında olduğumuzu unutma emi..

yıldız
27-07-2009, 14:51
hayal abla deli diyeceksin ama sana birşey anlatacağım, dün gece ben yine ağlak ağlak yattım, sonra bişiy yaptım;

hayal abla benim üzgün olduğumu hissediyor musun? diye sordum kendi kendime...

ve yemin ederim tam senin sesinle şu cevabı aldım senden;

şifaları al kuzum şifaları al!...

aptalca değil mi?! şifaları aldım uyudum sonra...sağol...

hayalayaz
27-07-2009, 15:01
şimdi yine al, enerjiler asılı kaldı evrende..hadi kuzum..her şey güzel oluyor ve daha güzel olmaya devam ediyor.. gel bide öpiim..:73e4317106059nd:

yıldız
27-07-2009, 16:02
aldım kabul ettim
aldım kabul ettim
aldım kabul ettim

şahid ol ya Rab!

(imam nikahı şeysi, hatırladınız mı?):0399:

Gülçin Şen
27-07-2009, 16:14
Hee tamam bizim deli kendine geldi sanırım:0511:hihi

yıldız
27-07-2009, 16:17
hee çok şükür, sitecek bir krizi daha atlattık, hepimize geçmiş olsun...
hihi

artık beyaz, arkadan bağcıklı elbise bi dahaki sefere...:0399: (ayy aman allah korusun de kıs, naparım ben tımarhanelerde, aç kalırım orlarda)

Mustang
28-07-2009, 06:46
Canım vodoocğum bizleri büyütürken hep güçlü olmamız söylendi ancak güçlü olmak nasıl birşeydir öğretilmedi...

Herkes benide çelikten yapılmış zannedip bazen gereksiz yüklerle beni yoraralar ...

Bu da zamanla bezginlik yaratıyor öyle bir dönemden geçiyorsun...Acıklı Türk filmi seyredeceğine şöyle komik bol kahkahalı bir flim seyret gülmek daha iyi gelecektir ...Ben artık çok kızgın olduğumda yapıyorum çok iyi geliyor ...

Gülçin Şen
03-08-2009, 10:29
Kız 17'sinde erkekde 20'sinde henüz.Yıl 1988 yer Türkiye'nin ilk özel havayolunun danışma masası.Stajını yapan kız o gün danışmadaki arkadaşı hasta olduğu için onun yerine çalışıyor danışmada.İçeri hoş bir delikanlı giriyor.Temiz,pak çok güzel gülen çok güzel bakan ela gözlü bir delikanlı.Günaydın diyerek delikanlı, Yer işletmenin kapısından giriyor.Ama ordan sürekli kıza bakıyor.Kızda arada çaktırmadan delikanlıya bakıyor.Öğlen yemeğini dışardan söylüyorlar tesadüfe bakınki aynı anda yemeğe oturuyorlar.Delikanlının babası o şirketin kurucusu ve Yer işletme müdürü.Ama kız bunu bilmiyor çünki delikanlı alanda görevli o günde rapor vermek için gelmiş.İkiside delidolu ikiside neşeli sohbet koyulaşıyor ve aynı semtte oturdukları ortaya çıkıyor.Ortak bir sürü noktaları var.Görüşmeler kızın müdürünün stajında tüm konulara vakıf olmasını istemesiyle alanda devam ediyor.21 senelik tanışıklık ve 16 senelik evliliğin temelleri bu şekilde atılıyor.

.
İşte bu bizim hikayemizin başlangıcı.Biz beraber büyüdük,beraber yürüdük.Her anımız hep özel oldu.Bunu özel kılmayı başaran sevgili eşim oldu.Benim tüm huysuzluklarıma rağmen benden hiç vazgeçmedi.
Aşktı bizimki hemde kocaman bir aşk.Bizim ailede onu sevmeyen yoktur öyle bir şeytan tüyü vardırki onda sevdirir kendini.Babam bana Gülüm der herzaman,benimkide Gülom diye seslenir babamı böyle ikna etti işte evliliğe tatlı diliyle bana verdiği değerle...Yoksa babam beni pamukların arasında kutuda saklamaya niyetliydi.

Güzel anları aklıma getirmeye çalıştıkça hangisini düşüneceğimi şaşırırım çünkü çok güzellikler yaşadık.Acı anılarımızda oldu.İkisini yanyana yazsam güzellikler ağır basar.Mutluluğun resmidir Ufuk,Gülçin,Berk ve Deniz kısacası.....Koca bir yürektir,evlatlarını gözünden sakınan babadır,sevginin form almış halidir ya nasıl anlatsam böyle biri işte nesli tükenmiş bir adam benim kocabey.İyiki hayatımdasın canımın içi seni seviyorum sevmekten vazgeçmeyeceğim evlilik yıldönümümüz kutlu olsun....

Minel
03-08-2009, 11:10
mutlulukların son nefesine kadar sürsün

yıldız
03-08-2009, 12:30
aaaayyyyy ağlattın kıs beni...Allah hiç ayrımasın sizleri, hep ailenle mutlu, sağlıklı, huzurlu kal...

Gardenya
03-08-2009, 13:07
Canim cok güzel, romantik bir ask hikayesi okudum... Birbirinize olan askiniz hic tükenmesin... Hep mutlu, huzurlu olun cocuklarinizla beraber, saglik ve zenginlik icerisinde uzun zaman yasayin... :73e4317106059nd:

Antuza
03-08-2009, 18:49
Ablam ne güzel,okurken çok mutlu oldum...Daha kaç yıl devireceksiniz,altın yılınızıda kutlarız beraber:73e4317106059nd:

Mustang
04-08-2009, 07:35
Canım ne güzeldir sizler gibi örnek çiftlerin hikayeleri ...Allah mutluluğunuzu daim kılsın ...Nice sağlıklı ,mutlu ,huzurlu yıllara sevgi ile kalın...

Perilice
04-08-2009, 13:15
:) Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun vodocum okurken gerçektende çok mutlu oldum

ışık
04-08-2009, 13:59
aha yakaladım yazmayı nihayet sayfanahihi canım benim nice nice upuzun yıllara sevgiyle,sağlıkla, mutlulukla sen, eşin ve yavrularınla Rabbim her iki cihanda da yuvanı cennet bahçesi eylesin inşallah:opt

Gülçin Şen
04-08-2009, 14:04
Ayyy hepinizi yerim ben ya...:opt

Tüm iyi dilekleriniz hepimize ulaşsın..En güzel en hayırlı olan hepimizin olsun.İyiki ben buradayım ve iyiki hepimiz biriz ve bütünüz....:)

isobel
04-08-2009, 14:23
canım daha çoook seneler hep böyle mutlu olun:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
12-08-2009, 10:33
Günler su gibi akıp gidiyor.Tutamıyorum zamanı.Kayda değer pek birşey yok.Ama huzurum var umudum var çok şükür.

Dün Deniz'in okul işini helletmeye gittik.Oldu ama benim gibi garantici bir insanı çokta rahatlatmadı.Okulun açıldığı gün kayıt işlemini halledeceğini söyledi müdür bey. Bende negatif üretmemeye çalışıyorum şimdi.Oldu deyip rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.

Ne zaman büyüdü de artık okullu olma vakti geldi benim pamuk prensimin.Deniz'de çok rahat anne oldum.Berk acemiliğimin tüm eksilerini yaşadı.Birde 9 aylık olduğunda işime geri dönmüştüm annemin ve babamın oğlu olmuştu yavrum.5 yaşına kadar baktılar sonra şirket iflas ettiğinde biz anne-oğul olmaya başladık.Gerçi sabah bırakıp akşam alırdım tek bir gece yanımızdan ayırmadık.Ama bana Gülçin babasına Ufuk demeye başlamıştı.Anneme anne babama baba derdi güzel gözlüm.

Hep olgun bir çocuktu halada öyledir.Kimseyi kırmamak için içine atar sıkıntısını ama Deniz o kime benzemiş hala çözemedik.İkisinide ilk kucağıma aldığım anlar şimdi gibi gözlerimin önünde...Ne kadar çabuk büyüdüler yaaa....

Anne olunca anlarsın lafı ne kadar doğru bir laf.Annelik bambaşka birşey.Herşeyde öncelik onlarda olmalı,hiçbirşeyleri eksik kalmamalı diye neler üretiyor beyni insanın.Akan bir damla yaşa gözlerinden ,kurban olunmalı bu nasıl bir sevgiki anlatılması zor olan yaşanmalı,yaşamalı evlat sevgisini her insanın.

Çocuklarım büyüyor, hani bir laf var sıkıntılarıda onlarla büyüyor diye.Ben bunu düşünmek istemiyorum ne demek sıkıntı.Evlat sıkıntı verirmi anasına.Sadece büyüme sancıları yaşıyor yavrular bizde yaşamadıkmı.Onlar şanslı hiç olmazsa bilinçli ana-babaya sahipler farkındalığı olan ebeveynlere.Nankörlük yapmayayım benim anam babamda bir gün beni darlatmadı arada çatışmalarımız olmadı değil ama yaralar açılmadı hafızamda.Şanslıyım çok şükür.

Allah allah nerden girdim nerden çıktım.Annemi babamımı özledim de lafı dolandırıyorum ben galibaaa....Ayy gelin artık balkonda çay içelim ,ki çay sevmeyen bir insan olan ben babacığımın ellerinde çıkmış çayları bardak bardak içerim baba ocağında.Hemen bir arayayım seslerini duyayımda günüm güzel geçsin ,iyi haberleri vereyim yüzleri gülsün canlarımın..

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?

Mevlana

Mustang
12-08-2009, 13:25
Canım ya bir de bakmışsın koskocaman iki delikanlı olmuşlar ...Benimgibi bunları ben mi dünyaya getirdim diye hayretler ediyor olursun ...Çocuklar büyüdükçe dertleride büyüyor lafını hayatından iptal et çocuklar kendi kanatları ile uçma çalışmaları yapıyorlar onlara sağlam kanatlar ver sadece kendi yollarını bulmaları için ...Sevinçleri ile sevin üzüntüyü kendine çekme iyi dilekte bulun iyi olsunlar ...

Deniz paşayada okul hayatı başarılar getirsin ...Dilerim benim oğluşum gibi okul kolik olsun...

hayalayaz
12-08-2009, 13:33
ablam genelde okullar, anasınıfından itibaren, ellerinde büyüyen çocukalrı almaya özen gösterirler..bu konuda sıkıntı yapma, işiniz su gibi aksın..deniz beyfendiciğim dört koldan destekleniyor, 1= kendisi zeki bir çocuk. 2= o, okulun ana sınıfına gitmiş. 3= senin gibi bir annesi var. 4= bende şifa gönderiyorum..bu işi oldu say..,shy

Gülçin Şen
17-08-2009, 10:46
Cumartesi gününü yaşadığım en güzel günlerin yanına yerleştirirken daha bir itinayla koydum.Işıl ışıl parladı diğer günlerin yanında.Organizasyonu önceden planlamıştım.Sevgili eşe dedim cumartesi planlarından beni muaf edin.Baba ve oğullar sizin olsun o gün, bende sevdiceklerimle olayım.Hayal ablayı deyince akan sular durdu zaten .

Tek sorun ben 1 yıldır arabasızım ve yıllar varki toplu taşıtlara binmemişim.Buluşacağımız nokta bana uzak.Onada çözüm bulduk.Akşam buluşsak dönüşüm zor korkmam ama ben evde vaktinde olmalıyım.Onun için Hayata dedim ben 12 gibi evden çıkıcam seminer aralarında Hayal ablayı göreceğim.
Canım sağolsun beni yarı yolda bırakmadı evden çıkarken konuştuk beni Unkapanı'ndan alacağını beraber karşıya geçeceğimizi söyledi..Durağa gider gitmez otobüs geldi ve bindim etrafa bakmak çok zevkliydi su gibi yollar aktı.Hayatcığım aynı anda geldi ve biz yıllardan beri berabermişiz gibi öyle bir kucaklaştıkki onun güzel yüreğini seveyim ben.Tanışılması yaşanması gereken bir dost.İçindeki çocuğu hiç büyütmemiş aynı coşkuyla onunla elele yürüyen küçük bir kız karşımdaki.Kumaşı iyi derlerya öyle bir insan mert,dostuna canını verecek biri.Benim artık ablam oldu yani anlayacağınız.

Yol nasıl bitti anlamadık geldik seminer adresine.Hayal abla seminerdeydi kapıyı açan beye dedik dışarda kendisini bekliyoruz.Püfür püfür esen bahçede beklerken Hayatla sohbetimiz hiç bitmedi.Anlatılacak,konuşulacak o kadar çooookkk şey vardıki.Arada abla geldi.Sıcak kucaklaşması beni aldı götürdü kalbinin içine ,sevginin boyutu farklılaştı benim için.Artık sevgiye dokunabiliyordum.Biraz sohbet hal hatır tekrar seminere döndü Hayal abla.
Biz yine hiç ama hiç ara vermeden konuştuk.Seminer tahminimizden biraz daha erken bitti.Başka bir yere gittik.Birşeyler yemek ve daha bol sohbet etmek için.Hepinizi konuştuk hepinizi andık.Sorular bitmezki Hayal abla'yı bunalttım ben...Ama o sabrıyla her soruya öyle bir cevap verdiki....Güldük eğlendik toplam 2.5 saat beraber oldum Hayal ablayla ama dolu dolu her dakikası...

Şimdi nasıl anlatayım ben duygularımı..Belli bir yaştan sonra insan kolay kolay hayatına yeni insanlar sokamaz hele ben , yapım itibariyle mesafeli dururum karşımdakinden ilk adımı beklerim tartar biçer sonra kollarımı açarım.Ama Hayal abla ve Hayat sıcaklıklarını veren ,istemesende seni kucaklayıp bağrına basan nadir insanlardan ,kayıtsız kalmak mümkün değil.Anlayacağınız ömrümüz yettiğince biz bu dostluğu sürdürüp gideceğiz.

yıldız'ı aradadık 2 kere oda çok istedi yanımızda olmayı.Bir plan hazırlığı içindeyiz Hayat'la, o kardeşini özleyecek bende eltimi özleyeceğim düşeceğiz İzmir yollarına...Sıkı dur İzmir İstanbul'dan 2 deli geliyor tozu dumana katmaya.....
Cumartesi çok güzeldi çokkkkkkkk.....

hayalayaz
17-08-2009, 11:38
hakikatten çok güzeldi.. şimdi ben sizi gelirken gördüm.aslında yüreğim bir hop etti, hocayla konuşurken ben yerimde duramadım....ondan sonra bitsede gitsek moduna girdim.. hoca baktı benim bedenin urada ama ruhen sizin yanınızdayım, ara vermenin doğru olacağına kanaat etti..yaa doyamadım vallaha, olsun önemli olan ayrıykende bir olmayı bilmek, biz yine bir araya geliriz. :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
19-08-2009, 13:54
İnsanın birşeyler yazmaya başlaması neden bu kadar zor?
Kafamızın içinde yüzlerce, binlerce düşünce yüzerken neden bunları sözcüklere dökmekte bu kadar zorlanıyoruz acaba?
Netlik bu kadar zor mu?
Hep bir sonraki cümleyi düşünmek aslında hayat görüşüm mü? Hep geleceği düşünmek ve şu anı kaçırmak.
En son ne zaman kontrolümü tamamen bıraktım? Hiç korkusuz, endişesiz ve özgürce.. Ne zaman tüm vücudumu saran bir enerjiye, coşkuya kendimi teslim ettim? Daha da ötesi ben teslimiyetin keyfini en son ne zaman çıkarttım?

“Herşey kendi içinde mükemmel”

“Evrenin düzeni mükemmel işliyor”

Bu iki cümle üzerine oturup saatlerce konuşulabilir. Parasız, hasta, fakir, mutsuz, yalnız, depresyonda da olsak, her ne olursak olalım inanın ki düzen gerçenten de mükemmel işliyor. Hiç pes etmeyelim, sakin kalmaya çalışalım…Hayal kurmaktan, istemekten vazgeçmeyelim. Olan herşey olması gerektiği gibi oluyor ve de yeniye yer açılıyor. Yeni olan ise gelebilmek için coşku istiyor. Biraz olsun umut istiyor. Yoksa gelemez, kendine yer bulamaz. Umut lazım bana sanki bu ara ,bir ışık bekliyorum, şimdi bir işaret.Geleceğini biliyorumda neden gelmiyor diye sabirsızlanıyorum ....Amannn kafam karışmış benim verelim reiki gelelim kendimize .....Şifalarda destek yanında....

Antuza
19-08-2009, 14:12
Ablacım seni o kadar iyi anlıyorumki...
İlk yazdığın kelime beni o kadar iyi anlatmışki...

İnsanın birşeyler yazmaya başlaması neden bu kadar zor?

Evet bende son zamanlarda bir yazı çalışması içersine girdim...Lakin o kadar tıkandımki,aklımdaki herşey harika ama yazıya dökmekte zorlanıyorum...Açacağım ama sanırım biraz zaman gerekiyor...

isobel
19-08-2009, 14:58
canım sadace "olmak" var aslında, ne geçmiş var ne de gelecek.Ben bu yazının ilk kelimesini yazarkenki ben değilim mesela, sürekli değişim var,bu yüzden sadece an'da kalmak, yani Ol'mak lazım.

isobel
19-08-2009, 14:59
Bu yaşadığımız sıkıntılar, baskı hisleri normal, dünyanın manyetik alanı, enerjetik dengesi değişiyor. 9 eylülde mesela büyük değişim var,bu yüzden an'da kalmayı öğrenmek zorundayız. Yoksa çok zorlanacağız, 2012 ye doğru bu dengelemeler hızlanacak çünkü

Minel
19-08-2009, 15:42
duygularımıza tercuman oldun Vodocum

kafamızdan neler geçiyor neler kaydedici bir cihaz olsa iyi olurdu.
ayıklardık :) çözerdik bişiyleri

yıldız
20-08-2009, 00:02
vodoooo balım, senin aldırdığın çeyrek bilete gerçekten ikramiye çıktı! ama çıkan 80 lira, çeyrek olunca 20 liraya düştü..:) melih akıllısı bi de "gülçin bilet al dedi" deyince koşmuş 2 tane birden almış! :) bari yarım al...

bi dahakine çeyrek deme, tam de, ona göre..(*yıldız)

hayalayaz
20-08-2009, 00:27
vodoooo balım, senin aldırdığın çeyrek bilete gerçekten ikramiye çıktı! ama çıkan 80 lira, çeyrek olunca 20 liraya düştü..:) melih akıllısı bi de "gülçin bilet al dedi" deyince koşmuş 2 tane birden almış! :) bari yarım al...

bi dahakine çeyrek deme, tam de, ona göre..(*yıldız)

para geliyor desenize şuna, 20 liraysa 20 lira miktarı önemli değil, önemli olan şansınızın açılmaya başlamış olması değilmi güzel kızım..

yıldız
20-08-2009, 00:31
bugün kendimi anlatmayı beceremiyorum...tabi ki miktarı önemli değil apla, benim yaptığım espriden ibaret, melihle biz de bunu paranın yolu açıldı şeklinde yorumladık zaten...miktarı dert edecek zamanları geçtik ablacım,gün oluyor insan 1 lirayı da arıyor...

hayalayaz
20-08-2009, 00:57
ben seni anlıyorum kuzum benim.. bolluk bereket getiren paralarınız şans kapılarındanda gelmeye başlamış..hayırlı olsun.. inan bana daha fazlasıda gelecek.:73e4317106059nd:

sibel80
20-08-2009, 07:15
vodoo canım merhaba ben geldim parayla ilgili iyi haberler var sanırım çok tebrikler.rehberlik ve psikolojik danışmanlık okumak istiyoruz ikimizde.startı veriyorum 1... 2... 3... başla.ben imam hatip mezunuyum 12 yıllık illet katsayı sorunu ortadan kalktı.ne kadar mutluyum bilsen.kabıma sığamıyorum.bir üni diploması bulalım pdr. adımızı yazalım bir ara vardı forumda ne dersin.öpüyorum seni

Gülçin Şen
20-08-2009, 09:42
sibel özlemiştim seni hoşgeldin canım.

yıldız bilete ufakta olsa birşeyler çıkması sana işaret.Demekki herşey yolunda kapılar açıldı işte.O gün sana bilet al derken birşey bilipte söylemedim ,tamamen tesadüf ve umudunu coşturmak için hafif bir itelemeydi benimki.
Kalıplarından kurtuldukça para ile ilgili ,o sana öyle bir gelecekki bakalım bu defa neye saracaksın,eminim yatırımların için danışmanım ol diyeceksin bende kendimi ağırdan satacağım.Seni seviyorum kız özledim delüm benimm.Ha bugün Hayat bana gelecek ne uzatırız seni çekiştire çekiştire artık...160 cm yeterlimi kıssshihi

sibel80
20-08-2009, 10:11
vodoo yarış icin ne diyorsun

Gülçin Şen
20-08-2009, 10:13
Durmak yok ama bu yıl fazla randıman gösteremeyebilirim benim Deniz paşa 1.sınıfa başlayacak.Yinede çalışmalara devam...

sibel80
20-08-2009, 10:39
benim oğlumda 1. sınıfa başlayacak 8 yıllık hayalimdi bu.her anne babanın hayalidir belki ama benim için daha büyük bir hayaldi.ana oğul okuruz artık

hayalayaz
20-08-2009, 10:40
Ha bugün Hayat bana gelecek ne uzatırız seni çekiştire .çekiştire artık...160 cm yeterlimi kıssshihi

hiihhiihhiih hayatla buluşcaaanız haaaa...iyi naaapalım..kız yıldız taşın şu izmire

Gülçin Şen
20-08-2009, 10:43
Sizi toptan İstanbul'a alalım biz yaaa.Gelin valla ne güsell olurrrrr..

yıldız
20-08-2009, 14:55
sibel özlemiştim seni hoşgeldin canım.

yıldız bilete ufakta olsa birşeyler çıkması sana işaret.Demekki herşey yolunda kapılar açıldı işte.O gün sana bilet al derken birşey bilipte söylemedim ,tamamen tesadüf ve umudunu coşturmak için hafif bir itelemeydi benimki.
Kalıplarından kurtuldukça para ile ilgili ,o sana öyle bir gelecekki bakalım bu defa neye saracaksın,eminim yatırımların için danışmanım ol diyeceksin bende kendimi ağırdan satacağım.Seni seviyorum kız özledim delüm benimm.Ha bugün Hayat bana gelecek ne uzatırız seni çekiştire çekiştire artık...160 cm yeterlimi kıssshihi

yalan mı söyledin bana? içine doğmadı mı yakında zengin olacağımız? üü;

Gülçin Şen
29-08-2009, 15:23
[Only Registered Users Can See Links] aralar seni boşlamışım günlük.Günler farklılıklar olmasada geçiyor işte.Ben de biraz tembellik var bu ara pek bişey yapmıyorum kendim için ,sadece düzenli olarak reikiyi ihmal etmiyorum.Onun dışında stabil herşey.

Yine tutukluk yaşıyorum yazarken anlatmak istediğim çok şey varda nereden başlıyayım bilmiyorum.Ordan burdan başlayayım yazmaya madem ...

Doğru anlamak ve anlaşılmak, içinde gizliliğe yer olmayan bir olgu. Kendini açıkça ortaya koymadan, demek istediğini anlatmak mümkün olmuyor bazen. Belki, içimizde hissettiğimiz her şeyi ortaya koymanın bizi incitme riski var. Ya da açık olursak en azından karşımızdakini yanlış yorumlamayız.

Ama sadece sevgi de değil, dostluklar da ve arkadaşlıklarda da yanlış anlaşılmalar kolayca yer buluyor.

Bunun bir nedeni de, insanların birbirlerini gerektiğince dinlememeleri. Ya da her yöne çekilebilecek sözler sarfetmeleri. Bu tür sözler duyduğunuzda, içimizde kırıklık hissettiğimiz için çoğu kez konunun üzerine gidemiyoruz.
Belki de o anda üzerine gitsek, daha tatsız bir konuşma yaşamaktan çekiniyoruz. Böylece yanlış anlaşma, olduğu yerde çözülmeden kalıyor ve konuyu tekrar açmaktan kaçınıp, yıllar sonra bile içimizde bir kırıklık taşıyabiliyoruz...kırılma riskini göze alıp, karşımızdakinin ne söylediğini açıkça sorgulamakla, belki de tamamen yanlış anladığımız bir konuyu açıklığa kavuşturabiliriz. Bu da daha gerçek dostlukların yolunu açar.

Biraz özen, fazlaca iyi dinleme, gerektiğinde sorgulama ve konuyu konuşulurken doğru anlamaya çalışma, yanlış anlaşmaların yolunu kapar ve dostlukları uzun ömürlü kılabilir.

Ben işitsel bir insanım.Etrafımdaki tüm sesleri duyarım.Hayatımın belli dönemlerinde çok canımı yakan bir özellik olmasına rağmen duyduğumu asla unutmam...Ama şimdilerde duymadıklarımın , duyduklarımdan daha önemli olabileceğini öğrendim..Biraz düşündüğümde birçok davranışı yeniden değerlendirmem gerektiğini anladım.

Gördüğümü asla unutmam , duyduğumu asla unutmam diye övünmek yerine , bir kez de neleri görmüyorum, neleri duymuyorum acaba diye düşünmem lazım..

Kimbilir etrafımızdaki kimler kimler bize sessizce birşeyler anlatıyor , kimler kimler sitemsizce bize neler neler gösteriyordur... Aslında farkındayım...

hayalayaz
29-08-2009, 17:24
canım benim bazen susmak ve gözlemlemek, konuşmaktan daha fazlasını anlamamızı sağlıyor, daha hissederek, ben hem işitsel, hem dokunsal, hemde görselim, yaşadığım duruma göre bunlardan herhangi biri öne çıkıyor, konuşarak halledemediğim konuları zamana bırakırım ben, yarım bırakmışlık beni rahatsız ederdi eskiden konuşulsun bitsin duygusu hakimdi zihnime, ama konuşulduğu zamanda bitmediğini yaşadığımda hayatla birlikte akmanın daha uygun olduğu inancım gelişti.. görüyorum ki sende hayatla birlikte akmayı seçmiş, yanlış yapma riskini azaltmışsın böylece tebrikler..

Gülçin Şen
07-09-2009, 11:59
Yeni haftaya eşimi sabahtan Gürcistan'a uğurlayarak buruk başladık.Gitti en az 15 gün ,en fazla 1 ay kalacak ilk etapta.Buna da şükür.Neticede ucunda iş var aş var.Böyle ayrılıklar zor olsada alışkındık ama 1.5 yıldır iş gezileri olmadığından şimdi zor geliyor.Ben oldum olası herşeye yetişen bir evlat,bir anne ve eş oldum kocaya bağımlı yaşamadım her işimi kendim hallettim fazlaca özgüvene sahip olmanın verdiği birşey olsa gerek.Ama yaş ilerledikçe yanında yakınında ister oluyorsun sevdiğin güvendiğin insanı.Bu defa zor geldi güle güle demek.Gitti....

Ablam geldi cuma akşamı 3 hafta burada kalacak.Annemlerde çarşamba gelecek.Herkesin yeri ayrı ,herkesin varlığı ayrı bir destek benim için.Şükür en sevdiklerim hep yakınımda.

Böyle tuhaf bir İstanbul havası hafif kasvet çökmüş göğe,hoşgeldinler güle güleler bir birine harmanlanmış sonbaharı karşılıyorum şimdi.İşte böyle benden taraf havadisler...Herşey yolunda az hüzün hakim o kadar ....

PRENSES
07-09-2009, 12:02
Allah kavuştursun ablaaaaaaaaaa:73e4317106059nd:

ışık
07-09-2009, 12:08
Allah kavuştursun Vodoo.

nefa
07-09-2009, 12:09
gidişler zor ama sonunda kavuşmanında mutluluğu var,arkadaşım allah kavuştursun.:ççk

nazz
07-09-2009, 12:13
Allah kavuştursun ....:-(
Gözün Aydın .....:)

Kız baksana şu işe Allah sana hasretlik çekme diye öyle bir ayarlama yapmışki ablanla meşgul olurken annenlerde gelicek derken okul açılacak daha anlamadan bi bakcan ki kocacığın gelmiş eve...
Dimiii ama kızlar yaaa... sen ballısın ballı emin ol..
Allahın sevgili kulusunki sana özel ayarlama yapmış:73e4317106059nd:

hülyaa
07-09-2009, 12:39
allah kavuştursun vodoo..:)
sağlıcakla gitsin ve gelsin eşin..

Su_
07-09-2009, 14:03
oy oy oy kiyamam ben sanaa...nasilda huzunlu yazmis..canim benim Allah kavustursun ..bende sevdigimden uzaktayim kiz..
kavustuk derken araya gurbetlik girdi, o turkiyede ben gurbet ellerde
...seni cok iyi anliyorum balim..seninki en azindan 15 gun veya bir ay..eeeeeeeeeee ben napayim haaa...bide benim gibilerin durumunu dusun bak o zaman sana 1 ay nasil az gelecek...

dadlum giymatlum :mx

hayalayaz
07-09-2009, 16:00
[QUOTE]Yeni haftaya eşimi sabahtan Gürcistan'a uğurlayarak buruk başladık.Gitti en az 15 gün ,en fazla 1 ay kalacak ilk etapta.Buna da şükür.Neticede ucunda iş var aş var.Böyle ayrılıklar zor olsada alışkındık ama 1.5 yıldır iş gezileri olmadığından şimdi zor geliyor.Ben oldum olası herşeye yetişen bir evlat,bir anne ve eş oldum kocaya bağımlı yaşamadım her işimi kendim hallettim fazlaca özgüvene sahip olmanın verdiği birşey olsa gerek.Ama yaş ilerledikçe yanında yakınında ister oluyorsun sevdiğin güvendiğin insanı.Bu defa zor geldi güle güle demek.Gitti....

kuzum çok oldu mesajını göreli ev boş kalmadı bir türlü, yazayım teselli edeyim seni..allah kavuştursun, güle güle gitsin güle güle gelsin ablam, iyi şeyler olacak azıcık sabır emi..

Ablam geldi cuma akşamı 3 hafta burada kalacak.Annemlerde çarşamba gelecek.Herkesin yeri ayrı ,herkesin varlığı ayrı bir destek benim için.Şükür en sevdiklerim hep yakınımda.

gözün aydın, ablanı öp benim için zamanlaması muhteşem..böylece ayrılık çok fazla koymayacak sana..

Böyle tuhaf bir İstanbul havası hafif kasvet çökmüş göğe,hoşgeldinler güle güleler bir birine harmanlanmış sonbaharı karşılıyorum şimdi.İşte böyle benden taraf havadisler...Herşey yolunda az hüzün hakim o kadar ....

kasvet değil balım, rahmet, bereket tüm türkiyeyi saracakmış hafta boyunca çok şükür bin şükür..seni seviyorum vodoo cadısı üzgün veya hüzünlü görmeye dayanamıyorumsevin kuzum, şu an olanların hepsini hasretle bekledin sen.. du bi öpiiim seni, belki iyi gelir sana :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
07-09-2009, 16:36
Ayyy yerim hepinizi tek tek.İyiki varsınız beeee....Şımarıkım işte ne yapim böyle günlerde bambaşka bir Gülçin oluyorum, fena da değil ha bu kız böyle olunca.

Siz şimdi şımartın beni tepenize çıkarın bende çocukluk yapim bol bol emi....hihi

new_way
07-09-2009, 16:37
Allah kavuştursun

isobel
07-09-2009, 16:59
canım Allah kavuştursun
Bulutlara gelince,ne güzel bereket yağacak işte,keşke burda da yağsa:) Hele o yağmur sonrası toprak kokusu yok mu hiç bir şeye değişmem

yıldız
07-09-2009, 17:36
Allah kavuştursun ....:-(
Gözün Aydın .....:)

Kız baksana şu işe Allah sana hasretlik çekme diye öyle bir ayarlama yapmışki ablanla meşgul olurken annenlerde gelicek derken okul açılacak daha anlamadan bi bakcan ki kocacığın gelmiş eve...
Dimiii ama kızlar yaaa... sen ballısın ballı emin ol..
Allahın sevgili kulusunki sana özel ayarlama yapmış:73e4317106059nd:

heh tam bu arkadaşın dediklerini demek istiyorum aynen..yormayın beni..(*yıldız)

allah kavuştursun vuduucum...

Gülçin Şen
07-09-2009, 17:43
Zor olmuştur yıldıs kız kopyalayıp yazmakta ,sağol canım:0399:

hepiniz sağolun eksik olmayın arkadaşlarım hakikaten iyiki varsınız

semcet
08-09-2009, 08:12
canım allah kavuştursun

sibel80
08-09-2009, 08:34
vodoo allah kavuştursun canım :73e4317106059nd:

Mustang
08-09-2009, 09:02
Canım Allah kavuştursun...

Gülçin Şen
09-09-2009, 21:19
Evet günlüğüm kaldık başbaşa....Dolu dolu geçiyor son günler.Annemlerde bugün sağsalim geldi.Sabahtan gittik epey bir özleşmişiz hasret giderdik.Ablam şimdilik orada kalacak.
Deniz'i traşa götürdüm doğduğundan beri uzattığımız ara ara toparlattığımız uzunnnn güzel saçlarını kestirdik.Birşey farkettim ben alışkanlıklarımdan zor vazgeçiyorum bağımlılıklarım var o saçlar kesilirken ben üzüldüm.Uzun saç ve Deniz çok yakışıyorlardı birbirlerine.Artık oğlumun gerçekten büyüdüğünü kabul etmem saçlarıyla bağlantılıydı sanki kafamda.Saç gitti Deniz büyüdü.....

20 yıllık evliliğini bitirme aşamasına getiren arkadaşıma uğradım.Dün gece kafam onunla çok meşguldu.Evini tutmuş,eşyalarını yerleştirmiş.20 ve 13 yaşındaki oğulları yanında.Yüzünde şaşkın bir ifade ,dik durmaya çalışan ,hani kan kussa kızılcık şerbeti içtim tavrı olur ya o halde.Detaya girmedi bende sormadım sormam.Önemli olan verdiği karar bunu istediyse olsun o zaman.Ben arkadaşı dostu olarak hep yanındayım ve bunu çok iyi bilir arkadaşımda.Sonra ben kuaföre gittim saçlarımı düzelttirdim.

İstanbul ağlıyor hemde ne ağlama böğüre böğüre isyan ediyor hepimize....Kaldıramıyor bu şehir artık bunca yükü.Yazık çok yazık giden canlara en çok.Koskoca şehirde selden gitti kaç tane insan.Cuma günü daha büyük bir yağmur bekleniyormuş uyarı yapılıyor tvden sürekli...İnşallah ölüm olmaz bu defa...

Mustang
09-09-2009, 21:41
Canım geçmiş gitmiş olur inşallah...Bu kadar hırpalanırsa bir şehir elbete isyan eder...Giden canlara olan oldu...

isobel
10-09-2009, 14:21
Arkadaşın için her şeyin hayırlısı olsun canım
İstanbul'a gelince, geçmiş ve bitmiş olsun, umarım bu defa adam gibi önlemler alırlar diyorum

hayat kadere inat
10-09-2009, 16:46
Gözün aydın canım annene kavuştun sonunda .
gerçekten de hani var ya o şarkı

İSTANBUL AĞLIYOR BEN AĞLIYORUM
biz ağlıyoruz içler acısı Allah bir daha göstermesin
bu konuda yazacak çok şey var da............
yeri değil neyse

yıldız
10-09-2009, 17:01
gözün aydın olsun meşgul arkideşim...(*yıldız)

çok güzel yazıon hee, okurken su gibi akıp gidiyor vallayi...

bilion mu ben de ahmeti traşa götürcem okula başlamadan, biz de uzattık hevesle, saçları incecikti, yımışacıktı, ama sadece biz karar veremiyoruz ki saçının durumuna...kırk kişi karışıyor bizde...:( melih de uzun sever ama artık mecburen kestircas, okulda bakımlı dursun...:)

benim de uğramam gerekirmiş kuaföre...:( okulda bir adet imajmakerım oldu geçen gün...topuklu ayakkabı da giycas mecbur, kulaklar da delincak, "bayan"a benzicas bu yaştan sonra...(*yıldız)

hayat kadere inat
10-09-2009, 17:05
benzeme kıııs ben seni er kişi niyetine seviodum

yıldız
10-09-2009, 17:09

kıs var yaaa, sen bence şimdiki patroniçeden sonra cem yılmazın felam yanına geç, inan işsiz bırakırsın alayını! yılın esprisi budur hee! :0399:

hayalayaz
10-09-2009, 17:27
gözün aydın vodoo cuğum, istanbulun sorumluluğu hepimizde, gerçi türkiyenin sorumluluğu demek daha doğru, oylarımızı doğru adamlara vermezsek sonuçlar böyle oluyor, şimdi sorumluluğu alıp ho-oponopono yapsak ne fayda..

Gülçin Şen
10-09-2009, 17:35
Ooooo benim günlük stand-up dönmüş kaçırdık.Kısım bi kerede saat verin aynı anda üçümüz burda olalım beyaaa:2915hihi

hülyaa
10-09-2009, 17:50
:0399:olsun ablacım yaa biz şimdiden başlayalım hoopoya belli mi olur bir bakarsın birşey olur o birşey hepimizin hayrına olur...bu nasıl bir cümle oldu yaa:)neyse düzeltmiycem vrdır bir hayır:)

er kişi niyetine yıldısı seviyos:0399:kızlar inanın yılın espirisi olmuş haa..

haklısın vodoo standupa dönmüş..bak sana yazcaktım aklımı şettirdiler..:0399:
gözün aydın olsun canım..:73e4317106059nd:

yıldız
10-09-2009, 18:19

senin bu vecizeni fesbukuma yazmıştım, adamceğizin biri de gelmiş "çok güzel" diye beğenmiş! :0399: o da mı beni erkek sandı acep? öleyim artıkın ben (*yıldız)

Gülçin Şen
11-09-2009, 14:59
Hadi güzel haber vereyim içimiz azıcık ferahlasın.Deniz'in okul işi oldu kaydını yaptırdım pazartesi benim pamuk prensim 1.sınıf talebesi olacak teyzeleri....

Sabahtan nazz sağolsun bana eşlik etti gittik işimiz su gibi aktı bitti çok şükür.O da prensesinin anasınıfı işini bugün neticelendirek rahata erecek.

Velilerle sohbet ediyorduk bir tanesi ufak oğluşu kucağında çocukcağız sıkılmış beklemekten sıcakta fakat üstüde kalın.Ben severken nazz çok kalın üstü sıkılıyor dedi.Annesi yavrum ya bir başladı anlatmaya off .....Bebişte lösemiden şüpheleniyorlarmış sürekli tahlil doktor koşturuyorlarmış.Dedesini ve babasını 2 ay içinde ard arda kaybetmiş.Kızın,eşi felç geçirmiş yeni toparlanmış,annesi mongol kardeşine bakmak zorunda eşinin acısını bile yaşayamayacak halde hayata tutunmaya çalışıyormuş.Yani bu insanı ben anasınıfına gider gelirken görürdüm bakınca hakikaten hiç bir şey anlamak mümkün değil.Allahım sabır versin dayanma gücü versin.Ne kadar boş işlere kafa taktığımızı bir kez daha tokat gibi yüzümde buldum.

İyi haber vereceğim dedim yine neler anlattım..Ama şifalarımızı enerjilerimizi göndeririz diye düşündüm bunları yazarken.

Şükür defterimi ele almalıyım hemen.Sizde lütfen öyle yapın ne çok şükredecek şeyimiz var şükürler olsun.....

isobel
11-09-2009, 15:01
Görebildiğimizde her birimizin şikredecek öyle çok şeyi var ki,en başta da nefes almak.
Güzel haberler peşpeşe gelsin inşallah

hülyaa
11-09-2009, 15:23
hadi hayırlı olsun vodoo:)benimkileride dün kaydettik okula,kızım 1.sınıfa oğlumda anaokuluna gidecek bu yıl..ben onlardan daha çok heyecanlandım..burda pek okul seçme şansımız yok..özel olarak iki okul var sadece ancak fazla da olsa aylık 700 ödemesi var..ee tabi diğer masraflarda eklenince 1000 i bulur..herkez ister en güzel yerlerde evladını okutmayı inşallah herkeze nasip olur yanı sıra bizede nasip olur....
şimdilik devlet okullarında okusunlar bakalım ama üzülmüyorum dersem yalan olur..hatta bazen sinirleniyorum da ayy ne var sanki herkez eşit şartlarda okusa kimse kimseye imrenerek bakmasa..neyse dilerim öyle bir dünyayı görmek bizlerede nasip olur..sevgilerimle:73e4317106059nd:

isobel
11-09-2009, 15:27
canım ben hiç üzülmedim ve oğlumu ilkokuldan lise bitene kadar hep devlet okulunda okuttum. Eğitim eğitimdir, üzülme bunun için. Hatta devlet okulunda okuyan çocukların daha başarılı olduğuna inanıyorum ben,öbür tarafta parayı bastıran sınıfı geçiyor,bu yüzden de önemli olan çocuğun içindeki okuma isteği,severek okuyorsa nerde olursa olsun başarılı olacaktır

hülyaa
11-09-2009, 15:35
canım ben hiç üzülmedim ve oğlumu ilkokuldan lise bitene kadar hep devlet okulunda okuttum. Eğitim eğitimdir, üzülme bunun için. Hatta devlet okulunda okuyan çocukların daha başarılı olduğuna inanıyorum ben,öbür tarafta parayı bastıran sınıfı geçiyor,bu yüzden de önemli olan çocuğun içindeki okuma isteği,severek okuyorsa nerde olursa olsun başarılı olacaktır

doğru söylüyorsun canım benim..okuyan her yerde okur elbette..ancak orada okuyanların yaptığı faaliyetler her yönden çok fazla..müzik,spor yabancı dil her alanda devlet okullarına göre daha fazla faaller..ilgilenmelerini hiç hesaba katmıyorum..2.sınıfa geçen çocuk bile ingilizce kelimeler biliyor,keman çalıyor falan filan işte..eğitimin önemi çok büyük biliyorsun..tabi ki içinde istek olanlar için geçerli bu..yoksa çocuğun niyeti yoksa dünya paraların olsa neye yarar..
benim üzüntüm eşitsizlik olduğu için,haa benim evladım gidebilseydi yine üzülürdüm,bu seferde diğer çocuklar için..anlatabiliyor muyum?ama olsun,hayat devam ediyor bu şekilde olmasa da yaradanım başka yollar açar elbet..teşekkür ederim canım benim:)..sevgilerimle:73e4317106059nd:

isobel
11-09-2009, 15:51
canım dünya 2010 dan itibaren çok değişcek,ekonomi yavaş yavaş çökecek,insanlar eşit hale gelecek,buna adım kadar eminim,biliyorum.Hatta takas sistemine bile geçebiliriz 2010-2011 de

hülyaa
11-09-2009, 15:52
canım dünya 2010 dan itibaren çok değişcek,ekonomi yavaş yavaş çökecek,insanlar eşit hale gelecek,buna adım kadar eminim,biliyorum.Hatta takas sistemine bile geçebiliriz 2010-2011 de

takas sistemimi?o ne ki kıs:oys

Mustang
12-09-2009, 09:01
Canım hülya benim çocuklarımda devlet okuluna gittiler ...Oğlum sonderece başarılı bir çocuktu ünide ankara üniversitesi kimya bölümünü kazandı Bir sen hazırlık okudu kendi isteği ile ve birinci sınıfıda yüksek onur öğrencisi olarak bitirdi...Darısı diğer yıllara ...Hedefi var okulu derce ile bitirmek...

Canım yiğenimde ankara kolejine gidiyor ...Çocuk okula gitmekten nefret ediyor yaptığı faliyetleri hiç sevmeyerek yapıyor ...Bıraksalar cahil kalacak ...Ben oğluma ceza verirken yarın seni okula göndermem derdim tamam yapacağım derdi ...Bunada seni okula gödericeğim de kafayi yer her halde ...Ben ailelerin imkanlarının üstünde zorlanmasından yana değilim...

Sen onları keşke elinden geliyorsa üniversitede özel okuta bilsen o daha önemli hale geldi ...En azından kazandı kazanamadı sitresi olmaz....

hayalayaz
12-09-2009, 09:27
allaha şükürler olsun ki bizler ve çocuklarımız sağlıklıyız, her şeyin başı bu, bak isobelde müjde vermiş.takas sistemine geçecekmişiz..ben artık buradaki öpücük iconuyla öperim herkesi. şaka bir yana isobelciğim iptal de, özellikle o yıllarda biz bolluk bereket içinde olacağız.. neye inanıyorsan onu yaşıyorsun, biz bolluk bereket ve sevgi içinde yaşadığımıza inanıyoruz.

vodoo ve nazzcığım hayırlı uğurlu olsun allah zihin açıklığı versin..benim umutcanda başladı bu yıl, gittiği gün öğretmenini kendisine aşık etmiş. öğretmen bu çocuk sık sık türkiyeye gidiyor galiba demiş.. annesi nereden böyle bir kanıya vardınız deyince türkiyede çok zaman geçiren çocuklar böyle rahat ve sevgi dolu oluyorlar demiş..

gelelim okula, hülyacım ben türkiyeye can'a en iyi eğitim vermek için geldim, ay bende bir hırs, bir hırs, beni o zamanlar tanısaydın döverdin.. tabii aman en iyi eğitim olsun diye koleje verdim, can ilk 4 yılı fatih koleji denilen eğitim fabrikasında okudu. çocuğun hiç bir şeye vakti yoktu, sabah 9 dan akşam 17 ye kadar okul, ondan sonra 23.00 lere kadar ev ödevi, en sonunda can' bana sordu anne ben oyuncaklarımla ne zaman oynucam diye, benim çocuğum o kolejde bitlendi..o kolejde ortalıkta bırakılan klorağı içiyomuş..allahtan kokuyu hissetmiş tükürmüş, 4. sınıfa geçtiğinde öğretmeni çağırdı beni can'a takviye ders aldırmamız gerektiğini söyledi..bende e, bunu yapacaksan ben bu okula neden söğüşleniyorum dedim..ve can'ı aldığım gibi evimize yakın olan bir okula götürdüm..her yıl koleje verdiğim paranın 2 aylığı kadarını mahalle okulumuza verip, yıllık deterjan, 2-3 ton kömür alıyordum, veya okulun neye ihtiyacı varsa yardım ediyordum.. can hayatının en muhteşem öğretmeni ile o devlet okulunda tanıştı,ve o öğretmenin öğrencisi olma şansını elde etti..can, geri kalan eğitiminide devlet okulunda tamamladı, hem çocukluğunu yaşadı hemde eğitim aldı. şu anda eğitim sistemi dahada kötüleşti..ve ağırlaştı..çocukları daha fazla sıkmanın alemi yok ablacım, vodoo ile nazz da devlet okuluna verdiler çocukları..ve çokta iyi yaptılar..
düşün çocuklarımın yakasından, iyi eğitim diye boğmayın kuzuları..karışmam bak..

hülyaa
12-09-2009, 11:29
teşekkür ederim ablacım,teşekkür ederim arkadaşlar içimi rahatlattınız..suçluluk hissediyordum en iyisini yapamıyorum imkanım yok diye..ancak doğru söylüyorsunuz..:73e4317106059nd:
maalisef sistem gittikçe kötüleşti(iptal,inş.iyi olur),benim zamanımda dersaneye gitmek bile gerekmiyordu..şimdi dersane olmazsa olmazlar arasında..bende anlamıyorum okullarda mı sorun var..öğretmenlerde mi..yahu illede bol döküm para mı harcanmalı okutmak için..yabancı dili anlarım hadi..ama diğer dersler için bile exstra eğitim alıyor çocuklar..kısacası etrafımda ki bütün çocuklar yarış atı gibiler..ve ailelerde de bir telaş en iyisi benim çocuğum olsun diye koşturuyorlar..sonuçta çocuklar mutsuz oluyor..ahhh işte benim ablamı milli eğitim bakanı yapsalar ne güzel olcakta görmüyorlar ki ablamı?
abla kızz gel seni bakan yapalım valla mutsuz çocuk kalmaz bizlerde rahatlarız..sistemde rahatlar..:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
12-09-2009, 12:08
Eğitim sistemimizde açık oldukça fazla.Veli olarak en iyi eğitimi almasını hepimiz istiyoruz.

Şimdi 13 yaşında ve 6 yaşında evlatları olan bir anne olarak ilk tecrübeyi Berk'te yaşadım.İyisine gitsin,güzel okullarda okusun hep istedim başlarda.Sınıflar kalabalık olması,semt iyi olsun veli profili şöyle olsun falan filan.

Şimdi bakıyorumda herşey çocukta bitiyor ben kendimi tabiri caizse yırttım eşim benim gibi düşünmüyordu ama.Köy okulunu bitirdim dedikçe ben çıldırıyordum.O zamanla bu zaman aynı değil diye.

Berk özel okulada gitti onu devlete alırken okul sahibine çıkıp üzgünüm size ödediğim bu kadar parayı helal etmek içimden gelmiyor dedim.Aldım Berk'i özelden şimdi devlette ve mutlu gerçekten.

Önemli olan çocuk ve bize düşün vazifeler yerine geldikten sonra eğitimi at yarışına çevirmeden onların huzurunu bozmadan okusunlar devlette.

Deniz'de baba bu defa özel okul diye laf etti.Duymamazlıktan geldim.İmkanlar garantiler kalıcı olmuyor yaşadık nitekim.Çocukları oradan oraya boncuk gibi dizmenin onlara zararı var.

Deniz devlet okulunda ve burnumun dibinde semt için bile parmağımı kımıldatmadım.O sevmişti anasınıfını okuduğu okulu oraya az uğraşla tekrar verdim.

Bunlarla yormamak lazım hülyacığım kafamızı..Onları gerçekten dinlememiz lazım(ki Hayal abla bana hatırlattı Deniz'in fikrini aldınmı diye ) ne istiyorlar diye..Faaliyete gelince vallahi anasınıfında yaptıkları gösteriyi ben hiç bir özel okulda görmedim.Bu yılda belediye okul ne hazırlık yapmışsa hafta sonlarında istediği faaliyete taşımaya hazırım yeterki istesin.

hülyaa
12-09-2009, 13:09
vodoocum çok teşekkür ederim..geçen yıl ikisinide anasınıfına yollamıştım..ama bu yıl birisinin eğitiminde ilk yılı olduğu için biraz takıntılı yaklaştım sanırım..etrafımda sizler gibi tecrübeli insanların fikrini alınca doğrularımı farkettim..içim rahatladı şükür yazan elleriniz dert görmesin canım..sevgilerimle kokulusundan öpücük attım..smiley çıkmadı ekleyemedim..:)

hayat kadere inat
12-09-2009, 15:55

nasıl emin olabilirsin yaa[Only Registered Users Can See Links]

şimdi benim oğlumu alıp başka bir ülkenin çocuğunumu vercekler[Only Registered Users Can See Links]

evimin yerine ya gecekondu verirlerse[Only Registered Users Can See Links]

korkutmayın yaa valla orucu bozcem hee

hayalayaz
12-09-2009, 16:03
hayır hayat kadere inatcım, aldıklarımız için öpücük vercez..ben, belkide canım herkesi öpmek istemez diye,, buradaki öpücük veren icona el koydum.. :73e4317106059nd: artık ödemelerimi bu iconla yapceem..

Gülçin Şen
12-09-2009, 18:51
[quote=hayat kadere inat;20286]
nasıl emin olabilirsin yaa[Only Registered Users Can See Links]

şimdi benim oğlumu alıp başka bir ülkenin çocuğunumu vercekler

Efet canımmmm Fırat'ı ben besliycem yerine Berk'i vercem sanaaaaaa......hihi

sibel80
13-09-2009, 11:48
ya burayı gördüğüm iyi oldu bu ara pek giremiyorum çekim yasası beni buraya getirdi herhalde.ben bu konuyla ilgili dün üzülmüştüm.3 çocuğun hangi birini özel okula göndereceğim diye kaygılandım.benim oğlumda özel okula gidecek özel durumundan dolayı.okul bakıyoruz.eğitimcilerde çocuklara para gözüyle bakıyor.bende öğretmen olmazsam ne olayım.bir okulla görüştük oğlumun durumunu öğrenince kem küm etti.biz iyi çocukları almak isteriz diyo laf arasında.iyi çocuk zaten iyiyse sen ne yapacan bu cocuğa.iyi cocukla reklam peşindeler.

Gülçin Şen
13-09-2009, 12:10
Canım sibel oğlunun durumunu bildiğim için şunu söyleyebilirim.Biliyorsunki devlet okullarıda alıyor oğlun gibi özel alakaya ihtiyacı olan talebeleri.

Berk'in sınıfında vardı okulun genelindede vardı devlet okulunda şu an hala var öyle talebeler.

Benim tavsiyem sen yinede devlete ver bu işte öğretmen önemli öğretmeninizle sıkı ilişkiler içinde olduğunuzda problem yaşamazsınız.O kadar para veripte maddi olarak kendini sıkıntıyada sokma derim.Adrese dayalı sistem de tutmasa bile istediğin devlet okuluna yazdırabiliyorsun.

Stubborn
13-09-2009, 12:13
Suan sızın yazdıklarınız bzılere deneyım oluyor..suan cocugum yok ama ılerdekı yasayacaklarım bunlar

hayalayaz
13-09-2009, 13:51
sibelciğim, çocuğu devlet okuluna ver ama öğretmeni ile olan ilişkini sıkı tut, tabii sınıfta bir iki arkadaşınıda onore etmeyi unutma, çocuklar sevgi dolu olabildikleri kadar insafsızda olabiliyorlar, ona arka çıkan bir iki arkadaşı olursa, bir konuya adapte olamadığında arkadaşları ona destek olacaktır..yalnız çocuğun durumunu arkadaşlarına belli etmeden yap bunu..olurmu ablam..

hayalayaz
13-09-2009, 13:51
sibelciğim, çocuğu devlet okuluna ver ama öğretmeni ile olan ilişkini sıkı tut, tabii sınıfta bir iki arkadaşınıda onore etmeyi unutma, çocuklar sevgi dolu olabildikleri kadar insafsızda olabiliyorlar, ona arka çıkan bir iki arkadaşı olursa, bir konuya adapte olamadığında arkadaşları ona destek olacaktır..yalnız çocuğun durumunu arkadaşlarına belli etmeden yap bunu..olurmu ablam..

sibel80
13-09-2009, 14:16
hayal ablam, vodoo teşekkür ederim bakalım düşünüyoruz.hayırlısı olsun inşallah

Gülçin Şen
14-09-2009, 12:53
Sabah kalkıtığımda heyecan yerine tecrübeli anne olmanın verdiği rahatlık vardı üzerimde...Hoş övünmek gibi oldu biraz ama Berk'te olduğu gibi değilim..

İlk gününde babası olsun, anneannesi ,dedesi ,dayısı hatta evde kedi olsa evin kedisi de olsun isterdim okulun açılışlarında.Seramoniye çevirirdim işi.Şimdi sakin sakin hareket ediyorum eskisi gibi gözlerim hemen nemlenmiyor duygularımımı kaybettim noldu bana....

Kahvaltısını yaptırdım Deniz paşamın giydirdim okul eşofmanlarını (yeni nesil öğretmenler ne kadar iyi düşünmüşler ilk gün hatta bir kaç ay eşofmanla gelsinler diyorlar)Gittik okula anasınıfından velilerle sarıldık hasret giderdik.Konu öğretmen işine geldi. 1. sınıf okutacak öğretmenleri tanıyorlar ve bir isimden hepsi çok memnun.Kayıt sırasında o isme özellikle yaptırmışlar kayıdı.Ben açıkcası başta unuttum bu detayı sonrada akışa bıraktım Denizîn hayrına ve bütünün hayrına olsun dedim ve serbest bıraktım.Müdürümüz çok tatlı bir insan gerçek bir vatan sever gerçek bir eğitimci.Konuşma sırasında listeleri okuyacağım lütfen kimse daha sonradan şu öğretmen olsun diye bana gelmesin dedi ve şu lafı ekledi:

Deme niçin şu şöyle
Yerindedir ol öyle
Bak sonunu seyreyle
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Heh dedim bu bana işaret dürtme gerisini.Liste okundu ve Deniz o çok istenen öğretmenin sınıfına düştü.Sınıflara gittiler boncuk gibi dizilip pırıl pırıl tontoşlar.Arada kameraya çekiyorum içimden de hayırlısı buymuş şükürler olsun diyorum.Arada uğradım öğretmene tanışmak için ayy birde bizim kocabeyin tam tamına hemşerisi çıkmazmı...Güzel başlangıç oldu vesselam....

Yeni sisteme göre bu hafta bizlerde yani velilerde seminer alacakmışız.Bugün başladı cumaya kadar sürecek.İşte böyle....

Gülçin Şen
18-09-2009, 11:54
Bu haftayıda bitirdim sayılır okul açısından sadece 13'de ilk veli toplantısı var Deniz paşanın.

Hiç aksini düşünmedim ve başımada gelmedi.2 yıla yakın yuva 1 yıl anasınıfı deneyimi yaşayan Deniz ,bana zorluk çıkarmadı aksine umduğumdan daha da hevesli okula gitmek konusuda.

Okuldaki seminerde hep aşina olduğumuz konulara değinildi, netice itibarı ile pozitif düşünce ve kalıplardan bahsedildi.Kendimi şanslı buluyorum kişisel gelişimin benimle beraber çocuklarıma da faydalı olması beni mutlu ediyor ve diyorumki iyiki bu yola girmişim.Öğrenecek çok şey var hala...Velilerle genel konuşmamızda bu tarz seminerlerin fazla olmasını istediğimize kanaat getirdik.Hatta müdür sizlerin bilgilerindende yararlanalım deyince hoşumada gitti...Konuşacak anlatacak çok şeyler var hepimizde .Böyle bir platformda olması daha da kalıcı olabilir hepimiz adına...

Çarşamba akşamı eşim geldi bayram erken geldi bizim eve anlayacağınız.Çocukları bayramda yanlız bırakmamak için aramızda..İyi oldu bu kadar erken beklemiyorduk.

Şimdilik bu kadar bayramınız gönlünüzün istediği gibi geçsin....

hayalayaz
18-09-2009, 12:00
canım benim gözün aydın bayramın kutlu olsun, selam söyle oğluma..hoş geldi safa geldi..hep birlikte huzur içinde geçirin bayramınızı, artık olumlu düşünmenin önemi her yere herkese ulaştı inşallah tüm dünyaya yayılır ve dünyada gerçek düzen hakim olur..deniz paşamın başka türlü davranması zaten mümkün değildi..öp onu benim için..:73e4317106059nd:sevgiler

hülyaa
18-09-2009, 12:01
gözün aydın olsun canım:)

yıldız
18-09-2009, 13:54
gözün aydın güzel kalpli güzel bacım benim...:) bayramınız huzurla sağlıkla geçsin...ve daha nice bayramları birlikte karşılayın...:)

Su_
18-09-2009, 17:50
VODOO canim gozun aydiiiiin eniztemiz gelmis..(darisi benim basima:oys)..
bak ne cabuk gecti degilmi..Allah saglik sihhat ve huzur versin..mutlu ve huzurlu bayram gecirmenizi dilerim ...

sevgilerimle:73e4317106059nd:

Mustang
19-09-2009, 07:20
Vodoocuğum gözün aydın eşin gelmiş ne güzel aile hep bir arada bayram yaparsınız ...İyi bayramlar canım...

Gülçin Şen
24-09-2009, 17:26
Koccaaa bayramıda bitirdik şükür....Güzeldi 20 senedir ayrı geçirirdik ablamla bayramları, burada olması ayrı bir tad verdi bu bayrama..Güldük ,ağladık ,eskileri yad ettik en çokta çocukluk anılarımızı anlattık.Güzeldiii beeee.Salı gidecek artık 2 sene sonra gelir heralde.Bu yaz Deniz paşanın sünnetini düşünüyoruz kısmetse gelsin çok isterim bakalım ,umarım burda yanımda olur...

En güzel hediyemi aldım kocabey ve çocuklardan ,1 yıldır kafama koyduğum ametist kolyemi almışlar bayram hediyesi olarak.Nasıl sevindim dünyalar benim oldu....

Okul artık tam randımanlı başladı sabah problemsiz kalktı çocuklar.Berk'i babası Deniz'i ben bıraktım okullarına.Bu yıl ikiside çok başarılı olacaklar biliyorum.Allah bütün yavrularımıza zihin açıklığı versin.

hayalayaz
24-09-2009, 17:29
ametistin hayırlı olsun kuzum, çocuklarımızada allah zihin açıklığı versin.:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
24-09-2009, 17:34
ametistin hayırlı olsun kuzum, çocuklarımızada allah zihin açıklığı versin.:73e4317106059nd:

Sağol ablammmm.Abla ben bunu araştırdım su altında temizleyin diyor haftada bir suyla temizleyin.Sonra reikimi vereceğiz her temizleme işleminden sonra ,yada en iyisi sen söyle nasıl yapmalıyım?

hayalayaz
24-09-2009, 17:42
bir su bardağı elma sirkesi, bir iki kaşık tuz, içine yavruyu koy 15-20 dakika dursun sonra duru su ile durula ve reiki ver..şimdilik böyle idare et..sonrasında zaten 2. derece alacaksın..o zaman daha iyi yaparsın. sembollerle falan...aaaa sen o atlantis sembolünün çıktısını almıştın ya bir gecede onların arasına koy..

Gülçin Şen
24-09-2009, 17:51
Teşekkür ederim abla ,bu gece yavruyu sembollerin arasına yatırim...hihi

hayalayaz
24-09-2009, 18:42
Teşekkür ederim abla ,bu gece yavruyu sembollerin arasına yatırim...hihi

ama önce tuzlu sirkeye koy ve ona, yavrum kendini bu minerallerle tamamen temizlemeni istiyorum de. bir bebekle nasıl konuşursan öyle konuş.:73e4317106059nd:

isobel
24-09-2009, 19:02
hayırlı olsun ametistin canım,negatif enerjiyi üstünde topladığından topraklamayı ihmal etmemen lazım. Ya toprağa gömücen ya da Hayalcimin yazdığını, ki o daha iyi bence,yapıcan
Güle güle kullan

ışık
24-09-2009, 19:45
hayırlı olsun vodoom inşallah negatif enerjılerle hiç karşılaşmaz onu sadece süs niyetine takarsın:opt

hayat kadere inat
27-09-2009, 22:55
bana verdiğin taşı 21 gün hiç çıkarmadım gerdanıma oyuk açıldı valla şimdi onu ne yapayım bende tuzlu sirkeli suyamı koymalıyım?

hayalayaz
27-09-2009, 23:00
bana verdiğin taşı 21 gün hiç çıkarmadım gerdanıma oyuk açıldı valla şimdi onu ne yapayım bende tuzlu sirkeli suyamı koymalıyım?

onu temizleme ihtiyacın yok ablam onu hayalcanım proğramladı vede korumaya aldı bizzat..onlara dokunmayın arada taşıyın yeter.. o kuzular, hayat boyu garantili..

Gülçin Şen
28-09-2009, 13:22
Dün ailece kimbilir kaç yıl sonra beraberdik.Torunlar yok,damat,yok,gelin yok sadece bizim aile....

Zaten biliyorsunuz gelin damat olayı bizim ailede yok herkes birbiriyle o kadar uyum içerisindeki o şekilde ayrım olmadı hiç bir zaman aramızda.

Sadece 1 gün İlgün ailesine özeldi.

Gezimiz eski evimizin olduğu semte giderek başladı.34 sene evvel ayrıldığımız, İstanbul'un eski köklü mahallesinde başladık eskiyi yadetmeye.Herşey çokkkkkkkkkkkkkk değişmiş.

4 yaşında ayrıldığımda kocaman olan o mahalle,dün küçücük geldi bana ,ben büyüdüm mahalle küçülmedi tabiii ,ben o çocuk gözümde nasılda büyük görmüşüm orayı..Tabi eski apartmanın yerine son model bir bina dikilmiş.

Etrafta sadece yan bina aynı onuda mütahhite vermişler.Yani eskiye ait ne varsa silinip gitmiş.Ha Elazığ apartmanı aynen duruyor yalan söylemeyeyim.Bizim apartman Halil Bey apartmanı adını almış.Rahmetli ev sahibimizin adı yani.Eşi Gülizar teyzede vefat etmiş.Sadece en küçük kızları, oda biz taşınırken bebekmiş şimdi kocaman bir kadın, o kalmış orada.Ablaları ablamın arkadaşıydı karşıya taşınmışlar.

Sonra Ahmet Reis'in evini bulduk .Babam ve annemin çok sevdiği,saydığı Karadenizli aileden sadece geriye Sevilay abla kalmış mahallede.Annemle yaşıt olan annesi babası vefat etmiş.Kardeşleri dağılmış Türkiye ve Avrupa'ya.

Ahmet Reis dedesiydi Sevilay ablanın.Çocukları gelinleri torunlarıyla kocccaman bir aileydi.Onlarda yeni bina yapmışlar kalan Sevilay abla olmuş.

Karşılaşmamız çok dramakti.1965 doğumlu ,ablamla yaşıt olan bu abla anneme babama nasıl sarılıp ağladı, kimsem kalmadı diye.Tabii bizde gözyaşlarına teslim ettik kendimizi.

Hüzün çoktu anlayacağınız annem babam en çok onlar üzüldü ,yaşıtlarımızn hepsi ölmüş diyerek.

Marika teyze hayal meyal aklımda paskalyalarda renkli yumurtalarla kapımıza gelir acayip güzel sarma yapardı.Çok olmuş vefat edeli.

Bana pestili sevdiren, pestil aşığı eden komşumuz Medik abla Hollanda'ya yerleşmiş.

Bende çok izleri olmasada mahallenin ,annem,babam ,ablam ve abim dağıldılar kısacası.O zamanlarda küçük olmanın avantajı, az hasarla, atlattım bu nostaljik geziyi.

Balıkçımıza gitmek istedik yerinde yeller esiyor.Yani hiç bir şey eskisi gibi değil.....Sonra güzel keyifli bir yemek yedik.

Ben döktürdüm tüm aileme..Bu güne kadar söylemediğim ne varsa söyledim.Benim ailem oldukları için ne kadar şanslı olduğumu,onlara olan sevgimi fazla dile getiremeyişimi onları sevmediğim anlamına gelmediğinin,arkamda dağ gibi durmalarının gururunu, tüm güzellikleri saydım döktüm salya sümük ağladık işte...

Anlayacağınız ne kadar şükretsem azdır.Olabilecek en mükemmel ailenin bireyi olmak mutluluk verici birşey.

Anneme yaradı benim telkinler artık olumsuz konuşmuyor köyden geldi geleli.

Mutluyum çok şükürrrrrrr....Dünün her saniyesini hafızama kazıdım çok özel çok güzeldi.Bundan büyük zenginlik varmı ?

BEN ÇOK ZENGİNİM ÇOK ŞÜKÜR......

nazz
28-09-2009, 14:01
:oyyy: üü; Geçmişi düşününce insan hem yaşlandığının farkına varıyor insan hemde, elinde kalanların kıymetini...
Ben böyleyim en azından.
"Yaşlandııkk bee VODOO!"
Bizim evde Adem 'in çook sık hatta hergün söylediği bir sözdür bu bilirmisin "Ben çoook zenginim" sende kullanmışsın görünce tebbesüm ettim :) evet bizler çook zenginiz gerçektende....Bunu farkedip sevdiklerimize dahada sıkı sıkı sarılmak daha biii güzel :73e4317106059nd:....

Gülçin Şen
07-10-2009, 10:42
Son günlerdeki beni sevmiyorum.Şimdi satır satır kendimi anlatacak takatimde yok.En iyisi siz bu şarkıyı dinleyin anlarsınız ruh halimi sanırım.Buralardayım ,usul usul dinlemedeyim...

izlegdUNnqC5P0QizlegdUNnqC5P0Q[/U]]

hülyaa
07-10-2009, 11:20
Son günlerdeki beni sevmiyorum.Şimdi satır satır kendimi anlatacak takatimde yok.En iyisi siz bu şarkıyı dinleyin anlarsınız ruh halimi sanırım.Buralardayım ,usul usul dinlemedeyim...

[daily][gdUNnqC5P0Q/DAILY]

son günlerde neler oluyor bize?sanki birimize olan hepimize oluyor gibi..nasıl anlatayım,bende aynıyım duygu yüklüyüm..aşmaya çalışıyorum..ama çok şükür gitgide azaldı..

ablaaaa bişeyler yapalım..toplu çalışmalı falan..ne bileyim sanki bişeyler var..belkide bana öyle geliyordur bilmiyorum..bende ki aynadan öyle görülüyorda:)tabi nasıl bakıyorsam öyle görüyorum..bununda farkındayım..neyse bakışımı değiştireyim ben en iyisi:73e4317106059nd:

semcet
07-10-2009, 15:14
son günlerde neler oluyor bize?sanki birimize olan hepimize oluyor gibi..nasıl anlatayım,bende aynıyım duygu yüklüyüm..aşmaya çalışıyorum..ama çok şükür gitgide azaldı..

ablaaaa bişeyler yapalım..toplu çalışmalı falan..ne bileyim sanki bişeyler var..belkide bana öyle geliyordur bilmiyorum..bende ki aynadan öyle görülüyorda:)tabi nasıl bakıyorsam öyle görüyorum..bununda farkındayım..neyse bakışımı değiştireyim ben en iyisi:73e4317106059nd:

ZİHİNSEL GÜÇ

İki çocuklu bir aile hafta sonunu piknik yaparak geçirmeye karar verirler. Piknik yerine vardıklarında anne yemeği hazırlarken,
çocuklar babalarıyla birlikte yürüyüşe çıkar. Uzun bir yürüyüşten sonra oldukça yorulan küçük çocuk yalvarırcasına bakan gözlerle, 'Babacığım çok yoruldum. Lütfen beni kucağında taşır mısın?' der. Baba; 'Ben de yorgunum oğlum'' der demez çocuk ağlamaya başlar. Baba tek kelime etmeden ağaçtan bir dal keser. Dalı bıçakla biçimlendirip, çocuğa zarar vermeyecek biçimde yontar. Sonra dalı oğluna verir. 'Al oğlum, sana güzel bir at' der. Çocuk sevinçle dal parçasından yontulmuş ata biner ve sıçrayarak, ata vurarak annesinin yanına doğru gitmeye başlar. Babasını ve ablasını geride bırakmıştır bile...

Baba gülerek kızına: 'İşte yaşam budur kızım. Bazen zihnen ya da bedenen kendini çok yorgun hissedeceksin. İşte o zaman kendine değnekten
bir at bul ve neşe ile yoluna devam et. Bu at, bir arkadaş, bir şarkı, bir çiçek, bir şiir yada bir çocuğun tebessümü olabilir.'

Değnekten atınız hiç eksik olmasın :73e4317106059nd: ,shy

isobel
07-10-2009, 15:16
Vodoocum noldu sana? Son günlerde gerçekten herkeslerde bir bunalım söz konusu. Hadi hep birlikte aşalım şunu canlarım, o bizden güçlü olmasın.

hayalayaz
07-10-2009, 17:41
Vodoocum noldu sana? Son günlerde gerçekten herkeslerde bir bunalım söz konusu. Hadi hep birlikte aşalım şunu canlarım, o bizden güçlü olmasın.

hiç bir şey bizden güçlü değil isobelim..ayrıca bu yaşananda bunalım değil diye düşünüyorum..dönüşüm vakti geldiğinde, böyle anlar yaşarız, önemli olan bunun farkında olup ne oluyor dedikten sonra, serbest bırakmak, akmasına izin vermek ve geçirgen olmak..

o anda çalışma yapmak içimizden gelemese bile, ( sonuçta arkamızdan atlı koşturmuyor) şu anda dönüşen şey her ne ise onu serbest bırakmayı seçiyorum, ve benim iyiliğime ( hayrıma değil) olan ne ise onun bu boşalan yeri doldurmasına izin veriyorum demek yeterli..

son zamanlarda hayrıma olan ve iyiliğime olan cümlelerine yoğunlaştım ben, hayataımızı kontrol altında tutmaya çalışan yönümüzüncümlesini hayrıma olan cümlesini çokta içten gelerek söylemediğini fark ettim.. sutbborn'a tavsiye ettim.. iş konuşmaları için istanbula gitmek üzere olduğunda sağolsun çalışmalarında iyiliğime olan/ benim için en iyi olan ne ise cümlesini kullandı.. ve netice ortada.

sizin için en kolayı ne ise onu yapın ama içinde bulunduğunuz durumun dibine inmemeye gayret edin..olurmu kuzular..

yıldız
07-10-2009, 23:21
ben epey bi zamandır çok bencilim...:( hem bencil hem vefasız...:( önceden hepinizin günlüğünü takip etmeye çalışırdım...vodonunkini, ısobelinkini, ışıkınkini, aplamınkini satır kaçırmadan okurdum...sonra ne olduysa, birden uzaklaştım gibi oldu, günlüklere bakmaz oldum, iki satır alakasız cümle yazıp çıktım ya sohbete ya kendi uyduruk günlüğüme...:( kimselere bakmadım, üzgün mü, derdi mi var, canı mı sıkkın? :( açıkcası kendime de aynı şekilde ilgisiz davrandım..yani size kasıtlı değildi bu durum..sanki köklerini almış giden bir ağaç gibi...nereye gittiğini de bilmiyor..heryer gurbet nasılsa...:(
bilmiyorum ki özüme mi döndüm böyle? benim orjinalim işte öyle vefasız, ilgisiz, umarsız birşeydi...burada öğrenmiştim insanlarla içtenlikle ilgilenmeyi...
eskiden de ilgilenirdim tabi başka dünyalarla, ama acıları gördükçe kendim çökmemek için demek ki hissizleştirmişim kendimi..:(

hüff karıştı iyice..tam anlatamadım işte..:( keşke bu hale gelmeseydim...

ışık
07-10-2009, 23:35
ben epey bi zamandır çok bencilim...:( hem bencil hem vefasız...:( önceden hepinizin günlüğünü takip etmeye çalışırdım...vodonunkini, ısobelinkini, ışıkınkini, aplamınkini satır kaçırmadan okurdum...sonra ne olduysa, birden uzaklaştım gibi oldu, günlüklere bakmaz oldum, iki satır alakasız cümle yazıp çıktım ya sohbete ya kendi uyduruk günlüğüme...:( kimselere bakmadım, üzgün mü, derdi mi var, canı mı sıkkın? :( açıkcası kendime de aynı şekilde ilgisiz davrandım..yani size kasıtlı değildi bu durum..sanki köklerini almış giden bir ağaç gibi...nereye gittiğini de bilmiyor..heryer gurbet nasılsa...:(
bilmiyorum ki özüme mi döndüm böyle? benim orjinalim işte öyle vefasız, ilgisiz, umarsız birşeydi...burada öğrenmiştim insanlarla içtenlikle ilgilenmeyi...
eskiden de ilgilenirdim tabi başka dünyalarla, ama acıları gördükçe kendim çökmemek için demek ki hissizleştirmişim kendimi..:(

hüff karıştı iyice..tam anlatamadım işte..:( keşke bu hale gelmeseydim...

yıldızım öncelikle sunu unutma sen çok değerli ve mükemmel bir insansın vodooma yorum yapmadım çünkü hemen geçecek dedim ablamında dediği gibi dönüşüm vakti

çok degil daha 4-5 gün önce ben hiçbirşey yapmak istemiyorum kendimi bıraktım demiştim hatırlayın evet gerçekten dönüşüm başladı hayata olumlu bakmak gerektiğine karar verdim tabi her zaman başarır mıyız birşey diyemem ama başarmayı da seçiyorum.

ne kadar degerli ve önemli oldugunu kendine sürekli hatırlat olur mu.ne ben ne vodoo ne başkası tabi ki önce kendin sen iyi olursan bize faydalı olursun bak demek ki topladın kendini yine aramızdasın deminden beri seni takip ediyorum konular arasında gezip yine o güzel yüreginle yorumlar yazıyorsun

seni görmesemde gerçekten bir kardeşim gibi çok seviyorum ve bana göre sen çok degerlisin :73e4317106059nd:

yıldız
07-10-2009, 23:52
ben de seni çok seviyorum güzel kardeşcim...sağolasın ne kadar güzel yüreğin var senin..ben birini daha çok seviyordum ama izini kaybettim yine bi hafıza kaybısı sonucu...:) o kendi dükkanını açmıştı, çok küçük yaştan beri ayaklarının üzerinde durabiliyordu, hatta en son dükkanına su işi almayı planlıyordu..adı neydi kimdi bi bulsam...çok sevmiştim onu, ama bulaşamamıştım fırsat olmadı..(*yıldız) seni sevdikten bi zaman sonra ikinizin bana aynı çağrışımı yaptığınızı farkettim, hatta vodooya da sormuşumdur ışık O mudur diye...neyse...:) seni kaybetmicem kesin kararlıyım...:P

geri döndüm demi? fesbuku fazla dağıttım, hüçre cezası aldım yetkili birinden...:) oraya bulaşmıom artıkın...karşılığı da öyle muhteşem oldu ki! :) anlatırım bi ara...vodoonun günlük isyan etmeden kaçem şimdi...(*yıldız)

hayalayaz
08-10-2009, 00:05
ben hepinizi olduğunuz gibi seviyorum, burası sizin daimi adresiniz, gider gezer dolaşır sıcacık yuvanıza geri dönersiniz..hoşgeldin kuzum yazdıklarını özlemişim...vefasızlık falan değil senin yaptığın..hepimiz yürüdüğümüz yolda, bazen mehter takımı gibi üç ileri bir geri salınırız.. bu soluklanmaktır, aldığımızı hazmetmedir.. sonra bir silkeleniriz yine koşturmaya başlarız, ben senin ilerlemeden hoşnutum yüzümü güldürüyorsun, yaradanda senin yüzünü kocadan, çocuktan ve bolluktan yana hep güldürsün..:73e4317106059nd:

Gülçin Şen
13-10-2009, 11:38
Geçmişi, bugünü ve geceleği bir biriyle alakasız aralıklarda değerlendirdim. Neydim, neyim, ne olacağım gibi özünde herhangi bir yarar sağlamayan sorularla güzel başımı meşgul ettim.

Şans eseri okuduğum bir dörtlük aslında ne olmak istediğimi ve ne olamadığımı hatırlattı bana.

Ayrılıp gitmişlerdi tâ gençlik çağlarında,

Topyekün bir dünya vardı ajandalarında;

Ve karar vermişlerdi kendi aralarında,

Gül bitireceklerdi her yerin bağlarında ! ...

Evet, (bir zamanlar) ben bir gün dünyayı değiştireceğime inanmıştım. En azından benim çabalarımda dünyanın değişmesine yardım edecekti. Bu tür takımın parçası olmak her türlü maddi getirinin ötesinde bir tatmin sağlayacaktı.

Ama ne ben dünyayı değiştirebildim ne de değiştiren takımın bir parçasıyım. 38 yıl sonra hâla başladığım yerin bir karış uzağında günlük dertlerle ve bir sürü kaygı ile yaşıyorum. En büyük korkum olan bu dünyaya bir çivi bile çakamamak korkusu bütün ruhumu kapladı.

Ne zaman sadece tüketen ve daha çok tüketmek isteyen biri oldum ben ??? Ben böyle biri olmak istemiyordum ki?

hayalayaz
13-10-2009, 11:43
tükenmiyoruz vodoo cuğum kendi içimizde,birikiyoruz çoğalıyoruz..doğum günün kutlu olsun birde burada kutlamak istedim..:73e4317106059nd:

yıldız
13-10-2009, 22:12
doğdun mu seeennn, aman da amaaannn! :)

mazegul
14-10-2009, 00:04
Vodoo günlüğünü okurken öyle çok şey buldum ki kendimden...kah duygulandım gözlerim doldu kah gülümsedim yüzümde güller açtı :)...evet yeniyim aranızda ama sizin dünyaya açtığınız bu kocaman yürekleriniz sımsıcak ve güvenle sarıyor insanı, hiç yabancı değilim aranızda...ve hiç görmeden, çoğunuzun ismini dahi bilmeden öyle çok sevdim ki yüreğimin içinde hissediyorum ve herbiriniz için canıgönülden iyilikler diliyorum, iyiki varsınız...

Vodoo birşeyler tüketirken bir şeyler üretiriz ve birşeyler üretirkende bir şeyleri tüketiriz bu doğanın kanunu ve muhteşem bir döngü..! Tüketmesek açlıktan ölürüz en basiti, tükettiğimiz şeylerden bişeyler üretmesekte şişer patlarız dimi..:)Şaka bir yana dünyanın tanıdığı kahramanlar değiliz belki ama dünyayı değiştiriyoruz bu bir gerçek...ve pek farketmeyiz ama birilerinin kahramanı, birilerinin meleği, birilerinin dostu ya da ablası ya da annesi yada Vodoosu :73e4317106059nd:olarak çok değerli, çok özel, eşsiz insanlarız...şu dünyaya çakabileceğimiz yegane kazık gönüllere dikeceğimiz sevgi fidanları kanımca hatırlandıkça dudaklarda tebessüm, gözlerde ışıltıyla parlayan bir umuda dönüşecek fidanlar...,shy
Teşekkür ederim Vodoo yüzümdeki gülümseme ve yüreğimdeki fidan için :) İyiki doğdun..!

Gülçin Şen
14-10-2009, 10:02
Hoşgeldin mazegül yanımıza.Düşüncelerin için teşekkürler..

yıldız evet bende doğumgününde bunalıma girenler kategorisindeyim.Sebebi ise teyzemi gencecik yaşında doğum günümden 1 gün sonra yani bugün kaybetmiş olmamız.Bu yıl 8.yılı aramızdan ayrılışının.Bize çok hakkı geçmiştir.Bizlerle büyümüştür teyzem...Onun için sevmiyorum ben bu günümü....Nurlar içinde yatasın Fevziye teyzemmmmm.....

hülyaa
14-10-2009, 10:05

yıldız evet bende doğumgününde bunalıma girenler kategorisindeyim.Sebebi ise teyzemi gencecik yaşında doğum günümden 1 gün sonra yani bugün kaybetmiş olmamız.Bu yıl 8.yılı aramızdan ayrılışının.Bize çok hakkı geçmiştir.Bizlerle büyümüştür teyzem...Onun için sevmiyorum ben bu günümü....Nurlar içinde yatasın Fevziye teyzemmmmm.....

hımmm şimdi anladım durgunluğunun sebebini:mshareketliifade312

evet haklısın vodoocum..nurlar içinde yatsın ne diyim..:oys

semcet
14-10-2009, 10:51

nurlar içinde yatsın canım teyzen...

hayalayaz
14-10-2009, 11:11
sen artık teyzeciğini serbest bırak, nur içinde yatsın o şimdi en güzel yerde..güzel bir dua et..emi kuzum :73e4317106059nd:

Gülçin Şen
17-10-2009, 13:04
Dünden beri her saniyem şükrederek geçiyor neredeyse.Dua ederek ayrıca ve hepinizden dua ve enerji isteyeceğim .Bugün size başka bir 38 yıllık hayatı kısaca anlatmaya çalışacağım.Sanırım hepimiz bir kez daha şükretmenin gücüne teslim olacağız.

Nilüfer, benimle yaşıt 3 çocuk annesi ,yakın akrabayız ama biz mükemmel dost olduk kendimizi bilmeye başladığımızdan beri.

Liseden sonra akrabasıyla evlendi çok sevdiler birbirlerini ikiside 18'ine yeni girmişlerdi evlendiklerinde.Gencin babası İsviçre'ye ilk giden işçi kafilesindeydi.Çalıştığı işin detayını unuttum, ama bir kazana düşüp acılar çekerek öldüğünü anlatmışlardı , 34 yaşındaymış öldüğünde.1 kız 1 erkek ve geride gözü yaşlı bir eş bırakarak gidiyor.İsviçre devleti muazzam tazminatlar ödüyor ve maaş bağlıyor bu aileye.
Genç anne çocuklarına kol kanat gerip onları büyütüyor.Kızı öğretmen oluyor oğlu ise kendi işini açıyor.İşte 18 yaşında arkadaşımla evleniyor.Ablası evlenip çoktan yuvasını kurmuş.Annesi eşi ve kendisi için bir yuva kuruyorlar.
1 yılın sonunda oğlu oluyor arkadaşımın ,çok ama çok mutlular.Sadece kayınvalide acısını unutamıyor hep ağlıyor evde her daim yas havası, yıllar yıllar boyu sürüyor.Ardından 2. oğlu 95 yılında dünyaya geliyor.yıllar bu şekilde acıyla beslenen,gözyaşı yası dinmeyen bir anne yanında geçiyor.2004 yılı nisanında nihayet beklenen kız bebiş dünyaya geliyor.Suna gördüğüm en güzel en akıllı çocuk.Birde Nilüfer'in çocukluğunun aynısı......
....ve acı sona doğru, 2005 yılı ekim ayının ilk günleri annem telefonla beni arıyor, o sıra Anadolu yakasına yeni taşınmıştım iş sebebiyle...Ağlıyor, Nilüfer diyor, kocası diyor ,çocuklar küçük diyor,ben hiç bir şey anlamıyorum anlamak istemiyorum yada.

Olay :Nilüfer'in kocası kuzeniyle birlikte bir cafede namus davası yüzünden çıkan silahlı çatışmanın tam ortasında kalarak her ikiside can veriyor.Yani Nilüfer'in eşi öldüğünde 34 yaşındaydı tıpkı babası gibi..

Arada acılarını hafifletmek için yada arkadaşımın yanında olmak istediğimden çok görüştük.Yüzyüze gelemediğimiz zamanlarda hergün telefonla görüştük.Dün arayan oydu.Her zamanki gibi o belli etmeyen neşeli tavrıyla benden duy diye aradım diyen sesi ,Gülçin beynimde iyi huylu bir tümör var çarşamba ameliyat oluyorum,başkasından duymanı istemedim o yüzden aradım.

Bu durumda ne söylenirki hiç bilemem.Kalakaldım ben ona moral vereceğime o beni teselli ediyordu.Çok konuştuk ama o vakur hali unutulacak cinsten değildi.Yani anlayacağınız bu hane ne acılar çekti çekmeyede devam ediyor.

Bir konuşmamızı anımsadım Secret yeni popüler o da o sıra her kitabı okuyor.Yaşadıklarınızı siz çekersiniz hayatınıza lafına takılmıştı.Ben kocamın ölmesini nasıl düşündüm ki gerçekleşti diye isyan ediyordu.

Dilimin döndüğünce kayınvalidesinin bu olayı çağırdığını izah ettiğimde şaşıracak bir şey olmadığını görmüştük.Yıllarca kocasının yasını tutup ,çocuklarının güldüğü zamanlar onlara kızan, her zaman o acıyı onlara hatırlatan bir anne bilmeden evladının sonunu çağırmış olabilir düşüncesi ürkütücü.Torunlarına da aynı şeyi yapması yetimliklerini her dakika hatırlatması cabası.Allah yardımcısı olsun arkadaşımın.

Şimdi sizlerden, başta ablamdan ,dualarınızı ve enerjilerinizi Nilüfer Avseren adına yapmanızı istesem çok şey istemiş olurmuyum?

hayat kadere inat
17-10-2009, 16:06
canımın içi okuyamadım yazılarını sadece merhaba demek istedim
SELAM

hayalayaz
17-10-2009, 17:04
çok şey yazamıyacağım, çok duygulandım, allah nilüfere yardımcı, şimdi nilüferin kendi kendisine yardımcı olması lazım..ben zaten elimden geldiğince gece gündüz yanındayım.. ama kendiside bedeninin, kendi kendisini iyileştirme yeteneğine güvensin..acil şifalar dilerim...keşke daha önce öğrenseydik..belki ameliyata bile gerek kalmayacaktı.. şifa olsun, şifa olsun, şifa olsun. oldu bile..

Su_
17-10-2009, 17:15
Canim Allah nilufer arkadasina sifa versin...dualarimiz onunla
inan icim acidi yaa..

mazegul
17-10-2009, 17:36
canım vodoo hoşbulduk... teyzen için de arkadaşın Nilifer hanım içinde çok üzüldüm.Böyle zamanlarda sözler anlamını yitirir zihnimde, sadece duygular değer kazanır o yüzden ne diyebilirim bilmiyorum. Teyzene rahmet, arkadaşınada acil şifalar diliyorum tüm kalbimle.Sadece Nilifer hanım için değil ailesi içinda dua ediyorum dilerim yaşadıkları bu son acı olur, tüm zorluklardan ve acılardan arınmış ,sağlık mutluluk ve huzur dolu bir hayatı yaşarlar bundan sonra.

yıldız
17-10-2009, 22:24
Allah Nilüfere acil tarafından şifa, sana da dayanma kuvveti versin ki, yine aynı melekliğinle nilüfer kardeşinin yanında güçlü şekilde durabilesin...

Minel
18-10-2009, 00:50
sebep herne ise acılar yaşanıyor ve iz bırakıyor birşeyler öğretiyor
izleyenler sadece Allahtan yardım dilemekten başka ne yapabilirki ?
yaşayan bilir acısını
bazan şöyle düşünüyorum
acı çekenler aslında acı çekmiyor, bize acı çekiyormuş gibi gösteriliyor
bu ütopyam nereden geliyor bilemicem ama
umuyorum her acı sadece güzele iyiye ulaşmak için olur.
Allah yardımcınız olsun.

Gülçin Şen
05-11-2009, 10:51
Bu sabah yavruları okula bıraktım çay poğaça muhabbeti varya bizim onu yaparken bir veli bana gelin kahve içicez dedi..Sabahın 8'i saatte.Yok falan dedik ısrarla götürdü evine.

Bu ara ne kadar çok şifaya ihtiyacı olan insanı yanıma çekiyorum bir kere daha farkettim.Her hikaye bir dram ve berbat hastalık barındırıyor.Bu vesileyle reiki 2 almam gerektiğinin ne kadar isabetli bir zamana denk geldiğini anladım.Tesadüfe inanmıyorum inanmıyoruz çoğumuz,okul açıldığından beri tanık olduğum olaylar bana ısrarla bunu gösterdi.İnsanlara uzaktan şifa vermem gerektiğinin hayırlara çıkacağını artık net olarak görüyorum.Arkadaşlar Hayal ablayla konuştuk İstanbul'da beni 2.dereceye uyumlayacak bu sevincimi paylaşmak istedim.Beni biliyorsunuz vakit tamamsa ne kadar coşkuyla isterim ve oldu işte şükürler olsun.

He kahveye gittik ya arkadaşa ,benim kocabey 9'da kalkar işe gitmek için saat 9'30'da telefonum çaldı adam paniklemiş nerdesin diye veryansın ediyor.Bunca yıl kapıdan onu uğurlamanın verdiği alışkanlık varya ,tuhaf çıktım evden diyor.Millet geceleri gezer bende sabahın ayazında geziyorum....:0511:

hayat kadere inat
05-11-2009, 12:14
güzelim bırak bırak bu sabah gezmelerini kocanla ilgilen biz çaarınca gelmiyosun :923

iyi sevindim bak reiki işine hadi hayırlısı:opt

hayalayaz
05-11-2009, 14:16
sana, bana ve bütüne hayırlı olsun kuzum..

Su_
05-11-2009, 14:53
vodoo bak benide cektin, cevrendekiler yetmiyor birde sanaldan ben gelim dedim dee.. eh geldim artik banada sifa gondercekmisin?hihi

Gülçin Şen
05-11-2009, 15:48
Hayat yine kaynadı sana gelme işi aman daha önümüzde bir sürü günler var beee...:0511:

Hayal abla iyiki varsın iyiki öğretmenimsin..:73e4317106059nd:

Su canım inşallah hakkıyla öğreneyimde seve seve gönülden sana ve ihtiyacı olan herkese şifa yollayabileyim...:opt

Gülçin Şen
06-11-2009, 16:23
Şimdi vereceğim haber, benim için şifaların önemiyle alakalı , Hayal ablanın verdiği uğraşın neticesidir.

2008 yılında açtığımız ve batan pastaneler için 2000 Euroluk çok profösyonel bir kahve makinası almıştık.Eşim çek vermişti.Çek günü bizim ortaklarımız olan eniştesi ve ablası yan çizmeye başlayınca bende arabamı satıp çeki ödemiş geri kalanı diğer ödemeler için eşime vermiştim.

Geçen yıl ekim ayından beri koca makina benim mutfağımda arz_ı endam ediyordu.Çalıştığımız ve borçlu kaldığımız toptancı bir genç var her ay onada ödeme yapıyoruz hala da sürüyor.İşte o gence eşim bahsetti makinadan oda ne yaptı dersiniz müşteri buldu 1000 Euroya sattı, bizim ona olan borcumuzdan düştük ve ona azıcık borcumuz kaldıııııııııııııııııııııııııı.......Önce Allahıma binlerce kez teşekkür edip şükrediyorum beni Hayal ablayla tanıştırdı.Ve Hayal abla sana ne diyeceğimi bilmiyorum nasıl teşekkür edebileceğimi ama senin beni çok iyi anladığını da biliyorum seni çokkk seviyorum.....

isobel
06-11-2009, 16:27
canııım çok sevindim, daha da güzelliklere inş

hayalayaz
06-11-2009, 17:39
sen beni duygulandır ağlat böyle ben pörtlek pörtlek gözlerle geleyim oraya emi.. ablam çok sevindim.. evren her şeye bir çare üretiyor yeterki istemeyi bileliö..çok şükür..,shy

yıldız
06-11-2009, 19:02
tebrik ederim vodoo.

hayat kadere inat
06-11-2009, 20:58
Allah'ım o 1000 yurodan hasıl olan miktarı banada nasip et

Gülçin Şen
06-11-2009, 23:25
Allah'ım o 1000 yurodan hasıl olan miktarı banada nasip et

Tabii yaşlı başlı kadınceğiz idrak edemedi yazdıklarımı.Hayatcım özetliyorum parayı toptancıya verdik borcumuzdan düştü,olsun ben biliyorum biz çokk paralar kazancaz.Benim adam kıyamaz bana arabamıda alır o zaman sana söz seni alıp balık yemeğe gidicemmm:opt

Gülen
06-11-2009, 23:32
:prl:red_flower:meditation:confety:3358:aladdin:ÖD iliyorum, geliyor, geldi bile..[Only Registered Users Can See Links]

Hepimizin gönlüne göre. Bakın para elçimiz eli dolu geliyor bizlere doğru

Gülçin Şen
19-11-2009, 13:50
Bu ara sınanıyorum sanırım.Tepki vermiyorum,tartıyorum herşeyi.Başıma ilk gelmedi ,ama şimdi neden bu ara neden diye soruyorum.

İnsanlara güven sorunum oldum olası vardı.Ama bunu aştığımı sanırken tamda güvenmeye başlamışken yine ikiyüzlülerle karşılaşıyorum ne hikmetse.

Yaptığıyla söylediği farklı insanlar etrafımda.Hoş fazla mesai harcanmış arkadaşlıklar değil beni yormuyor bu halleri,ama belli yaşa gelipte bu şekilde davranış sergileyince karşımdakiler onlarıda anlamaya çalışıyorum ama maalesef anlayamıyorum.

Neyse derin derin nefesler alıp akışa bırakmak durumu en iyisi olacak ....Beni kimsenin üzmesine asla izin vermem,çünki ben çok değerliyim....Benden bir tane daha yok kendimi öpesim varrr....:opthihi

hayat kadere inat
19-11-2009, 13:55
noooluyoo?

Gülçin Şen
19-11-2009, 14:04
noooluyoo?

Efkar bastıııı....Gidip vitrini temizlimmm en iyisi:0511: